Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Oh what a night...
cruise...


   USA`s nasjonaldag ble feiret med tidenes night cruise på Lillestrøm.
Norges desidert største biltreff/cruise.!!Se (mange) bilder fra 4. juli Cruisingen HER       Det er ikke godt å si hvor mange biler det egentlig var på Lillestrøm under årets 4 juli night cruise.
Noen sa 3000, og andre sa tusen til.... det er jo ikke noe inngang eller registering, så arrangørene kan ikke si noe derfra.... Parkeringa utenfor Varemessa tar 2000 biler, og den var full, samtidig som sentrum også var fullt med Amerikanere, så vi tipper over 3000 biler.

På varemesse plassen var det full pakke med musikk, grillsalg, kafe`, og Amcar "bossene" på plass. På dette treffet, som er Norges klart største amcar arrangemnet, er det hvert år "nye biler" å se på. Dvs. nyimpoterte biler, nyrestaurerte biler, og biler du bare ser i blader.... i tilleg til alle de hundrevis bilene vi ellers aldri ser på de vanlige treffene.

På bildet her ser vi litt av innfarten ved messeparkeringa.
Etterhvert som det kommer mye folk blir gata langs innfarten full av folk som ser på biler som kommer inn.

Vi var ganske tidlig ute i år, og fikk fin plass både til bilen, og fin fotograferingsplass.   Ikke bare er det mange utrolig fine biler på night cruise på Lillestrøm. Mange benytter anledningen til å "klæ seg opp". Vi ser hundrevis av cowboyer, James Dean, og en og annen Elvis.

Det kryr av "typer" med glatt sleik, tatovering, og feite boots. De mer rolige klarer seg med en blank beltespenne.

"Typen" på bildet her hadde plassert seg på planet i sin Chev truck og satt og så på bilene i innfarten. Slike var det mange av, og setter en ekstra spiss på det hele... kjempeartig.

Ofte er klæsdrakta tilpasset bilens alder, og vi morer oss over alle oppfinnsomme kombinasjoner vi ser ..... Artig er "hæren" som kommer i kolonne med full dressing....og de aller eldste bilene med tilhørende kjørefrakker...
   Vi starta opp Chevellen slik ved 8 tida, og bega oss inn mot sentrum. Da var messeparkeringa full, og noen kom bare innom og dro rett ut på cruising igjen. Byen var allerede stappfull av både folk og biler.

I solnedgangen denne glovarme sommerdagen med Pontiac og Cadillac foran, og Lincoln og Mustang i speilet sammen med v8 muller fra alle kanter, da blir man i godt humør. Så var da alle på Lillestrøm i svært godt humør denne kvelden og i slike miljø har man det godt.........!!!!!

US bilene kjører en merka rute i sentrum, og langs så og si hele ruta er det stappfult med folk som tar bilder, filmer, og vinker og står i.... artig. !!! Det er bare den øverste biten opp mot Åråsen og Kjeller det ikke er folk. Mange svinger oppom bensin stasjonen på Kjeller og tanker, og gomler burger på "Macken" der.

Man kan tro at det er stort sett lokale biler og folk her, men NEI... Det var Nordlendinger, Trøndere, Bergensere, Sørlendinger, og noen fra steder vi ikke vet ...... Noen drar videre til Nordens største Amcargryte,- Power Big Meet i Sverige, mens andre starter sin vanlige familie-ferietur med et alle tiders night cruise på Lillestrøm.

I år hadde arrangørene laget en liten rampe ved torget inne i sentrum som et utvalg biler ble kjørt opp på, og bil og eier ble presentert for publikum. For vår del, og mange andres var det å få bilen presentert på "torg-rampa" med gata full av tilskuere ..... d..artig. Man skuffa innpå den ene sjeldne bilen etter den andre, som var en med tusen hestekrefter, og kosta mer enn huset til en jeg vet om. Men både arrangører og Amcar folket viste å sette pris på en helt vanlig Chevelle uten noe som helst, bare en helt vanlig fin å se på USA bil. Ikke alle fikk applaus fra tilskuerne, vi fikk..........

   Et par skudd fra hofta...
Det er slettes ikke mye å utsette på et slik arrangement, men det er en ting som undertegnede og flere til reagerer på. Det sniker seg inn altfor mange "andre" biler langs cruisingruta. Dette gjør at det hele går tregere enn ønskelig er, og forstyrrer gatebildet for både oss med US bil, og for tilskuere. Flere vakter bør ta seg av dette en annen gang.

Noe kan man stusse på, og de med diiigre muskelbiler stusset jeg på denne kvelden. Altfor mange sto inne i en sidegate med kokende motor. Ikke alle sjølsagt, men ...mange. Man bør vel ha en bil som tåler litt småkjøring. ?? Hva er vitsen med 700 HK viss man koker på første rødlys. ???

Foruten utflytta Fåvanging "motorkompis" Arnt Aune & Sønner som stilte opp, - var det ikke mange fra Fåvang å se. Det var noen, men de holdt seg for det meste i de mørkeste skyggene. Det var sikkert kjølig og behagelig der, med solbriller på.
Vi fikk prata med mer enn nok folk vi, så det står ikke på det.... hilsninger fra folk som har slekt og kjenner noen på Fåvang, mens andre hadde hytte i området og kjøpte grus på baksida hos ....... og mange ville se på Chevellen vår.

Amerikanske holdninger er bedre enn Norske. Klart å foretrekke. !!


Foto og salte ord, - tur-retur Lillestrøm; Ole M. Nybakken. 9 juli 2006.   (FÅVANGING)


Se (mange) bilder fra 4. juli Cruisingen HER    

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.