Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


VELKOMMEN TIL FÅVANG
- Bygda der jeg bor.


   Ja, - velkommen til Fåvang, bygda der jeg bor. Fåvang er ei lita trygg og god bygd midt i Gudbrandsdalen. Her er jeg født og oppvokst, og her bor jeg den dag i dag.Tekst & Foto: Olem-- 7. februar 2008.


  
   Gata vår, og "krysset" midt i Fåvang sentrum kalles også for Tromsnes ...

Dette bildet viser Fåvang sentrum den 31. juli 2008.

   Fåvang ligger på høyre sida av E6 når du kjører nordover, og motsatt når du kjører... motsatt. Ei mil sør for Ringebu og 5 mil nord for Lillehammer ligger sentrum i bygda, - Tromsnes.


Bygda er "oppdelt" i mange grender som eks. Brekkom, Liagardan, Losna, Strand, og Sør-Fåvang.

For lite kjente folk bør det vel nevnes at vi prater om både Ringebu kommune, Oppland Fylke og Gudbrandsdalen...... Akkurat som Flåklypa er Fåvang sjølberga med både sagbruk og egen campinplass. Før i tida hadde vi eget dampysteri også.


I dag er det nye tider, og på vår bakside (vestside) ligger vår Olympiske skibakke, - Kvitfjell. Der er det for tida stor byggeaktivitet, og mye folk har sitt arbeid på byggeplasser på baksia.


Vi som ikke hverken bygger hytte eller jobber på baksia driver med andre ting. Fåvang er en gammel landbruksbygd, og mange driver fortsatt med ku og sau og gard. Noen bygger hus og sager tømmer. Andre bytter dekk og skrur på biler og fyller bensin. Vi har folk i rådhuset, på skoler og barnehager, på gamlehjem og butikk og kaffe og kro. Mange får lønnsslippen sin fra meieriet.


Vi er gode på transport, og mange holder hjula i gang med alle typer varetransport. Ellers så jobber mange med ting som jeg ikke kommer på. !! Og, - ellers.... så driver Fåvang med alt som vanlige bygder driver med; fotball og idrettslag, jakt og fiske, musikkforening og alt som vi ikke kommer på i farta....


Kom gjerne og besøk oss. Fåvang har er en gammel stolt landbrukskultur og vi har mye flott og enestående natur. Fra Gudbrandsdalslågen i dalbunnen, gjennom et nydelig kulturlandskap i dalsidene til gamle sæterstøler oppunder vidstrakte fjellvidder.!!


På Fåvang finner du fred og ro blant trivelige folk i en vakker bygd. !!


Mvh.
Ole M. Nybakken , Fåvang.


Fåvang sangen


Amerikaner treffet under Fåvang dåggån.


Gamle E-6 og Mobil stasjonen.


Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.