Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Lillehammer Løpet 2006.


   Lillehammer Veteranvogn Klubb arrangerte Lørdag 12.8. Lillehammer løpet. Et tradisjonsrikt veterankjøretøy løp som i år samlet rundt 100 forskjellige maskiner.
  Undertegnede var for rundt 20 år siden deltager i dette løpet, da som fører av en Zundapp 500 cc motorsykkel fra 1938. Dengang startet vi på idrettsplassen sør i byen, mens dagens startsted var fra parkeringa på Håkons Hall.

Vi har vel hatt et lite skjevt øye til veteran miljøet, men aldri stilt opp på noe, hverken med kjøretøy eller fotoapparat. Ikke før i dag. Det ble uten kjøretøy, men med fotoapparat. Vi angrer ikke, for det krydde av flotte og morsomme motiv i alle kriker og kroker......Dagens mest sjarmerende objekt var uten tvil denne "shell gutten" medbrakt av mamma og bestefar i en GMC benzin tank vogn fra Shell. Alle tre i tidsriktige dresser, og store blide smil.... artig.


   Ikke bare var det flotte biler, men mange passet på å klæ seg i tidsriktige drakter som sto til kjøretøyet. Denne damen her representerer alle "flotte damer" som jeg uheldigvis kom til å si, da jeg siktet til klæsdrakten, noe en del damer på stedet visste å snu litt på til en annen betydning...... Heretter tenker man nøy over ordvalget.

Fra klokken 08.00 var det innmelding og oppstilling ved parkeringsplassen ved Haakons Hall , men det tok en time eller to før det begynte å sige inn med kjøretøy.

Vi rusla rundt og tok bilder av stort og smått, mens det puttra på med biler og plassen fyltes opp. Løypa går som i flere år nå over Vingnes og til Jørstadmoen , Baklia til Gausdal og ned Musdalen og videre Baksida til Lillehammer.

Det ble sikkert kåra vinnere og delt ut premier, men vi reduserte "motorjournalist" leken ved å avslutte i gågata på Lillehammer.   Her ser vi bilen undertegnede fikk æren av kjøre fra starten og til første posten i gågata på Lillehammer. Dette er den første tankbilen til Lillehammer Meieri, - en Mercedes fra 65, - som nå er pensjonert og restaurert. Til daglig står den under eget tak på TINE Øst Frya, og brukes ved slike anledninger som dette veteranbil løpet.

På bildet sitter Sjefen ved TINE Øst Frya, Erik Isum i bilen og blar i programmet, mens sjåføren er ute og knipser bilder.....

Det var mye lokale folk som deltok, men vi prata med deltagere som hadde kjørt helt fra Oppdal. Vi hadde vel forventet å se biler fra Dalen, men det var lite kjentfolk fra de trakter.


Uansett, det var en kjempfin dag, blant mange flotte veteraner. !!!! Vi kommer igjen.......Undertegnede tok ca. 140 bilder fra dagen og anbefaler en kikk i albumet hos Eurofoto HER    14. august 2006, - Ole M. Nybakken

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.