Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra
      South Austin
      Speed Shop.


   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Tekst & Foto: OleM -- Desember 2007.


South Austin Speed Shop.

A story from Austin , - May 19-27 2007 ....

   "" This is a city with a heart and with a soul. Cosmopolitan, yet unpretentious.
Thriving cultural scene and vibrant nightlife.
High-tech, low-key. Big city, college town.
Quirky and far from ordinary, it's the kind of place where you check your worries at the city limits sign,
trade in suits for something a bit more casual and prepare for experiences you'll find only in Austin. ""


..... About Austin. !!   South Austin Speed Shop er en forholdsvis ny bedrift som driver med alt innen klassiske biler. En av dagene våre i Austin brukte vi bla. til å besøke lokalene til S.A.S.S.der det bygges biler i hver en krok.

For oss som har stor eller på grensen til overdreven bilinteresse er det å være inne i et slikt miljø en stor opplevelse. Til da hadde vi bare sett slik på TV, men det skulle vise seg at virkeligheten var bedre enn TV.

Vi gikk inn og hilste pent og spurte enda penere om vi kunne få lov til å titte litt og ta noen bilder. Marty bak disken var kjempegrei, og hadde i tillegg en bestefar fra "the fjords part of Norway" som han sa, uten å huske navn på stedet.


Vi var særdeles velkommne og formann Mike Ramirez på bildet her brukte over en time sammen med oss blant bilene og fortalte og forklarte om bilene, og viste oss prosjekter både ute og inne.


   På verkstedet på South Lamar, - hvor det meste innen bil og motor i Austin ligger,- sto disse to Cadillacene til oppussing og oppbygging. Den rosa bilen var inne for å få pussa opp motor og motorrom. Dette er en utstillingsbil, og alt skulle være i 100% stand. Cadillacen med grunning ble bygget opp med luftfjæring og alt i moderne understell og drivverk, i tillegg til soft custom stil i karosseriet.

Gutta har kompetanse innen alt untatt karosseri og lakkering, som settes bort til en av naboene på South Lamar. Bak bilene ser vi deler av benken hvor bla. seter og dørpaneler blir overhalt og trukket med nytt skinn.


   Lokalene er store og fine, med en ganske så god standard når det gjelder ryddighet og orden. Det lå ikke redskap å slang noe sted, og biler var sortert og plassert ettersom hva som skulle gjøres på dem.

Denne svarte Rivieraen var innom til en liten service over en ukes tid, og sto på bukker i en av midtgangene. S.A.S.S. tar jobber stort sett innen alle stiler, men de sa klart ifra at moderne "bling, bling" biler tok de ikke. Biler med større hjul enn 17" kom ikke inn der. En grei regel, som sa at der var retro Rod og Custom i høysetet.
   Vi holdt på å gå på ryggen da vi fikk se bakgården med alle ventende prosjekter. Slike biler finnes fortsatt og kan kjøpes for en rimelig ( forholdvis ...) penge i Austin, Texas, - til tross for at de tar ofte turen over til Mexico og kjøper enda billigere objekter der nede.

Dette var for en stor del biler som var kjøpt inn og sto på vent til det ble deres tur. Det er ikke noe problem å lagre biler utendørs i Austin, for klimaet er ekstremt tørt og varmt.

Vi vet om folk som hadde gått til "ytterligheter" for å få kloa i en av disse bilene. !!   Denne 50` Mercury sto inne i butikklokalene og tilhører den kjente TV figuren og motorsykkel byggeren Jesse James. Jesse foretrekker å sende sine biler hit hvor han vet de er i gode hender. En god referanse å vise til .....

Men de fleste medaljer har to sider, og i dette tilfellet er baksida priser.... Som vi skjønner er dette ikke en hobby for vanlige "knegere", men for gutter med mange nuller bakerst på utskrifta si.

S.A.S.S. har til tross for stive priser, arbeid i flere år framover, og gir sine kunder både fast pris og leverings dato, dvs. ca. dato antagelig.....

Mike Ramirez fortalte at han og de som jobber der ikke har mulighet til å bygge slike biler til slike kostnader til seg sjøl, men de hadde allikevel flere prosjekter stående, bare at de tar mye lengre tid å få ferdig.


   Marty the deskman, hadde forfedre fra Norge, uten å huske hvor de kom fra, eller navn. Marty var en glad laks med humor og flott farge på sjeggstubben sin.

Han var den som tok imot kunder og sto for "pratinga" når noen av de store gutta kom innom i et ærend.

Marty ville gi meg en t-shirt da vi dro, men i vanlig norsk besjeden stil så synes jeg det var for mye ..... Hey man, i`m tryin` to give away a t-shirt here, - how hard can it be to just take it ?? så nå har vi svart t-shirt fra Marty.... Besjedenheten har en annen terskel der enn her hjemme.

På verkstedet jobbet det en eldre stilig fyr, som var pensjonert maskin ingeniør. Han jobbet der helt gratis, bare for mate og drikke, som de sa. Det var en kar med utrolige kunnskaper om det aller meste, og var en slags "bestefar" og veileder for gutta når problemer dukket opp. Vi forsto at de nok var ganske avhengig av karen, men at de også satte stor pris på sin "bestefar".

Vi satte også stor pris på gjestfriheten og vennligheten som Marty og Mike og gutta viste oss, og kommer aldri til å glemme timene i en fantastsik atmosfære blant klassiske biler.


Sjå flere bilder fra South Austin Speed Shop HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.