Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Mustang Man ...


   Noen holder seg til et bilmerke hele "karrieren". Ole Bjørn Myhre er en av disse, og utgangspunktet har alltid vært Ford Mustang. Vi har tatt en titt på dagens beholdning i garasjen......
   Noen har lett for å få skylda for alt. Nå har vel ikke Ole Bjørn Myhre fått skylda for mer enn han har gjort...... Men en ting kommer han ikke unna. !!!

Da vi "karan" på tråsykkel sto på Samvirkelags hjørnet tidlig på 70 tallet og glodde på Mustangen som viste sine krefter i Sentrum, var det med den kommende mustang mannen bak rattet.

Våre opplevelser på hjørnet med Mustangen satte sine spor, og nå i ettertid er vi enige om at Ole Bjørn tar mye av skylda for at iallefall undertegnede ikke blir kvitt sin bilbasille.... ( han vil vel ikke bli kvitt den heller...)

Opp gjennom åra ble det mange Mustanger i forskjellige varianter. ( I rettferdighetens navn har det stått ett og annet GM produkt på gården også, om enn veldig få......)

Vi tok med oss fotoapparatet og avla Mustang mannen et besøk for å sjå på dagens beholding av merket Ford.... Den består av 2 stk 69 modeller, som vel er å regne som favoritt modellen. Den ene er en blå Mach 1, som får seg en gjennomgang i vinter.

På andre siden av garasjen står "godbiten", i form av en en Shelby GT 350. 14. april 1969 rullet den ut fra fabrikken i Dearborn, og den 28. samme måned ble den shippet til euorpoa, for å bli solgt i Belgia.

Der var den til 1986 da den havnet i Norge. Ole Bjørn kjøpte bilen først på 90 tallet, i den stand den er i nå, og det er helt perfekt. Det har ikke vært nødvendig med noe jobb på bilen, bortsett fra det vanlige vask og polish arbeidet. Motoren på GT 350 er en Windsor 351, og resten av bilen er også helt original. !!

Shelbyen brukes ikke hver dag, men på fine sommerdager kan vi igjen se noe som ligner bilen som plasserte bilbassillen i små karer på tråsykkel på hjørnet....

Som nevnt har Shelbyen selskap med en noe mer masseprodusert 69 Mach 1 Sports Roof. Denne bilen kom fra San Jose i California sist vår og Ole Bjørn er første eier i Norge (og den siste...?)

Denne er noe sliten og trenger oppdateringer på flere steder. En noe dårlig Amerikansk lakkering og fargebytte gjør at bilen vil bli pusset ned og få tilbake sin opprinnelioge grønnfarge.
Da vi var på besøk var både motorrom og 350 Windsor motoren nylakkerte. Karossen er neste på lista, og planen er å ta en nylakkert bil i bruk til vårs....


Vi har avtalt ny "fototime" med både eier, Shelby, og Mack 1 til vårs, da Fåvang er blitt grønn og mild.... Nå i vinter får bildene fra Shelby og Mach 1 garasjen være akkurat det, garasjebilder. !!

Vi vet om flere som driver med oppdateringer av sine biler i vinter, og det er jo mulig at vi tar en tur innom med vår lille Nikon...

Vi gratulerer Ole Bjørn med sine to "stjerner" i garasjen, og sier som sant er, at det er fint å ha en å skylde på,- for at vi elsker Amerikanske biler......

Sjå bilder fra Shelby og Mach 1 garasjen HER.    [4. november 2006]

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.