Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


VÅREN KOMMER MED.....??   Når kommer våren egentlig. ? Nå begynner det virkelig å dra ut dette her altså.... det er snø og slapps og regn om hverandre dag etter dag. April er godt i gang og vintern henger seg på til vi snart mister tålmodigheten. !!

Men snart kommer det vel bedre tider og varmere vær. Men hva er det vi forbinder med våren egentlig. ? Hva er et vårtegn. ? La oss fundere på saken; VÅRTEGN. !!

For noen av oss er det å ta sin første sykkeltur, -eller trening kaller de vist, - etter E6. De trener til den store styrkeprøven. OK, den første gulkledde sild på lettmettalsykkel etter høyrekanten i klævbergom er et vårtegn. Ikke noe gæli i det. !!

For noen er det den første hestehoven i grøfta. En enslig stakkar som kjemper seg fram mellom gamle potetgullposer, ispapir fra ifjor, og saltblanda grus i en veggrøft. Like gul og fin som i tusen av år før, står den der og sier,; DET ER VÅR. ! OK, det er vår. !

Plutselig skal ALLE skifte til piggfritt og sommerdekk. Det skal skje samme dagen før klokka 10.00. Det virker sikkert slik for de som jobber på dekk senter. Bygdavegen er bar og full av hull, eller kuler, og da tenker vi ; det er vår. OK, det er et vårtegn.

Et sikkert vårtegn er den lille pippippen Linerla. En gang i løpet av "våren" står den og vipper og kvitrer sine lystige trudelutter. Den vekker om ikke annet jaktinstinktet til alle katter. ! Ok, det er et vårtegn. !

Vi nevnte katter. Når gamle og unge hannkatter blir borte i dagesvis og sitter rundtomkring og gauler AAUUUUUU... , og du har en "flekk" på dekket ditt om morran du skal på jobb. Da er det vår.

Postkassa er full av reklame på årets nye sykkeltyper som er mye coolere enn den fra i fjor. Da vi får kjøpt årets skiutstyr til 90 % rabatt. VÅR. !!

Den dagen vi IKKE har på fullys når vi kjører på jobb. Den dagen vi IKKE har vinterskoa på. Den dagen stillongsen blir lagt bort. Den dagen vi stiller klokka FRAM.!!!! , OK, Det er vår. !!

For noen av oss er lyden av den første motorsykkelen et sikkert vårtegn. For de som har motorsykkel er vårens første oppstart dagen da det ble vår. Da vi møter vårens første motorsykkel på E6 gliser vi stille , og tenker, det er VÅR.

Den dagen vi står og tanker en eller annen "normal" bil, og hører mullret fra en V8 i nærheten, da tenker vi VÅR. Den dagen vi ser et dobbelt 25 meter langt gummi strek i 50 sona, da er det vår.!!

Den dagen fotballserien starter, da er det vår. Om vi ser det på TV eller ser vårt lokale lag vinne på en brun lortete bane en sur April dag, da er det VÅR, uansett.

Det kribler i kroppen. Vi ser etter Vårtegn. Se etter om du ser noen. !! Alle har sine tegn å se etter. !!

Tenk deg den dagen du kommer ut, og dekket på bilen din har en "flekk", og du setter deg inn i bilen uten stillongs og vintersko. I grøfta ligger en katt ved siden av en hestehov og lurer på en Linerle som kvittrer muntert, og du ruller sakte forbi på sommerdekk langs en hullete bar bygdaveg. I 50 sona kjører du forbi et 25 meter langt dobbelt gummi strek. Senere den dagen møter du et par gulkledde syklister ute på treningstur i klævbergom. Når du står og tanker på bensinstasjonen hører du en V8 mulllre et sted oppe i gata. Du ser på klokka,- vi må raske på skal vi rekke serieåpåningen. Da du blinker ut fra stasjonen kviiiiner en Kawasaki Z 900 forbi. Du ser langt etter de 4 kromma eksosrørene................

DEN DAGEN ER DET VÅR. !!!

[4. april 2006]

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.