Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra                 Luckenbach

USA turen 2007.


   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Billy Joe Shaver in Luckenbach Texas...

A story from day 8,- May 19....

   "" The white man took a chance and got his foot hung in the door
He sure as hell is gonna have his day
The redman speaks his peace gain his long lost dignity
Washington just turned the other way ""


Oklahoma Wind by Billy Joe Shaver


   Alle har vi vel våre favoritter innen musikk, og å få både høre og se dem i levende live er et stort øyeblikk. For meg er Texaneren Billy Joe Shaver en av de største, og da vi fikk oppleve ham i Luckenbach, Texas var gleden stor.
Vi fikk til og med "shake hands" med Billy Joe, og fikk autograf og bilde sammen med helten min.... Billy Joe skriver sterke tekster og vi anbefaler alle til å sjekke ut hans musikk. Oklahoma Wind som vi har utdrag fra her, er en av sangene som tar godt tak i deg ....


   Vi fikk tak i biletter pr. telefon for et par dager siden og opplevelsen med Billy Joe Shaver i Luckenbach var noe vi så frem til. Den lille byen Luckenbach har sin egen fantastiske lille historie, uten at jeg skal ta hele greia her nå.
Men det er på sin plass å nevne at "alle" innen musikkens "rebel" stil og tilhørende ... har opptrådt i denne bittelille byen på ca 8 hus og en dansehall.

Byen som har sitt navn fra 1849 etter en Tysker, og levde i sin egen lille verden til 71`da byen ble avertert til salgs i avisene. Ting skjedde og Texas originalen Hondo Crouch fikk hånd om stedet og opprettet en "fantasiby" litt utenom det vanlige. I 73` ankommer musikeren Jerry Jeff Walker med sitt band til byen for spille inn plate.

JJW innreder den gamle dansehallen til studio med høybunter som "lydrom" og driver på i flerfoldige dager med drikking ... og musikk innspilling sent og tidlig. (mest sent..) Fra der og til i dag er byen et sted alle må spille på, - for å kunne si at de er noe ... Willy Nelson og Waylon Jennings fikk så en kjempehit med sangen Luckenbach Texas, og sikret dermed byens legende status for evig tid.

Hit skulle vi altså, og konserten skulle starte i 9 tida..... vi dro ved 6 tida og kjørte vestover fra Austin i Hill Country som området rundt Austin heter. Den gamle gode tofelst highwayen er midt i blinken for en kveldstur med solnedgangen i fjeset, og naturen er riktig så skjønn denne kvelden.


   Vi glemmer fort natur og solnedgang når den ene Hot Rodden etter den andre møter oss og vi får annet å se på .!!

Bildet til venstre her er vel muligens det fineste av alle med Hot Rod på vegen. ! Flere kom i følge og turen vestover gikk fort unna da vi satt og knipsa Rodder i ett sett.

Noe var tydligvis på gang, for unormalt mange Rodder var det, og vi "bestemte" at et treff eller noe var forklaringa.

Vi begynte å sjå etter vegskilt til Luckenback og det dukket opp i et vegkryss med ku og åker på alle kanter. Vi svingte til venstre og dro utover åkerbygda på en smal "baksideveg". Riktig vakkert var det, med blomster i sterke farger og gjerder og gårder og ku og åker og ..... Ja, mye slik vi ser på film, faktisk.

Et nytt vegkryss kom, og vi så ikke noe skilt. !! Hvor skal vi kjøre ..?? Vi prøvde høyre først. Vi så ikke noe skilt til noen ting, og snudde. Tilbake og forbi krysset vi kom fra. Videre var vegen like smal og ikke noe å se. Vi satt jo og forventet å komme inn til en by, ikke sant, for vi ante jo ikke hva Luckenbach egentlig er.

Med ett fikk vi se en grusveg som dro innover skogen. Et lite treskilt sto i graset med kvit maling på ; Luckenbach, -sto det. Hææ, tenkte vi og stoppa opp. Inne i Eikeskogen skimta vi noen brune gamle hus, og stussa på hvor vi var nå .... Et par Ford F-150 ankom, og svingte av ned på et jorde like ved. De kjørte nedover og stoppa ved gjerdet langt nede i åkern. Karer i boots og hatt kom ut, og forsvant mot husa.

ja, vi hadde ikke noe å tape, og dro etter. Hmm, joda, her begynte det å ligne noe. En bitteliten by med, tja, ca, 8 hus under eikene dukket opp, og endel folk vima rundt der. Vi rangla inn. Her kom kameraet opp igjen for et par Rodder sto parkert her inne og lukta brente kromma eksosrør. HD folket var også på plass, og en gjeng med skjegg og langt hår testet Lone Star ølet i kveldsvarmen.


   Vel, mørket hadde senket seg over Texas og tiden var snart inne til at vår helt var i vente.

Et oppvarmingsband fra traktene greide desverre ikke å fenge mine musikalske gener, trolig pga. forventingene til å få se og høre Billy Joe. !

Vi troppet opp med bilettband på armen,- jada, de har det der også ...- og fant oss bord ved veggen med utsikt til døra og scena.(!!)

Som vanlig spurte folk ved bordet om hvor vi kom fra, og da vi sa Norway, sa de Wooow, you`re a long way from home boys ..... .

En dame ved bordet sa at i.o.m. at jeg var Billy Joe fan og fra Norway burde jeg ta en prat med damen ved bordet rett over dansegulvet. Hun var Billy Joe fan nummer 1 i Texas, og var over alt der Billy Joe var. Hun hadde vistnok noe med Norway å gjøre hun også mente damen.

... Kremt... Tjaa, jeg kan jo vel det, og med min Morgan Kane aktige gange tok jeg fatt på turen over gulvet. Damen ved bordet hadde plakater og bilder og greier med billy joe på så jeg, og jeg bukket dypt og hilste pent, før damen spurte... Were are you from son ..??

Norway, sa Morgan Kane og smilte tappert. !! Norge, sa hun, hvordan står det til. ??? PÅ NORSK.... Ja, på Norsk. Jeg holdt på å falle overende i rent sjokk, men fikk klort begge stortærne ned i plankegulvet og svarte takk, bare bra. !!

Sit down, og litt litt forskjellig på både norsk og texaner og damen hette Karen Lee Hill og bodde i San Antonio. Hennes bestefar dro fra Vinstra, ja, Vinstra en gang like før 1920, og etter mye om og men var altså jeg på samme benk som Karen Lee Hill med bestefar fra Vinstra. Og her har vi reist i flere tusen mil, og så treffer vi en kvart Frønning på låvedans i verdens minste by i Texas, som er større enn Frankrike. !! Att det går ann.

Fru Lee Hill hadde med seg slektning på dansen og vi der værende resten av kvelden, med prat om norge og kjentfolk og litt på Texaner og tida gikk styggfort....

Tiden var slagen og Billy Joe ankom til en enorm jubel og aplaus. En klump i halsen og tåre i øyekroken var ikke til å unngå, for når alt komemer til alt, så er vi ikke sååå tøfe ser du ...

Den en kjente låten etter den andre kom fra scenen og tiden gikk så altfor fort, men opplevelsen går sjølsagt aldri ut av sjelen. !!
Billy Joe er ekte Texaner, født i Corsicna i øst Texas. Han er plassert i den såkalte outlaw genren, og ikke noe passer bedre for han har ført et tøft liv i sine 67 år, til nå. Med mye brunt brennevin, og omgang med lovens lange arm er både musikken og hans vesen merket av livsstilen. Det går nå rykter om at han skal ha skutt en person utenfor en bar, og risikerer å ryke inn for det ....

Tragedien har rammet Billy Joe, og hans sønn Eddie døde av en overdose narkotika for noen år siden. Til historien hører også sjølsagt en lang rekke damehistorier. Men, mannen er et unikum, og jeg er glad for å ha fått oppleve Billy Joe i Luckenbach, Texas.

Etter konserten fikk vi treffe Billy Joe og vi stilte opp på bilde som Fru Lee Hill knipsa for oss. Autograf og greier hører med, og alt dette var for en stakkar temmelig overveldende.

Før vi dro fra Luckenbach fikk vi oppleve enda en forskjell på norge og amerkanere. En bil hadde parket for nærme en liten vannpytt, og når de skulle dra så de ikke pytten i mørket, og kjørte borti og ble stående fast. I Texas behøver man ikke ut for å spørre om hjelp, for her tar karene med Pick Up saken i egen hender umiddelbart, og en kjører bort til bilen med en kar på planet som fester slepetau, og kjører bor til Pick upen med 4 wheel drive og fester tauet i den. Bilen er oppe av sumpen til aplaus og jubel, og alle skratter og takker og hilser og ønsker hverndre god tur hjem.

Her hjemme "kunne" vi ha risikert å stått der til mandag formiddag til Falken fikk tid......

JhiiiHaaaaaa

Sjå bilder frå Luckenbach HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".Tekst & foto; Olem -- 30 september 2007.


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.