Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra             Peoples in Austin.

  Bilder fra             Cars on the streets.

   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.

Foto: olem -- Mai 2007.
Tekst: olem -- & Ina K.


People we met in Austin.

A story from Austin , - May 19-27 2007 ....

   "" This is a city with a heart and with a soul. Cosmopolitan, yet unpretentious.
Thriving cultural scene and vibrant nightlife.
High-tech, low-key. Big city, college town.
Quirky and far from ordinary, it's the kind of place where you check your worries at the city limits sign,
trade in suits for something a bit more casual and prepare for experiences you'll find only in Austin. ""


..... About Austin. !!   Som jeg har fortalt i mine tidligere episoder fra Austin så er byen meget liberal når det gjelder bla. toleransegrensen for hva som er normalt og/eller ikke. !!
Det finnes folk av alle slag, og det fineste med Austin er at ingen bryr seg det minste om andres valg av klær, hår, eller utseende forøvrig.

Overalt hvor vi dro var folk snakkesalige og trivelige, og på den uken vi var i byen møtte vi mange personligheter vi ikke glemmer så lett.

En dag vi rusla oppover South Congress ave. sto en langhåra kar og malte tekst på vinduer på en restaurant. Vi stoppa opp og så på maleren et øyeblikk, og karen var (sjølsagt...) av det snakkesalige slaget.

Greg Jones som han heter var etter eget utsagn en gammel hippie, og levde fortsatt etter sine idealer fra 68` eller deromkring... Skjegg og langt hår, og med lyst til å prate om det som opptok ham, og deriblant politikk.

Han hadde ikke det minste tilovers for president Bush, og kalte ham mange stygge ting vi ikke gjengir her. Mr. Jones hadde mange meniger om landets politikk og bla. om helsevesen osv ... En belest og inteligent kar, som hadde mye på hjertet.

Vi ble der stående, og Greg glemte rent bort jobben sin, som faktisk er av det utdøende slaget. Til tross for at yrket som skiltmaler var svært etterspurt var han så og si alene om markedet i byen og området.

På bildet viser Greg noe av teknikken med penselføringa, og resultatet er helt klart mye mer sobert enn en papplate med åpningstider skrevet med tusj .!! Spesiell maling på boks, egnede pensler og støttepinne var stort sett redskapen han brukte.

Først målte han opp vinduet eller døra og skisset deretter opp linjer og bokstav avstander, samt start og slutt på ord og linjer. Ellers gikk det på frihånd, og etter det vi kunne se med et strøkent resultat.

Til tross for stor pågang fra kunder jobbet ikke Greg hver dag, men bare da han hadde lyst. En ekte Hippie altså, eller skal vi si livsnyter. ? Han hadde ikke behov for mye rikdom i livet, men friheten var også mye verdt fikk vi høre.

En meget spesiell kar som vi ikke glemmer.....


   Hverken denne 32 Forden eller bilens eier glemmer vi heller ikke. Vi fikk desverre ikke bilde av de to sammen, men bilen gjør seg også godt på bilde alene.

Bilens eier fikk vi vite etterpå, var en kar som drev et lite "imperium" innen bilsalg. Han hadde mange biler av denne typen, og var på veg til Paso Robles treffet i California da vi traff ham.

Det som gjør karen interessang er hans kunnskap og kjennskap til hver en lille bit på reiseruta vi skisserte for ham. Han skal ha æren for at vi kjørte innom og fant en lang rekke små steder langs Highway 61 (som kommer senere) og at vi fikk med oss mye mer enn vi viste om !!!

Vi fikk se på bilen hans og ta bilder, og bla omvisning på San Jose motel, og tips om alle steder i Austin, og hvor vi måtte dra, og hva som ikke var verdt et besøk. En kar av min interesse, og med mine meninger, og atpåtil vistnok styrtrik. !!

Men, til tross for sin rikdom og status var han på "bakkeplan" og uten nykker eller tegn til stormanns vaner. En småfillete kar som prata i ett sett (bilselger..) og fortalte om alt og alle (han kjente mange, noe som viste seg å stemme til de grader...) og ønsket oss god tur med et realt håndtrykk.!!

Så u-norsk som det overhodet går ann. !!!


   John Huber kom kjørende på sin Triumph en dag vi satt på Jo`s. Olem -- snur naturlignok på hodet av både lyden og av å se en så flott maskin.

Mer skal ikke til før man prates til, og enda en gang så u-norsk som det går ann. Som mange i Austin tar Mr. Huber det rolig i varmen. En vanlig kar i arbeid, og som dyrker sin hobby og tar livet med ro. Når vi skriver varmen, så er det ca. 35 råe grader.

Mange motorsyklister "henger" ute hos Jo`s forteller han, noe vi får se i dagene som kom. Han og mange andre karer parkerer langs fortauet og i bakgården, og drikker kaffe, en Shiner eller en Lone Star, og prater om smått og stort. !!

Sjå flere bilder fra Peoples in Austin HER. Vi anbefaler å se bildene i store versoner i "slideshow".

Sjå flere bilder fra More Cars from the Streets of Austin. HER. Vi anbefaler å se bildene i store versoner i "slideshow".


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.