Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Ut på eventyr i ville westen.....


   Dette er et lite forord, eller inledning til min "eventyr" serie fra USA turen i Mai 2007.
   Den røde Chevrolet Camaroen hadde vært temmelig alene på vegen lenge nå, men noen få mørbanka gamle Pick Up trucker hadde passert i begge retninger.

Etter at den hadde passert Red River som utgjør grensa mellom Texas og Oklahoma, hadde trafikken stilnet av til bli nesten borte. Det rullende landskapet med åker og beitemark så langt øye kunne se fikk vegen til å bli borte som en strek i horisonten.

Været hadde vært varmt og fint, men utover ettermiddagen hadde mørke skyer samlet seg i nord, og det var tydelig at et uvær var på gang.

Inne i den røde Camaroen høres bare den dovne rumlinga av en Chevrolet motor som har gått utrolig mange trofaste mil etter landevegen, sammen med country låter som en lokal radiostasjon i området sender ..... Vinduspusserne må startes......

Klokka er blitt 6 om kvelden og det begynner å regne lett. Camaroen ankommer den lille byen Duncan i sørlige Oklahoma sammen med et styrtregn uten like. Den blir parkert utenfor nattens motell, og 2 timer senere har regnet blitt til en flodbølge som oversvømmer gater, hus, og tar med seg det meste på sin veg gjennom lille Duncan, Oklahoma.

   Ja, velkommen til "eventyr kroken". De første linjene her er et lite utrad fra en kommende story fra turen vår.

Jeg synes at det er på sin plass å lage et lite forord til mine reisebrev fra årets USA tur. Mye fordi at denne turen ble helt forskjellig fra den for to år siden, og vil bli fortalt på en annen måte.

For at de som vil delta som lesere av reisebreva mine skal bli gjort oppmerksomme på at dette er ikke noe lettfattelig A4 med overfladiske store tekster. Vi skal dykke godt ned i stoffet, og de som ikke gidder slike "eventyr" behøver ikke å plage seg sjøl med å lese. !!! Når det er sagt, skal det heller ikke bli kjedelig og trist, men altså en slags mellomting, da. Forhåpentligvis i min egne spesielle stil. !!!

Hvorfor skrive om turen. ?? Mange Nordmenn vil sjølsagt si at dette blir skryt og og oppspinn og tull og tøys, --- sjølsagt. !! For meg som skriver er det for å få opplevelser og inntrykk ut av kroppen, og for å ha en slags minnebok fra dagene på landevegen i USA. !!

Litt sammendrag fra turen.
Vi har besøkt opptil flere enorme turist atraksjoner og turistfeller, (oppleves som en klisje`) som tusenvis av Nordmenn har besøkt sjøl, og enda flere sett bilder fra. Derfor er jeg usikker på om jeg skal bruke mye tid på å beskrive eks. Det Hvite Hus... Som et kjennemerke på meg sjøl skal vi heller beskrive to lastebilsjåfører som vi traff uttafor det nenvte huset.....

Men, vi har også hatt store opplevelser av mange slag, som vi føler oss sikre på å være alene om som Nordmenn, iallefall,- å ha fått oppleve. Vi har på en måte prioritert Amerikaneren som menneske denne gangen, og da sjølsagt de som vi traff tilfeldig, eller bortimot det. Vi kan nevne Banjospilleren Ronny som spilte for oss i Jackson, Tennessee, sdammen med gamlegitaristen til Jim Reeves. Alt sammen spontant og med utspring i reinspikka flaks. !! Ronny er snart 80 år, tannløs, og ikke rik. Men en ekte Amerikaner med stort og godt hjerte. Brennvinsselgeren Buster på 90 år blir heller ikke lett å gå utenom, han hadde sittet bak disken sin i 70 år..... Billy Joe Shaver og Fru Lee Hill fra Texas glemmes helle ikke. Mange gode møter med mye bra folk. !!!

Vi har prata med haikere, loffere, bensinstasjonsarbeidere, lastebilsjøfører, musikere, serveringsdamer, casinoansatte, og gamblere, og mange andre og flere overalt.... Vi har bodd i tre flotte dager hos våre slektinger Fam. Oddløkken i N.O. - og vi har ved et tilfelle "nesten" blitt utsatt for ran. m.a.o. det var ingen tvil om at de tre karene i Pick Up skulle få 10 dollar til bensin......

Hele turen varte i 23 dager, og vi var innom, kort eller lenge, - hele 18 stater, og da to av dem to ganger. Noen stater ble (beklageligvis) brukt til trasportetappe, men slik var tanken og slik ble det. !! Vi har alikevel både bilder og en liten story fra de statene også.

I.o.m. at vi var en hel uke i austin, Texas, så blir hovedmengden av både story og bilder derfra. Et fantastisk sted, som var litt "vondt" å forlate. Musikk, biler, motorsykkel, mat, kunst, arkitektur, natur, mangfold, og ikke minst toleranse. Austin glor ikke på "rare" folk eller annerledes stil. Man føler seg hjemme og vell, i austin. Anbefales.

Hvordan vi legger opp formen på reisebreva denne gangen er jeg fortsatt litt usikker på, men vi vil dele inn i episoder, og tema, ettersom vi forflytter oss etter vegen. Bilde presentasjonen blir også i den stilen, oppdelt i episoder og tema.

De av mine lesere som vil sjå og høre(lese) om mine ventyr i USA må være forberedt på at dette er ikke noen turistbrosjyre, ei heller forvente å se altfor mye av det du tror du har sett på TV. Jeg velger (som vanlig) å gjøre ting på min egen rare måte, og de fleste skulle nå være advart/forberedt på denne eventyrboka...

Da vi har en lang veg å gå skal vi starte førstkommende Fredag, slik ca. ved solnedgang. Man kan da finne seg en kald øl, og sette seg ned å lese og sjå bilder fra første del av mine "eventyr" langs den amerikanske landevegen. ok. ??

Kommentarer, spørsmål, eller andre henvendelser ang. reisen og bilder, - mottas med glede. !!!


olem -- 13. juni 2007.


Untitled


  Countryroads.
  Duncan, Okl.
  Automaniacs.
  Peoples we met.
  Cars & Garages.
  Speed Shop.
  Austin Music.
  Queen Leslie
  Streets of Austin
  Austin from Jo`s
  Billy Joe Shaver
  Gone to Texas.
  New Orleans,3.
  New Orleans,2.
  New Orleans,1.
  Florida Pit stop
  Going south
  Myrtle Beach
  Washington DC
  Forord
  Intro
  US Tour 07

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.