Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Pit Stop bilder

USA turen 2007.


   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Florida Pitstop ...

A story from a Florida road. Day 3 and 4, May 14 and 15.

   "" I went down to the racetrack.
I entered the second heat.
They said the red car out back was the one to beat.
Just another truckstop angel.
Sent down from above.
Just another pit stop, on the speedway of love.... ""


Pit Stop, by 5 Chinese Brothers.


   Denne lille episoden er laget til ære for den amerikanske landevegen, (eller vegsystem generelt..) og den kultur som finnes i dens nærhet. Vi tenker på bensinstasjoner og denslags.

Vi var stadig vekk innom bensinstasjoner etter vegen, og på de aller fleste var det i mine øyne både biler, motorsykkler og folk, som jeg ville ta bilde av.

Vi tar derfor å lager et lite knippe bilde til et album fra vegen vestover gjennom florida, og flere av bildene er fra en nydelig Raceway stasjon en liten mil eller to nord for I-10, et sted i Florida.

Derfor jeg velger å ta dette med spesiellt, er at jeg liker bildene meget godt, og de kommer nok med blant mine absolutte blinkskudd fra turen.

Vi tok fatt på vegen vestover langs I-10 retning New Orleans mandag 14 Mai, om ettermiddagen. Vi hørte på radio at et sted nord i Florida var det en stor skogbrann som herjet, og at vi kunne råke ut for røyklagt veg..... Litt mer om det senere.

Min ærfaring er at nesten uansett hvor vi svinger av "storvegen" for å fylle bensin eller bare kjøpe mat og drikke, er det severdigheter i mine øyne. Andre "ser ikke" det jeg ser, og vil vel bare dra litt på skuldrene av det jeg synes er minneverdig.   Vel, Bilder og minner fra en slik bensinstasjon er litt spesiellt for meg, og hvordan vi kan ha sånn flaks er ikke godt å si, men et lite knep er å finne "gamlevegen", eller den eldre highwayen gjennom området, som gjerne går i nærheten av småbyer eller tettsteder.

Her finnes både gamle bensinstasjoner, matsteder, vegkryss (!!!), jernbane og mye "rart" folk. Alt slik jeg liker det. Den omtalte Raceway stasjonen var ikke så gammel, men vegkrysset hadde det meste å by på ellers. Det ligger noen få miles nord for I-10, og det viser seg (for meg og fotoapparatet..) at det lønner seg å stikke hit opp for å tanke.

Jeg fikk mine bilder av både Mustang, T-bird, Truck og Raceway stasjon, og godt fornøyd med skuddene er jeg også....

   På et annet sted vi stoppa på, så jeg noe jeg aldri før hadde sett. En vanlig mann bak disken hadde kjeften full av gulltenner. Jeg har jo sett diverse rap artister med slik gull oppsett, men ikke på en vanlig mann.

Jeg fortalte karen at han hadde fine tenner.. (!!)) og det resulterte sjølsagt i et stort glis, og han fortalte at han brukte alt han tjente,- mulig litt til.. på tenna sine. Hver tredje måned var han inne til "service" og tok av skallet av gull, og pussa tanna under.

Seth, som han heter, var en snakkesalig kar, og ville vite hvor jeg kom fra. Norge, ja det er "next to Sweden" som han sa det. Mulig det er en myte at amerikanerne ikke vet mer enn hvor bukselomma si er henn i geografi. De aller fleste visste faktisk hvor, og hva norge er og ligger. !!   På et tredje sted, sitter en kar uttafor en bensinstasjon og spiller gitar. Vi gir bort en dollar, og han takker pent og blir pratsjuk,- som de aller fleste andre. Vi er ikke snauere enn at vi spør hva slags mission han er ute på, og han forteller at "livet hadde stoppa opp", og han trengte å gjøre nye ting.

Noe dramatisk spør du meg, men han skulle haike til L.A, hvor han hadde slekt og venner. Han hadde kommet til denne bensinstasjonen med en trucker, og ville spille inn litt penger før han haiket videre.

Nå er slike karer ikke alltid hva de begir seg ut for å være. Vi tror denne karen virkelig haiket, og spille kunne han, men av utseende og andre omstendigheter, vil vi tro at denne karen var godt bemidlet, og muligens gjør dette for spenning og eventyr. Men han var en artig og grei kar.

Vi har samlet opp en del bilder tatt fra bilen og viser litt av trafikken vestover i Florida. Noen artige bilder for de av dere som liker litt kameralek. Vi valgte å kjøre lenge natt til Tirsdag 15 Mai, pga. av at vi fikk som værmeldinga trua med, røklagt veg. Det var så stint og lukta så jævlig, at vi valgt eå kjøre til vi kom unna det verste. Å legge seg inn på motell med den lukta var utenkelig.

Sjå bilder HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".


olem-- 23 juni 2007.


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.