Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOKNEIL YOUNG -
min musikalske helt.


NEIL YOUNG - min musikalske helt. Når jeg hørte Neil Young første gang husker jeg ikke, og ikke tror jeg det var noen spesiell opplevelse heller...... Fra tidlig 70 tall med "helter" som Slade, BTO, Deep Purple, Nazareth, Status Quo, osv...(man skulle jo følge "strømmen" i det meste, ikke sant. ?? ) var Neil en av mange som ble hørt på, men fikk aldri noen heltestatus her i gården.

Men, uten egentlig å vite hvorfor, - var det Neil som ble plukket fram når de andre var kjedelige. Neil var aldri kjedelig. !! Årene gikk og mangt et hardt-rockende hode ble grått og gitarene stilnet av. Mange ble til slutt parodier på seg sjøl, og at man kunne ha hørt på noe slikt var plutselig en gåte.

Neil stilnet ikke av. Enda flere år gikk og Elvis hadde skutt sitt siste TV apparat. Nå var det Smokie, Bonnie Taylor og andre "ting". Det ble ikke laget musikk til MEG lenger. Hmm. Hva nå. ? Skulle musikken være en hobby måtte jeg se tilbake for å finne en framtid. Går det ann..? Jada. Neil Young hadde mer å by på enn det lille jeg hadde hørt. Plater ble kjøpt og Neil ble "digga". Innimellom har jeg kommet over en del gode kjøp av andre artister, - som jeg vil skryte av i et senere skriveri her på sidene. Nok om det. !

Året 1990 kom og Neil ga ut Ragged Glory. Heltestatusen ble total. Enda noen år gikk og Harvest Moon kom. Total helt.

Neil Young har siden 60 tallet blitt kjent for å gå sine egne veier. Musikalsk har han prestert å gi ut det aller, aller, beste, til det mest uforståelige av alt.. !! Høydepunktene er mange, om man liker den støyende elektriske gitaren eller den stille County utgaven. Han er en av veldig få som er best i to klasser. Musikken er ofte laget nesten som terapi til hendelser i livet, og mange opplevelser ser ut til å ha blitt gjengitt i tekst og musikk. Tekstene er i mange tilfeller legendariske og vet du ikke hva jeg prater om, er det på tide du finner ut av det..

Jeg vil ikke legge ut på noe biografering her, for det finnes millioner av N.Y. sider på nettet. Alt som tenkes kan er skrevet, sagt, og ment om en av verdens største musikere. Ved siden av musikken er han kjent for sin noe spesielle og egenrådige, men samfunnsengasjerte opptreden. Han har bla. i flere år deltatt på Farm Aid konserter i statene, og konserter til inntekt for funksjonshemmede. !! Han har takket NEI til 1 mill. dollar fra nye woodstock, fordi han ikke likte de kommersielle årsakene... han vil heller ikke gi intervju til Rolling Stone Mag, - fordi bladet lukter vondt. jada...

Jeg har opplevd Neil kun en gang Live. I Oslo i 2001. En gåsehudgivende og rørende opplevelse. Vi fikk en elektrisk omgang vi sent vil glemme, (nesten som en elektrisk stol, antagelig) og etter en liten pause med scene skift, fikk vi en tårevåt runde med akustiske klassikere på rekke og rad. 40 år gamle herrer på benkerekkene satt med en liten klump i halsen og klappet lett på låret. Hmm.. Neil sa kun to ord i løpet av de to timene, - helt til slutt, etter at den siste strengen røk på gitaren som avsluttet et rivende ekstranummer: Thank you. !!

En ekte artist som låter like bra live som på plate. Om ikke bedre. !!

Ja, da har jeg laget et lite sammensurium av div. hendelser som førte til mitt "forhold" til Neil Young.

Til slutt noen favoritt strofer.!!

" And maybe Marlon Brando
Will be there by the fire
We'll sit and talk of Hollywood
And the good things there for hire
And the Astrodome
and the first tepee
Marlon Brando, Pocahontas and me
Marlon Brando, Pocahontas and me
Pocahontas.
"
-
- (Pocahontas)


" Somewhere on a desert highway
She rides a Harley-Davidson
Her long blonde hair
flyin' in the wind
She's been runnin' half her life
The chrome and steel she rides
Collidin' with the very
air she breathes
The air she breathes.
"
- (Unknown Legend)


" That old white line
is friend of mine
And it's good time
we've been making
Right now I'm rollin' down
the open road
And the daylight
will soon be breaking.
"
- ( White Line)


" Way down in South Dakota
On the Needles Highway
There's a lone red rider
On the road today.
And though his war is over
He's fightin' on anyway
Although he's seldom sober
He's drinking whisky all day.
"
- (Misfits)


" The last time I saw Elvis
He was ridin' in a pink Cadillac
Wind was blowin' through his hair
And he never did look back
He was the King


Thank ya very much
"

- (He was the king)Det er helt OK å samle på modelltog. Neil Young gjør det....

(3. mars 2006) Ole M.


  

  Neil Young arkiv.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.