Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra                     Automaniacs.

   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Tekst & Foto: olem -- Publisert 24. februar 2008.


AutoManiacs....

A story from day 15, May 26, 2007 ....

   Vi forlater Austin tidlig Lørdag morgen den 26. mai. Etter å ha inntatt vårt siste måltid hos Jo`s på Congress Ave. setter vi kursen nordover rettning Dallas....

   Vi kaster oss inn i trafikken på Interstaten rettning nord og finner en behagelig fart i høyre fil. Å forlate en så deilig by som Austin er med blandete følelser.

Vi kunne oppholdt oss mye lenger i denne fantastiske lille storbyen, som har så mye å tilby en bil og musikk interessert kultur motagelig nordmann.

Men, på den annen side er vi spente på hva resten av vår reise vil by på, og det er med spenning vi ser mot horisonten i nord. !! Trafikken er som vanlig tett, men uhyre behagelig og lite stressende. Mil etter mil (!!) går unna og det flate eiketre kledde Texas landskapet bølger utenfor Camaro vinduene. !!   Plutselig er det som en tidsmaskin slynger oss tilbake i tid, og vi lander i Texas ca. mot slutten av 60 tallet .....

Vi ser på høyre side en nedlagt bensinstasjon. Utenfor ved de gamle pumpene står en gammel 4 dørs Chrysler. Noen hundre meter lenger bortover vegen ser vi en bruktbilhandel. Og hvilke bruktbiler man der kan få kjøpt....

Vi svinger av Interstaten og prøver å finne tilbake til stedet vi passerte. Det er noe vanskelig, da værgudene har brukt de siste dagene til å prøve å skylle bort nord Texas, og mer enn en veg er borte under vann. Men vi kommer fram og stopper ute på gårdsplassen. !!

Synet som møter oss er til å miste pusten av. Dette begynner vel å bli et noe slitt utrykk fra min side, men i dette tilfellet er ikke noe annet begrep dekkende nok. !

På spørsmål om vi kan få kikke litt rundt blir vi møtt av en smilende og meget hyggelig mann som er overivrig etter å vise oss det han har, både ute og inne. Vi gjør ham oppmerksom på at vi nok ikke er kommet for å handle men bare titte....

Jaaaada, det er ok for meg, kom så skal du se ..... Vi går inn i "butikken". En hall på ca. 20 kvm, fullpakka med klassiske biler. Alle med etter forholdene ålreite prislapper. Bilene ser meget pene ut, og skulle vi ha handla så kunne vi ha fått sjekka bilen så lenge og så mye vi bare ville.

På bildet over her har jeg lekt meg litt i bildebehandlingen, for å få til en atmosfære og et miljø som kan være klippet ut av en avis en gang for lenge siden. Om trent slik føltes det å stå ved dette gjerdet og se på alle bilene som du glatt kunne ha tatt med eg hjem, om du hadde vært rik, og alt ellers hadde vært bekymringsfritt.

Men nå sto vi der med tunga ute og hjertet oppe i 1/4 mils turtall og med uuutrolig strie øyne. Våte sådanne. .... Vi foreviget minnet med vår lille Nikon, og lovet oss selv å gjøre maksimalt ut av minnet i form av bilder, som nok kommer opp på en vegg eller to. !

Der fantes en Chevrolet 57 i grei svidd tilstand med en aldeles frakk nostalgi motor under panseret. En pick up fra 51 , og en fra 55, slik kan vi telle videre. Alle til salgs, og til meget hyggelige priser.   Inne i butikken var bilene som var i strøken stand. Denne 55 Chev. var blant de fineste, og for den helt greie summen av under... 200 tusen ble den min/din.

Altså kunne blitt. Som sagt, alle bilene var 100% , og vi kunne gjøre all undersøking så lenge vi ville.

Det bugnet av klassikere i alle hjørner, og til og med i bakgarden sto det biler i mindre pen stand, som sto for tur til å bli sendt hit og dit for oppbygging.


   Skulle vi få lyst til å kjøre fort i litt over 400 meter rett fram, var denne gamle Dodgen til salgs. Noe dyr for strekker på 400 meter, men mer morro på så kort strekke blir det vel neppe. ?

En stopp på et slik sted er minne for livet, og når du liker bil så er det som å komme til bilhimmelen.
Er du i Texas og på strekkningen mellom Austin og Dallas så se etter stedet til Automaniacs. Du ser det fra Interstaten og er absolutt et besøk verdt. !! Kort veg til Houston og shipping rute og fra Texas får du stort sett rustfrie biler til pene priser, foreløpig ...Jeg anbefaler på det sterkeste å se gjennom bilene jeg fotograferte fra Automaniacs .

Sjå bildene HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.