Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra
      Austin from Jo`s.


   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.Austin seen from Jo`s ....

A story from Austin , - May 19-27 2007 ....

   "" This is a city with a heart and with a soul. Cosmopolitan, yet unpretentious.
Thriving cultural scene and vibrant nightlife.
High-tech, low-key. Big city, college town.
Quirky and far from ordinary, it's the kind of place where you check your worries at the city limits sign,
trade in suits for something a bit more casual and prepare for experiences you'll find only in Austin. ""


..... About Austin. !!


   Som teksten over her forteller, så er Austin en spesiell by på mange måter. Vi var i byen i 7 dager, kvelder og netter ..... og vi skal dele opp opplevelsene i forskjellige episoder. Først ut er små opplevelser og observasjoner fra vårt favorittsted på fortauet på South Congress ave. næmlig Jo`s .... En bitteliten Cafe med enorm sjarm og med høy kulturfaktor. Det blir mye bilder fra South Congress, og de aller fleste er tatt fra Jo`s, men også fra Doc`s, og Continental Club.

   At vi skulle komme til å like oss på Jo`s var ikke sjølsagt, men vi hadde hørt om stedet og den første søndagen vi var i byen tok vi turen dit for en kaffekopp og en matbit.

Jo`s er en liten utekaffe hvor du bestiller din servering i en luke på den grønne lille bygningen, og får det utlevert i en annen luke, rundt hjørnet. Det er altså en 100% utekafe det er snakk om, bare en slags barbenk, og stoler og bord rundt på fortauet og litt i bakgården.

Stolene og borda er forresten en historie verdt alene, da de er i manges øyne å regne som de reneste kunstverk. Hit kommer de cooleste av de coole, og de som ikke gjør noe utav seg, og de som du trodde "ikke fantes". Altså en sabla samling med folk. Jo`s cafe representerer byen Austin på en utmerket måte med sin skyhøye tolleransregrense, og det var snakk om blant folk at eierinnen, Jo, - visstnok ikke var gift med en kar ...

Ved første øyekast er både stedet og folk tiilnærmet normale, - sett med nisselue utsikt,- men du skal ikke sitte på Jo`s lenge før du blir klar over at det er du som kommer fra et rart land, med rare holdninger, og ikke folk som bor i Austin. Folk som stikker innom jo`s er mildt sagt av alle salg. Og da mener jeg absolutt....

Du skal ikke bli storøyd om det kommer en kar i Pick Up fra 64` utkledd som en Rockabilly musiker fra en ubestemmelig tid. Full av grease i en enorm sveis, og tatoveringer på armene og på nakken. Det kan komme en eldre herre på motorsykkel, som går på "restroomen" og skifter t-shirt før han sitter og drikker kaffe/øl det meste av dagen.... Det kan komme en topptrimma atlet med bulldog i band, og to børshaier i dress, men med ring i øret og rosa skjorte..... to snertne jener, - hånd i hånd.

Det er også fullt opp med folk du kan si er forholdsvis anonyme, og ikke har noe særpreg ved seg. Det er full fres hele dagen- kvelden her, og er for meg en kjempeopplevelse å være på et sted der det er normalt å bare sitte der. Ingen ser rart på deg eller ber deg snart gå, om du har vært der i 5 timer. Austin er slik, Ingen bryr seg om andres livsstil, eller måter å være på, eller se ut .... toleransegrensen er skyhøy, og alle blir akseptert for den de er. !!!   Vi hadde kanpt en negativ opplevelse hele uka, da bortsett fra en servitør på Continental Club som ikke likte å bli tatt bilde av, til tross for at vi hadde adgang til å ta bilder. Noen har vel en dårlig dag i Austin også .... Fra Jo`s tok jeg en hel del bilder fra både cafeen, gata, og andre små ting, men du kan også finne bilder fra den delen av South congress Ave. som Jo`s befinner seg på.

Det dreier seg om en strekning på 2-3oo meter, fra krysset med Allens Boots i sør til Doc`s Bar and Garage i nord. Mellom disse to endene ligger Continental Club, Jo`s, Amy`s icecream bar, Gueros, San Jose hotel, Austin Motell og mye annet rart, bla. en rå tatoo sjappe.....

Det aller meste på denne gata blir for en kar som meg å regne som attraksjoner, da det du kan oppleve her er daglidags kultur i levende live ....

Tvert over gata for Jo`s ligger The Continental Club. En kultplass for god musikk og har vært i drift siden 1957 på samme sted. Kjennetegnet utvendig er at huset er kolsvart, og på taket et lyskilt som sier "ELVIS". Ellers er lokalet lite og gjør ikke mye av seg. Vi var der søndag kveld, og da er det fast musiker i form av "Red Earl" and the Hayballs.

Historien renner av veggene og er absolutt verdt et besøk. Det er en opplevelse å sitte ved baren og drikke Jim Beam og ha levende blues fra scena...
   Et annet sted som vi var på hver ettermiddag/kveld er Doc`s Bar and Garage. Et lokale som ser ut som en nedlagt bensinstasjon, - mulig at det faktisk var det også, - og har mye av sin servering utendørs. Jeg vil slå et slag for deres matservering som er i toppklasse. Ekte Texas mat med høy "hot faktor" og med en liten Mex twist over. De serverer maten på fat, og ikke talerken, og ølet kommer i mugger og ikke flakser.

Her kommer litt andre typer folk enn til Jo`s, mest fordi at Doc`s har TV med sportssendinger på .... Kjennetegnet er for alle disse stedene at den uhøytidlige og avslappa livsstilen er svært godt synlig.


   Dette bildet viser en gjeng musikere som spiller på Jo`s en søndag i Mai ..... enkelt utsyr, ingen betaling, bortsett fra at de går med hatten ...- og en hærlig ramme rundt den opplevelsen det var å slappe av og nyte livet på et slik sted. South Congress og Austin har mye mer å by på, men vi viser i form av bildene mine hva du kan oppleve her i løpet av en ukes td .!!!

Vi har mer av både musikk og Austin på lager, så følg med ....Sjå bilder fra Jo`s HER. Vi anbefaler på det sterkeste å se bildene i "slideshow".Tekst & foto; Olem -- 21 oktober 2007.


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.