Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra New       Orleans, part 1.

USA turen 2007.


   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.



New Orleans, part 1.

A story from day 5 and 6,- May 16 and 17....

   "" It's time I'm walkin' to New Orleans
I'm walkin' to New Orleans
I'm going to need two pair of shoes
When I get through walkin' to you
When I get back to New Orleans
I'm walkin' to New Orleans... ""


Walkin' to New Orleans by Fats Domino.


   Storyen om vårt opphold i New Orleans blir delt opp i tre deler, (vet ikke hvor mange enda..) og vi har funnet fram en tekstbit fra en av mine tidlige favoritter med Fats Domino, Walkin`to New Orleans, som innleder disse storyene. Denne melodien er gjort i mange varianter, men for de som vil finne fram denne låten så vil jeg presisere at den med kun Fats på piano og sang, er den som gjelder.......

   Vi er kommet fram til tirsdag den 15 mai, og vi vil komme til å nå New Orleans samme kveld. Vi skal bo hos våre slektinger i byen, og ser fram til noen dager i roligere tempo enn det vi holder etter vegen.

Vi har gjort unna et stort anntall mil både sørover og vestover, og har nå kommet til et av målene på turen, altså New Orleans. Været har vært både pent og varmt, dvs. ubeskrivelig varmt. For en Fåvanging som er med på å klage på at "nå er det varmt gut", når det er såvidt 25 grader, får et annet møte med varmen her nede. Midtpådagen temperaturen ligger rundt 35c og en luftfuktighet som ligger farlig nærme 100%.

Vi gjorde unna vestlige Florida, Alabama, og Mississippi uten nevneverdige stopp, men vi kom tilbake til Mississippi på et lengre besøk senere på turen, som vi skal komme tilbake til. Vi sa uten nevneverdige stop... Vi bør vel ta med et lite hyggelig minne fra turen. !!

Ved en butikk er vi på tur ut av bilen, og uten at vi ser noe spesiellt på forhånd, står det plutselig en kar ved siden av bilen vår. Som på film... ser han ut som en tigger/uteligger/banditt, og sier at de (og peker mot en Pick Up med to andre karer inni..) ikke har penger til bensin. Han spør om vi ikke har noen dollar å avse.

De skal østover til kysten på jobb forteller han. Nå har mitt observante øye før på den samme dagen observert de samme karene ved en bensinstasjon lenger øst i Florida..... Altså, det var reinspikka løgn, og jeg sa dette til Ingar som hadde karen på sin bilside. Da han ble konfrontert med at vi hadde sett dem lengre øst, ble han "lite blid", og nærmest forlangte penger til bensin.

Jeg hadde tilfeldigvis 10 dollar i lomma og ga ham dem, samtidig som vi hoppa inn i bilen og rygga ut. I slike situasjoner er det vel en fordel å ikke ta opp lommeboka skal vi tro. Vi var ute av parkeringsplassen på null komma niks, og valgte en butikk på et helt annet sted......



   Det er ikke til å unngå,- når du er i New Orleans, da er du turist. Turist på den måten at skal du se byen må du se det alle andre turister før deg har sett på.... Med "guide" i vår husvert var vi etter mine ønsker på rekke og rad innom den gamle plantasjen Destrehan vest for byen, vi gikk på byens meget spesielle kirkegårder, og vi var i det Franske kvarter med sine gamle hus. Vi var på båt på den mektige flod Mississippi, og vi var på bittesmå matsteder som ingen turist noen gang vil finne....... Å så fikk jeg en passe fin dose Western Swing av "what a" Gal Holliday.... mer om det senere....

Det sier seg sjøl at når du er i denne byen så må du se disse stedene, og takk for det. New Orleans er den fineste "lille" storbyen jeg har sett noen gang, og som det ble sagt, ganske så uamerikansk. Vi så spor etter orkanen for et par år siden, og ble meget forundret over at ikke ting var bygd opp igjen. Noe var sjølsagt oppbygd, men skremmende mye lå slik det gjorde da vannet ble borte igjen.

Utifra mine forestillinger om at jeg "ikke liker turiststeder" så er denne "lille" byen et unntak. Man blir utrolig betatt av sjarmen i det Franske kvarter, og likeså den stille og mektige elven Mississippi som har betydd så uendelig mye for nasjonens historie. Det er nesten så historien ligger i lufta rundt deg.



   I denne første delen av New Orleans serien viser vi ca. 70 bilder. Disse bildene er fra Destrehan plantation, Kirkegårder, Mississippi, og litt gate og nattliv....

I menyen til venstre finner du noen små bilder, samt en link til hele episode albummet.

Du kan se bildene i fullsize, og du kan se dem i slideshow, noe vi anbefaler å gjøre.
Bruk litt tid på å skjønne gangen i bildesamlinga. OK ??

For de som måtte lese dette, send gjerne e-post, meldinger, kommentarer, eller annet,- om hva du synes. Alt mottas med glede. Neste episode blir det Franske kvarter gått grundig i sømmene. Følg med......


Sjå bilder HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".


olem-- 1. juli 2007.


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.