Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Litt fra statistikken...


   Statistikk er ikke verdens mest spennende tema, men allikevel kan det være på sin plass å tegne litt på kartet.... Grafen på bildet øverst her kommer fra en slik "skult teller", og det grønne feltet på 33,3 % er antall nye besøkende på index siden. Den tellingen går over en løpende 3 dagers periode, og de siste ukene har antall nye besøk ligget på ca 30%. De andre "kakene" i grafen er fordelt på antall returning visitors, fordelt på hvor mange ganger de enkelte har kommet tilbake....
   Statistikk er ikke verdens mest spennende tema, men allikevel kan det være på sin plass å tegne litt på kartet....

Først av alt. Siden starten i Februar i år, passerer vi i kveld (3.des.) 7000 enkeltbesøk på index sida. Dvs. hovedsida.
Sammenlagt tallet er desverre litt mer vanskelig å si, fordi det ikke kommer noen tabell på det.
Fra samletabellen fra online.no er tallene fra sist uke på ca. 750 sideforespørsler, med et snitt på litt over 100 i døgnet. Da har jeg tatt vekk et anslagsvis tall som inkl. bildefiler. Uketallene har gått jevnt og trutt oppover, med et kjempehopp i slutten av September. Årsaken til det var mine bilder fra Street Legal stevnet på Brumunddal. Det roa seg ned til normalen igjen etter noen uker "på toppen.."

Fra starten i Februar var det ikke rare greiene, med knapt 2-siffra besøk i døgnet. Men utover våren og sommeren har det klabba på seg, og det uten noen spesiell markedsføring utenom "jungeltromma....

Andre tall som kan nevnes er at de fleste dager i uka er utrolig jevnt besøkt, uten noen spesiell dag som er noen topp. Det samme er også besøk fordelt på timer i døgnet. Merkelig nok. Noe av årsaken kan nok sies å være antall besøk fra utlandet, og da spesiellt USA.

Altså; jenvt og trutt, døgnet rundt, med et snitt (ifølge online.no..) på ca. 100 i døgnet, pr. 3.des. 06.

Statistikk kan være skumle greier, så jeg har lagt inn en ekstra teller/statistikk måler på en del sider. Disse er usynlige for "dere" og bare jeg kan logge meg på en side for å sjekke tallene. Disse er antagelig mer "setan.." enn online.no, da de ikke teller annet enn faktiske sideforspørsler og den sorterer også enkeltbrukere opp mot nye besøkende og såkalte returning visits.

Grafen på bildet øverst her kommer fra en slik "skult teller", og det grønne feltet på 33,3 % er antall nye besøkende på index siden. Den tellingen går over en løpende 3 dagers periode, og de siste ukene har antall nye besøk ligget på ca 30%. De andre "kakene" i grafen er fordelt på antall returning visitors, fordelt på hvor mange ganger de enkelte har kommet tilbake....

Et tall på 33% nye besøk kan man si mye om, og få til mye rart av. Jeg kan jo kommentere noen årsaker. Mange søker på forskjellige tema/søkeord på internet, eks. Google. Søker man på eks. Fåvang, kommer min underside om "Fåvang er bygda der jeg bor".. opp. Når brukeren ser den og ikke finner det han var ute etter, eller noe annet av intr, forsvinner han fort, og kommer ikke tilbake.

Men som sagt, man kan få til mye rart ut av slike tall.
Tar man med i betraktningen hva slags side jeg presenterer, er det vel besøkstall som står i stil. Innholdet går vel i klassen for spesiellt interesserte, og andre Norske sider med tilsvarende type innhold/mangfold (?) har jeg til nå ikke kommet over. Altså svært så spesiell hjemmeside.

Når innholdet nå er nevnt, skal en ting nevnes. Faktisk blir de sider med såkalt "grundig tekst innhold" mye og lenge lest. Av det velger jeg å si at mange av mine brukere ikke bare er ute etter "tabloid" saker, men faktisk leser grundig det jeg/vi skriver om. Hva som egentlig er lesernes mening om tekstene på siden, vet jeg sjølsagt ikke noe om. !!

Så er det bildene som skal på statistikken. Fra august måned har jeg lagt ut bilder på en internasjonal fotobase som heter Pbase.com. Der er det mye større tall på besøks statistikken, men bildene har da også i tillegg besøk fra andre brukere av den samme basen.

I dag, 3.des. 06, har jeg passert 63000 besøk på bilde basen.
Øvert på pallen ligger bildene fra Street Legal på Brumunddalen, og som en god nummer to kommer bilder fra Fåvang. Videre er det bildene "tatt fra min veranda", og fotballkamp bildene som leder feltet bak, men det er tett bakover ....

Nå vet jeg ikke om det er noe egentlig mål med denne siden, bortsett fra å legge ut ting jeg har som intr. og å skrive om ting jeg mener og står for. Altså å ha det artig sjøl..... Det samme kan absolutt sies om fotograferinga og bildene mine.
Når det er sagt, er det sjølsagt artig at mange bruker sidene mine, og synes dette er en OK hjemmeside, med bra innhold. Så det gjør ingenting om du sprer ryktet enda mer, og tallene fortsetter å fylle grafene på statistikken.

Nå er vi passe forvirra av tall og grafer, så da holder det for denne gang....

3. desember 2006, Ole M. Nybakken.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.