Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra Austin        music scene.

   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Tekst & Foto: OleM -- 28. november 2007.The Austin music scene.

A story from Austin , - May 19-27 2007 ....

   "" This is a city with a heart and with a soul. Cosmopolitan, yet unpretentious.
Thriving cultural scene and vibrant nightlife.
High-tech, low-key. Big city, college town.
Quirky and far from ordinary, it's the kind of place where you check your worries at the city limits sign,
trade in suits for something a bit more casual and prepare for experiences you'll find only in Austin. ""


..... About Austin. !!   Noen kjenner sikkert mannen på dette bildet. ? Pinetop Perkins er en legende innnen Blues og er 94 år gammel. Pinetop hadde CD release party på den kjente baren Antone`s i Austin, og vi var heldige å slippe gjennom nåløyet hos dørvaktene på Antone`s.!!

Egentlig er det "flaks" at vi kan vise dette og de andre bildene fra konserten, - for den godeste OleM-- hadde lagt igjen sitt kamera på hotelrommet i anledning den festlige aften. Men angeren kom sigende da vi fikk se hvor flott både showet og Mr. Perkins var. OleM -- tok da en liten runde bort til et lite knippe folk han så hadde fotoapparat, og spurte om de ikke kunne være snille å sende et par bildekopier til "denne e-post adressen i Norway". ??

Dagen derpå fikk vi høre fra min Frue hjemme på Fåvang at det var kommet e-post med bilde av en gammel mann(neger)) med rød hatt.
I den anledning vil vi rette en kjempestor takk til Mr. Dale Dickenson fra Austin, som tok bilder og sendte kopier til oss, slik at vi har bilder fra denne legendariske konserten og artisten, Pinetop Perkins.

Den kjente Bluesbaren Antone`s, som bla. har blitt benyttet i en Tarantino film, var hardtrakka med folk i alle fasonger, og den godeste Pinetop ga en leksjon i boogie piano i en alder av 94, som få av dagens jyplinger kan kopiere. !! Med ham på gitar var bla. Hubert Sumlin, også han en godt kjent gitarist for de av dere som kjenner Blues miljøet. !!
Pinetop har spilt siden 1920 tallet og har både spilt og turnert sammen med en lang rekke av Blueshistoriens mest kjente figurer. En legende i levende live var det vi fikk oppleve altså.

Dette fant sted en helt vanlig Torsdag kveld i Mai, Austin Texas 2007. I en musikkby som later til å ha det meste, og hvem skulle drømme om at noe slikt ville bli aktuellt da vi dro hjemmefra. (( Og vi hadde jo opplevd Billy Joe Shaver i Luckenbach noen dager i forvegen..))

Vi stakk innom flere andre musikksteder både med og uten kamera den uken vi var i Austin. Fra før har vi vel nevnt at vi var på Continental Club og fikk høre Redd Earl and the Hayballs, men vi fikk med oss flere gode musikere i en fantastisk musikkby som Austin er.!!   Austin er kjent for sin moderne Country "uten hatt" og vi var vitne til et show i den klassen,- uten likestykke, - på Threadgills. Det ble arrangert et slags "drop-in-and-play" show, og alle som ville, (eller hadde meldt seg på..?) kom og spilte en halvtimes tid. De som utmerket seg til de grader var Warren Hood & the Hoodlums, fra Austin.

På bildet her ser vi Warren med fela, iført Jimmi Hendrix t-shirt.. !!! og hans geniale gitarist ved sin side. Denne karen, som vi ikke vet navnet på beklageligvis, spilte skjorta av det meste vi har sett så langt i livet. Belive me,- en makeløs gitarist, og vi blir ikke forundret om dette fjeset dukker opp sammen med "store" navn snart. Warren Hodd & the Hoodlums var et energisk band som spilte en moderne form for Country, i alternative stilen, og fikk kjempemottagelse hos publikum i parken.

Vi skriver parken ja, for i Austin i Mai er det varmt og godt til langt på natt og vi satt ved bord og benker og koste oss til moderne musikk i Texas mørket. Bla. Queen Leslie, som vi har omtalt i denne serien nylig, var konferansieer på dette showet. I det hele tatt et særdeles "frakt" show" som vi sent glemmer. !!   Siste kvelden (Fredagen) vi var i Austin skulle vi egentlig på konsert med The Derailers, om noen har hørt om dem. ?? De skulle spille på Threadgills, men konserten ble avlyst, pga. "Due to rain" som vår venn i TV kanalen sa. Kvelden og natta var klar og varm, så de kunne godt ha spilt, men den gang ei....

Så da ble det å finne erstattning for mine helter i The Derailers.

Vi stakk bla. innom på The Saxon Pub og hørte på Paula Nelson, men endte til slutt opp på Broken Spoke, en ekte gammel Austin Saloon som serverte Western Swing i god gammel stil. !! Vi ser lokalet bak den gamle turne bussen på dette bildet. Et gammelt hus påbygdt i alle rettninger, og svært lavt under taket. !!

Fredagens artist var for meg (merkelig nok..) ukjente Alvin Crow. En Western Swing felespiller med et skikkelig godt gammeldags western danseband. De kunne sine saker til de grader, og spilte så hele Broken Spoke var nær ved å ramle ned. Føltes det som.   På dette bildet ser vi Alvin med fela, og sjarmgliset sitt. En kar som kunne sine triks, og serverte et folkelig show og gnistret av ekte spilleglede. Som vi ser har Mr. Crow en noe ... glamour aktig .. klæsstil. !!

Lokalet Broken Spoke kan herved anbefales på det sterkeste. Bortimot ekte gammelt lokale drevet av samme (gamle) familie i alle år, og kunne servere både musikk, mat og dram i et fantastisk miljø. !!

Fredagskvelden var en kveld da "alle" skulle på dans, og Broken Spoke var fyllt til randen av danseløver i alle aldre. !

Eldre par som nok hadde gått her i årtier, og ungdom med lang hår og skjorta uttapå buksa.
Det gjelder da gutta, vel og merke. Frøknene var kledd i stilen, - boots, miniskjørt, og denslags, ......

Mens vi hang på rekkverket og fotograferte la vi merke til en yngre kar som holdt danseshow på egenhånd. En kollosal blanding av slike enmannsdanser du ser på Cowboy filmer, og en slags Elvis shake......

Alvin Crow gliste godt og dro opp en dans for denne karen. Men, ikke nok med det, danseløva hadde et munnspill i baklomma si, og holdt det opp slik at Alvin så det, - og ble vinka opp på scena.

Sammen "jammet" de to, - og bandet, et show så alle uten hatt fikk strøken flat bakoversveis. Vi har bilder av hendelsen, - og makan til øredøvende jubel og spetakkel på fest har vi ikke opplevd siden det var fest på Høgvang i Brekkom. !! Som alltid går slike kvelder altfor fort, og man ønsker seg bare enda mer, og mer ....

Ja, det var i hovedtrekk det vi var innom på kveldstid i Austin, i løpet av noen få dager i Mai 2007. Vi følte oss mer sultne på musikk og Austin som by etter disse smakebitene, og det skal svært mye til om vi ikke tar flere turer til Austin.


Sjå bilder HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.