Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Ut på tur....


   I løpet av sommeren kjører vi på tur med Chevellen, som vi tar bilder fra og skriver litt om.
En tur tilbake i tid..

    Vi hadde tenkt å besøke Glopheim Kafe lenge, men det har drøyd ut til i dag. Søndager er til for å kjøre biltur, og Chevellen ble tanket og styrt mot Friisvegen over Ringebufjellet, rettning Atna i Østerdalen.

I et øsende regnvær sneglet vi oss opp på fjellet, hvor sola holdt til.....
Vel nede i Atna sto Glopheim Kafe der den har stått siden åpningen i 1947. Etter at den ble påbygd noe i 1953 har den ikke blitt gjort noe som helst med. Ganske unikt, og det samme syntes Riksantikvaren, som fredet bygningen i 2001. Glopheim Kafe er Norges best bevarte 50-talls kafe inkludert både eksteriør og interiør.

Kafeen ble gjenåpnet i 2002 og eies og drives av lokale ildsjeler. Stedet har hatt åpent hver Lørdag i vinter, og lokalbefolkningen støtter opp får vi høre... Om sommeren er det naturligvis turister som dominerer.

Stedet har også en liten butikk, eller handel som det heter. I 2. etg. er det et galleri med tegninger av VG-tegner Morten M. som har tilknytning til Atna.

Atna er ikke store stedet, men har eget bryggeri med et meget spessielt utvalg øl. Ellers er brua over Glomma en attraksjon i seg sjøl. Vi hadde en kjempetur og koste oss glugg..... og anbefaler alle som kan nå Atna og Glopheim til å ta en tur, og smake på tidligere tiders kafe miljø på Atna. God Tur. !!

Vi tok bortimot 100 bilder fra turen....

Se bilder fra turen til Gloppheim Kafe HER

Se Glopheims egen hjemmeside HER.

   [25. juni 2006]

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.