Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.
Tekst & Foto: OleM -- 12. november 2007.


Queen Leslie of Austin...

A story from Austin , - May 19-27 2007 ....

   "" This is a city with a heart and with a soul. Cosmopolitan, yet unpretentious.
Thriving cultural scene and vibrant nightlife.
High-tech, low-key. Big city, college town.
Quirky and far from ordinary, it's the kind of place where you check your worries at the city limits sign,
trade in suits for something a bit more casual and prepare for experiences you'll find only in Austin. ""


..... About Austin. !!
   Vi starter denne lille fortellinga med noen få ord om små marginer. Vi starter på Fåvang, og det man kan oppleve å se en vanlig dag på en av våre kafeer. En kar kommer inn sammen med kjente som han har bedt med seg på kaffe.

De er iført såkalt arbeidsklær, og det vil si blå jakke og rød bukse med blå lomme dekor. Et helt vanlig antrekk som ingen hever øyenbryna over å se. Du gjorde det heller ikke når du leste disse få linjene.

Karene setter seg ned med kaffe og Mjølgamp, og prater om været, Dagsrevyen i går, ting som står i avisa, ting som "noen" har hørt om, og ikke minst, et eller annet om andre, som noen har hørt andre fortelle et eller annet om ....

Altså, en helt vanlig dag på Fåvang. (!!) Men hva skal så de små marginer handle om .?? jo, la oss ta et eksempel, - som vel og merke til dags dato ikke har forekommet, og vil vel heller ikke gjøre det.

Flytt blikket noen centimeter oppover og les en gang til hva karan hadde på seg. Arbeidsbukse...?? ja, en rød arbeidsbukse med blå lomme dekor. Slike som gardbrukere, snekkere, elektrikere, mekanikere, lastebilsjåfører, - osv. bruker til hverdags.La oss si at en av disse karene hadde bedt med seg noen kompiser på kafe` en Lørdag formiddag, og kledd seg med rød bukse.
RØD OLABUKSE. !!
Eller la oss si Cordfløyel bukse ...... Poenget er at den er RØD. Da ser vi at det dreier seg om små marginer. Fredagen er en rød bukse, type arbeid, helt OK, mens dagen etter,- er den samme fargen i et annet stoff...... ja du kan sjøl tenke deg hva "alle andre" ville sagt om du kom med noe slikt på deg.!!!!

Slik er Fåvang, eller skal vi si bygdenorge. ? Normalitetsnormen er et usynlig fenomen som bestemmes av til enhver tid flertalet som til et ubestemt tidspunkt opptrer med samme mening om ulike tema. Alle som faller utenom dette er såkalt rare, eller sier rare ting, eller har på seg rare klær. Vi kan ramse opp videre.... Bygdedyret sier noen. !!

At disse fenomenene skal bli mer liberale tror vi vel ikke, for frykten for å falle utenom er altfor stor blant deltagerne i "normen". Slik har det vel alltid vært, og vil nok forbli slik i en framtid vi ikke ser slutten på, ennå ....

   OK, - vi tar turen til Austin, Texas, USA. På kveldstid er musikkscenene i Austin fylt opp av både ukjente og kjente artister. Utestedene ligger tett som hagl, og er et eldorado for alle med musikkinteresse.

Vi skal ta våre musikkopplevelser i en artikkel eller to senere, for denne skal fra nå av handle om Leslie. Eller Leslie Cochran som han heter. Riktig, det er han på bildet på sida her....
For anledningen er han iført et av sine mer anstendige antrekk, men med sitt varemerke, tiaraen. Røde høye boots (!!?) og "boobs..."" under kjolen.

Leslie er en kar vi ble fortalt om av folk vi traff på Jo`s. Han ble fortalt å være en byoriginal som bodde på gata, og kledde seg som en dame. Hvordan ser denne mannen ut, spurte vi ?? you know when you see him, var svaret.

Vi så ikke noen Leslie før vi en kveld stakk innom Threadgills ved Riverside str. Her var mannen/damen som het Leslie konferansieer på scenen og iført antrekket du ser på bildet her.

Konserten foregikk ute i hagen under store eiketrer, og det var stint med folk. Leslie kom ned fra scena og satte seg ved tilfeldige mennesker, for "alle" ville ha selskap av denne originalen. Behandlet med respekt og tiltalt som en person som det sto respekt av. til tross for sine "rare" drakter, og underlige væremåte.

Historien om Leslie er sikkert både lang og omstendig. Han er etter det vi vet, og hørte, en uteligger, eller har vært. !! Han har knapt gjort et dagsverk ærlig arbeid, og har brukt sin tid på å hjelpe hjemløse eller såkalte uteliggere i Austin. Særlig politiet får føle Leslies vrede for sin behandlign av hjemløse, og han har blitt arrestert et utall ganger for sitt engasjement.

Leslie har stilt til valg på ordfører i Austin, og ved sist valg fullførte han til en andreplass bak politikeren som (sjølsagt) vant. Folk fortalte at hans politiske engasjement nok irriterte myndighetene, men i kraft av sitt populære image, fikk han holde på, og uten de største hindringer.

Leslie er et turistmål i seg sjøl etterhvert, og tusenvis er de bilder som er tatt av Leslie og tilfeldige folk på gata. Han er mest kjent for å gå gatelangs i en rosa topp, og en liten "sak" rundt dine edlere deler. !!! Og alltid med sin sølv tiara på håret. Leslie er den fremste forkjemperen for slagordet; keep Austin weird.

Vi prata med en kar som sa at det er antagelig bare i Austin at "slike som Leslie" kan gå trykt på gata. Alle andre steder ville han nok blitt grisebanka ut av byen .....

Vel, i Austin blir Queen Leslie behandlet med respekt hos flertallet, mens i bygdenorge kan det være nok med en feil buksefarge en Lørdag formiddag.

Årsaken til at vi presenterer Leslie i en egen artikkel og bruker han og bygdedyret som eksempel på to ytterkanter, - er på vegne av alle som velger å gjøre såkalte rare ting her i livet, som eksempelvis å samle på ting som andre kaster som søppel, bruke penger på "tullete ting", kjøpe biler som ikke går, bruker tusenvis av kroner på musikk som ingen andre liker, skrive lange artikkler om en raring i Austin, hater bygdedyret, lytter til andre enn seg sjøl, går i RØD bukse en lørdag, føler sympati med minoriteter,- osv....................

Bygdedyret er som en Sardinstim, alle svømmer samme veg, men ingen vet hvem som fører ann ......Tekst & foto; Olem -- 12 november 2007.


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.