Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


USA Biler, sett med egne øyne, - i USA.


   Siden min fantastiske USA tur til midtvesten i Mai 2005, har jeg truffet på mye folk og fortalt og prata om turen og bilene jeg så. ! Noen gjorde som meg, og så mange fine biler, men mange ganger har jeg truffet folk som sier det eneste de så var Japanske biler...!!!   At USA er tomt for fine gamle biler er ikke helt sant. Man får servert påstanden titt og ofte, om enn noe overdrevet. Bakgrunnen for min ekstrautgave av USA-tur skildringen min, - er delvise problemer med å få folk til å tro på at jeg så de bilene jeg forteller om.

Noen har vel ikke øyne for "gullet" som står i bakgården, smuget, på DEN flotte gårdsplassen, - eller ved en high school. De fantes over alt, og i alle mulige forfatninger. Jeg prater ikke om eks; 57 Bel Air Cab til 400 kroner + moms. Vel, ikke mye om å gjøre, for mange var skikkelige godbiter, og andre var kjørbare objekter.

Vi var gjennom 11 stater i midtvesten, som ifølge rykter ikke inneholder en eneste "skikkelig" bil. Men undertegnede kunne ved flere anledninger skrive under kjøpskontrakter, (det meste kan kjøpes for penger...) men budsjett til denslags fants (desverre) ikke.

Vi går igjennom dagene og lar denne bildeserien bli en dokumentasjon på hva man KAN se og oppleve av bilkultur/utvalg på tilfeldige steder i by og land i Midtvesten, USA.

Vi går igjennom dag for dag, og ser på bilene som jeg forteller om. Alle dagene / bilene er samlet i et eget album.

Vi tar som sagt en dag/bil om gangen, slik at denne siden vil bli oppdatert jevnt utover. Følg med. !!!


   Dag 13,14,15. - - 23,24,25. Mai.
Disse dagene er det bilbilder fra turen østover tilbake til utgangspunktet vårt i Michigan.
Vi drar fra Iowa-80 og svinger innom Route 66, og i Ohio treffer vi på en bil til salgs, og litt til...
Vi nevner; 56 Chev. for sale, 39 chev. pick up, 70 Dodge ...
Sjå bilene HER

   Dag 11,12. - - 21,22. Mai.
Disse to dagene er det bilbilder fra turen sørover i Dakota, og gjennom Nebraska.
I dette området skulle man tro det var lite med bilkultur. Men i den lille ukjente byen Alliance i Nebraska var vi vitne/deltagere på en alldeles fenomonal Cruise/Fest kveld. Masser av flotte biler, men pga. fotoapp. kvaliteten er det ikke bilder fra kvelden. Men det ble bilbilder allikevel.
Vi nevner; 48 Buick i Alliance. El Camino for sale, 55 ford Pick Up, 56 Olds, osv...
Sjå bilene HER

   Dag 8,9,10. - - 18,19,20. Mai.
Disse dagene er vi i Black Hills området i Sør Dakota og Wyoming.
Mange biler å sjå. Vi nevner; Mustang Shelby, 56 Chev, og.... en 57 Chev Bel Air....
Sjå bilene HER

   Dag 7. 17. Mai.
På Nasjonaldagen er vi ute i Nasjonal parken Bad Lands, og i et temmelig bilfritt område så vi ikke annet enn en 1915 T-Ford på et originalt "Dug Out" fra nybygger tida.....

   Dag 6. 16. Mai.
Den sjette dagen er vi for alvor ute på prærien, og vi ender opp i byen Mitchell, SD.
Denne dagen kan vi beskue bla. en 57 Chev, 65 ElCamino, og en ny, råtøff Dodge Ram.
Sjå bilene HER

   Dag 5. 15. Mai.
Den femte dagen kommer vi til minnesota. I den lille vakre byen Stillwater dukker en 32 Ford Hot Rod opp. En nydelig bil helt i min smak, og helt klart et høydepunkt.
Sjå bilene HER

   Dag 4. 14. Mai.
Den fjerde dagen drar vi fra Green Bay og videre nordover Wisconsin. I den lille byen Lena (!) ser vi en 59 Cadillac. Senere på dagen passerer vi en 67 Camaro på en gardsplass.
Sjå bilene HER

   Dag 3. 13. Mai.
Denne dagen drar vi nordover Wisconsin. Vi kommer over en kjempesamling med fine biler, bla. en stor hall stappfull med klassikere. Vi ser en 52 Plymouth i Port Washington.
Sjå bilene HER

   Dag 2. 12. Mai.
Denne dagen var viet storbyen Chicago, og der var det mye nye biler......

   Dag 1. 11. Mai.
På turen fra flyplassen i Detroit kjørte vi landsbygda sørover mot Hillsdale i sørlige Michigan. I øyekroken ser vi fronten på en Chevelle 67. Det står flere biler på gården, bla. en 59 Impala, og vi svinger inn for å se på.... Alle bilene skulle selges, og i mine øyne grei biler til fine priser. Vi er kommet til USA.
Sjå Chevellen HER

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.