Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra                    Duncan, Oklahoma.

   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Tekst & Foto: olem -- Publisert 16. mars 2008.


A rainy night in Oklahoma.

A story from day 15, May 26, 2007 ....

   Vårt reisemål for dagen var den lille byen Duncan, Oklahoma. Vi ville dra opp dit for å se på rodeo oppvisning, og dra videre østover neste dag. Vi kom inn i byen da uværet brøt løs.
   Den røde Chevrolet Camaroen hadde vært temmelig alene på vegen lenge nå, men noen få mørbanka gamle Pick Up trucker hadde passert i begge retninger.

Etter at den hadde passert Red River som utgjør grensa mellom Texas og Oklahoma, hadde trafikken stilnet av til bli nesten borte. Det rullende landskapet med åker og beitemark så langt øye kunne se fikk vegen til å bli borte som en strek i horisonten.

Været hadde vært varmt og fint, men utover ettermiddagen hadde mørke skyer samlet seg i nord, og det var tydelig at et uvær var på gang.

Inne i den røde Camaroen høres bare den dovne rumlinga av en Chevrolet motor som har gått utrolig mange trofaste mil etter landevegen, sammen med country låter som en lokal radiostasjon i området sender ..... Vinduspusserne må startes......

Klokka er blitt 6 om kvelden og det begynner å regne lett.


   Vårt reisemål for dagen var den lille byen Duncan, Oklahoma. Vi ville dra opp dit for å se på rodeo oppvisning, og dra videre østover neste dag.

Vi kom inn i byen da uværet brøt løs. På få minutter var det lette regnet blitt til et regnskyll uten like, og gjorde bilkjøring til noe et livsfarlig foretak. Med litt flaks fikk vi fort motellrom, og løp med bager i hendene inn på romemt, gjennomvåte.

Det tordnet og lynte, og regnet slo på tak og vegger. Vi så ut av vinduet og kunne raskt slå fast at her kom ting til å skje ... Vi tok med kameraet ut på verandaen som gikk rundt hele bygningen. På bare ca. 20 miuntter hadde de enorme vannmassene oversvømt gata nedenfor, og biler og folk kom ikke fram.

Fra verandaen kunne vi se at vannet flommet inn i lobbyen på motellet, og inn i butikker og bygninger lenger nede i gata. Avløp og dreneringer greide ikke å ta unna og vannet steg til farlige høyder ute i gata.


   Ting skjedde nå så fort at biler ute i gata nærmest ble overrumplet av vannmassene. Biler prøvde å komme seg opp til de høyeste punktene, men mange ble fanget av vannet og biler stoppet og ble ført avgårde med vannet.

Politi og frivillige hjalp folk ut av biler og opp til hus, og trucker prøvde å dra biler ut av vannet.

Mørket falt på mens regnet fortsatte å hølje ned over lille Duncan. Vi sto fortsatt gjennomvåte og iskalde på verandaen da regnet plutselig begynte å dabbe av.

Nesten like fort som det hadde startet, stoppet regnet og etterhvert kom både biler og gata til syne igjen. Etter en uvirkelig opplevelse med naturkreftene i hovedrollen gjorde det godt med en varm dusj og tørre klær, før vi fikk oss en matbit.

Rodeoen regnet bort, og lille Duncan slikket sårene da vi dro ut av byen tidlig søndag morgen. Duncan fikk ikke vist seg fra sin beste side da vi var innom, men vi glemmer naturlig nok aldri vårt opphold i byen. !! På turen ut av byen passerte vi et kjøleskap som hang på et autovern......

Vi tok fatt på det ukjente gjennom en vill og vakker stat som gjorde et stort inntrykk på en reiseglad døl.... Følg med videre ....


Dramatiske bilder fra "A rainy night in Duncan, Oklahoma" ser du her.

Sjå bildene HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.