Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra       
     Cars & Garages.


   På min andre tur i USA var det sør-statene og spesiellt Texas som var målet. Reisefølget var også denne gangen Ingar med sin Camaro, og vi besøkte hele 18 stater på 23 dager langs landevegen. Dette er en fortelling i ord og bilder om hva vi opplevde.
Tekst & Foto: olem -- . januar 2008.


Cars and Garages in Austin.

A story from Austin , - May 19-27 2007 ....

   "" This is a city with a heart and with a soul. Cosmopolitan, yet unpretentious.
Thriving cultural scene and vibrant nightlife.
High-tech, low-key. Big city, college town.
Quirky and far from ordinary, it's the kind of place where you check your worries at the city limits sign,
trade in suits for something a bit more casual and prepare for experiences you'll find only in Austin. ""


..... About Austin. !!   Forrige episode tok for seg vårt besøk på South Austin Speed Shop. S.A.S.S. var et "shop" for de med mye penger, men det fantes også verksteder eller "shops" som de vanligvis kalles, for vanlige folk også. Vi tok en runde og kikka på hva som foregikk ...

Spesiellt på South Lamar ligger det bilverksteder på rekke og rad, og mange av dem så ut til å ta inn bare eldre biler, av typen du ser på bildet her. Noe eldre Amerikanske biler i daglig bruk.

Denne Chevrolet Trucken fra 66 (?) var bare en av mange klassikere som var kunde på ett av stedene vi stoppa på hos. !!   Under en pressening sto denne flotte Oldsen, som ifølge bossen på stedet var en Hurst utgave. Jeg kjenner ikke historien til Hurst Oldsene godt nok til å si om det var tilfelle,- men fin var den.

Alle disse verkstedene er ikke vanskelige å finne, sjøl om så og si ingen av dem har hverken reklame eller store skilt på gata. Har du det minste snev av bilinteresse så ser du med en gang hva som lurer bak verkstedporten.

Det var så mange slike plasser, at vi kunne sikkert gått på besøk i dagevis.Noe av det mest spennende ved disse besøkene var bakgårdene. På alle slike små verksted er det en bakgård, slik du ser på film,- med mye skrot og vrak.

Forskjellen i Austin var at her sto det biler i meget brukbar stand, - overalt. Lommeboka føles som smurt med glatte stoffer og kjøpefingern løper nærmest løpsk. !!

Fristelsen til å be om pris, og prute seg til et behagelig flott restaureringsobjekt, som denne Chevy Truck fra ca. 50` var meget stor. !!!
Legg også merke til bilen bak ...

Vi kom over denne GTO fra 68-69 da den sto ute på fortauet ved verkstedet. Den var akkurat levert inn, og som vi ser har den en skade i fronten.

Ifølge verksmesteren var den blitt skadd da den ikke fikk stoppa tidsnok ved et rødlys, og kjørte inn i bilen forran. En "daily driver" som du nok ikke finner mange av på gata andre steder....

Som vanlig er i USA, er det ikke noe problem å spørre om å få se på bilene.
Vi ble bedt inn og fikk ta bilder av alt vi ville, og de aller fleste synes nok det er litt stas at folk som oss ( med kamera ...) viser interesse for deres daglige arbeid. For det er jo det det er, tross alt. En ganske ok hverdag.....

Vi var også innom på et motorverksted, der de overhalte motorer i alle fasonger. Eieren finner du stolt poserende med en nyoverhalt Ford flathead V8, -i bildesamlingen fra denne episoden.
Denne episoden inneholder biler fra flere vanlige bilverksteder i Austin, som alle hadde flere klassiske biler inne på golvet eller ute i bakgården. Du finner mange bilder fra disse lokalene som i mine øyne er de reneste gullgruver hva angår såkalte "funn" av biler.

Vi fikk et aldri så lite problem med den ene elektriske vindusheisen på vår Camaro, og fant ut at et besøk på et verksted var nødvendig. Det vi valgte så ikke ut til å ha gamle biler i sine lokaler, da det så ganske så anonymt ut. Men det skulle vise sg å inneholde BARE gamle klassiker ei hver en krok, og bakgården full med objekter.

Til alle bilinteresserte lesere, så anbefales en tur i bildesamlingen herfra. !!!!

Denne dagen blant slike biler i slikt miljø går ikke ann å glemme, til det var den for "sterk". !!


Sjå flere bilder fra Cars & Garages in Austin HER. Vi anbefaler å se bildene i store versoner i "slideshow".


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.