Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


USA Turen 2005


  Dette er en reiseskildring fra min tur gjennom den Amerikanske midtvesten våren 2005. Turen gikk i en Chevrolet Camaro gjennom 10 stater med opplevelser av alle slag. USA er etter denne turen det perfekte ferielandet for meg, og som Arnold sier; I`ll be back....Dag 15. Onsdag 25 Mai.   Hillsdale og Toledo, Ohio.

   Vi er tilbake i Hillsdale, Michigan, og drar den siste dagen ned til Toledo i Ohio, hvor det er nere på at vi kjøper bil....

 Se flere bilder fra turen HER.   Det var egentlig ikke meningen å skrive noe reisebrev fra dag nummer 15 på turen vår, bla. fordi det ble nesten bare private gjøremål rundt omkring denne dagen.

Men dagens store hendelse kom som alle plutselige hendelser på turen vår, - totalt ut av intet, og totalt plutselig..... så rart.. !!!!!! Dette reisebrevet blir derfor om kun en ting, og det dreier seg om mannen og bilen(e) vi møtte slik ca. på grensen mellom Michigan og Ohio på et bittelite sted ute på farmerlandet.


   Ok. historien går slik. !! Vi skulle nedover til Toledo som ligger sør om grensa til Ohio. Vi tok "bygdavegen" gjennom farmerland, og suste stille og rolig gjennom det lite omtalte USA,- den ekte landsbygda. En liten ettertanke hadde vi i bakhodet på denne siste dagen i mitt andre "hjemland". Vi hadde hatt det utrolig fint og fåttt oppleve spennende og interessante ting hver eneste dag. Vi forventet ikke mer av turen....

Vi passerte småbyer og tettsteder på turen nedover åkerlandet, og vi koste oss med ruta nede og musikk i bilen. Sola sto på,- og det var gooodt og varmt ..... Med ett skimter vi i venstre øyekrok de vakre fargene til en god gammel Amerikansk bil i en oppkjørsel.

Vi bremser opp. !!!! Hekken på en 56 Chev med "for sale" lapp i ruta står til venstre for oss. !! Vi vrenger av og stopper på motsatt side av "gata" i denne lille engate byen i grenseland Michigan/Ohio. Vi rusler over og opp til skjønnheten i "driveway`n" .

Vi regner med at en eier eller to skal troppe opp, men vi står der alene med bilen. En 4 dørs HT i nydelig form. Tett på ser den helt strøken ut og ikke en flekk å sette fingern på. !!

< Hi there...> En liten, litt eldre herre dukker opp fra bak huset...... Vi presenterer oss og på (som alltid) spørsmål om hvor VI... er fra, - så er jo det Norway..... og som de fleste ganger, så var det jammen langt unna landsbygda i Ohio, gitt......

Karen følger opp med å lure på om vi skal handle bil. !!! Mnjaaaa .... kremt... vel, vi sier oss vel ikke helt avvisende til bilen, men det er langt hjem da. !!! Og, - det er vel en pris på bilen. ??? Jada. 9600 US Dollar. !!! Inn på konto eller på labben, og bilen er deres.

Host, host..... ja, hør der..... Phuuuuu, hva skal vi gjøre nåda. ??? Fristelsen siger inn i sjel og sinn (samme sak ?) og vi ser for oss saksgangen i vårt indre mens vi later som vi tenker oss om. !!

Kjøper vi denne og beholder den..??? Den er uansett salgbar og fortjeneste er fult mulig. Har vi råd da...????


   Karen skjønner vi tenker så det knaker, og sier bli med opp til huset og slapp av litt..... Han holder på å restaurere huset sitt og vi må bli med inn å se på gulvleggingen hans... Vi blir med og forer katta mens han prater og legger ut om huset og hva som er gjort og hva som skal gjøres. Typisk Amerikansk. Også den siste dagen er det ekte US gjestfrihet og usnobbet opptreden vi opplever.!!!

Bilen som er til salgs er restaurert i flere omganger viser det seg, og lite brukt og kjørt de siste åra. Motorrom og resten av bilen ser meget bra ut, og prisen er absolutt ikke noe å si på. Helt klart ikke noe fuskrestaurering her nei.... ( vi føler oss sikre på å kunne se slike spor med vårt pirkete øye...)

Vi blir der værende, for karen er selskapssjuk og vi prater og koser oss på eiendommen til , -som det viser seg, -den tidligere bilfabrikk arbeideren fra Detroit. Bli med bak i gården sier han....

Her har jeg satt opp en skikkelig "chop" som han kaller den, - en diger garasje/verksted. !! Ikke helt ferdig, men både stor og full av redskap ,- og helt OK. Vi blir mest imponert over innholdet.....


   Denne 39 Chevrolet Pick up var siste innkjøp, og skulle betales med penger fra 56 Chev salget. Kjøpt ferdig restaurert, og ombygd til moderne standard, med V8, moderne bremser og alt som hører med.....

Vi koser oss her, men lar fornuften få si sitt om lystens vilje til å kjøpe bil..... Vi tenker på saken, og svinger innom hvis aktuelt på turen hjem fra Toledo. OK. ?? Jada, helt greit for karen i den lille "navnløse" byen ute i farmerland i grenselandet Michigan/Ohio ....

Vi vinker farvel, og ser vel dette som et siste farvel til opplevelsene våre på turen i samme slengen..... Det ble ikke med noen 56 Chev hjem, men du verden hvor fristelsen reiv og sleit i en stakkars bilgal herre denne dagen ute i det absolutt ekte USA.

 Se flere bilder fra turen HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.