Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Kjell`s 55 Chevy.


   For godt og vel 30 år siden, - i 1975, ble denne grønne 1955 Chevrolet TwoTen satt inn på eierens låve i Washington State USA, etter 20 års beskjeden tjeneste.
OK, tiden går og den grønne 55`n står på låven til sin gamle eier, og i 1996 blir den omsider solgt og får igjen se dagens lys.
Så hvordan havner den på Fåvang. ?   For godt og vel 30 år siden, - i 1975, ble denne grønne 1955 Chevrolet TwoTen 4dr, satt inn på eierens låve i Washington State USA, etter 20 års beskjeden tjeneste. Bilen hadde gått bare 31 000 miles og var i fortsatt god stand, men var på dette tidspunkt blitt altfor umoderne for eieren.

Det samme året, 1975 kjøpte Kjell Finsrud en 1955 Chevrolet som ble en av mange US biler på Fåvang på slutten av søtti tallet. Kjell hadde sin bil til 81, da den ble solgt til fordel for annen type bil.....

OK, tiden går og den grønne 55`n står på låven til sin gamle eier, og i 1996 blir den omsider solgt og får igjen se dagens lys. En kar bosatt i Port Angeles nordvest for Seatle i Washington blir eier av bilen,- og oppgraderer med ny lakk, bremser, interiør, og bytter ut den gamle sekseren med en 400 cid V8 med TH 400 automat.

Vinteren 2006 står bondens gamle Chevy til "salgs" på ebuy. Kjell er blitt "fyra opp" over lengre tid og er bestemt på å bli classic chevy eier igjen. Tilfeldighetene vil at Kjell får se denne 55`n som ligner mye på sin egen gamle bil tilbake på søtti tallet på Fåvang... Budene hagler inn og Kjell via kontakter henger seg på. !!!
Kjell "vinner" bilen på ebuy, og ferden går mot Los Angeles
for båtfrakt over "dammen" til Drammen bilhavn.


Nå har mange brent seg stygt på å kjøpe bil usett, så Kjell engasjerte folk til å se over bilen for å sjekke om tingene sto i stil med det som var lovt..... Rapportene var gode og et beroligende ; she moves like a virgin,- gjorde det greit å skrive under på handelen.

At bilen har gått svært lite er det mange småbevis på. Bla. finnes det ikke slark i noen av dørhengslene, noe som røper mye om en bil. Det er heller ikke oppdaget rust på bilen.

Før bilen kunne taes i bruk var det kun bagateller å ordne opp i. Eks. måtte det en liten justering av forgasser til for å få motoren til å gå pent. Ellers er det kun småtteri å fixe på som eks. nytt panser fly som Kjell har hatt liggende i snart 25 år.....

Bilen ble godkjent uten problemer og når Kjell skulle velge "plater" ble det dobbelt treff. Skiltnummeret E-210855 står for bilens modell betegnelse, åtter, og årsmodell. Men den samme tallkombinasjonen står også for en annen betydning, noe vi overlater litt gåtefullt til våre lesere ......

Den 400 cid. store V8 motoren fra rundt 70, 71, har det romslig i femmåfemti`n. Godt fungernde "humle" med tilhørende TH 400 automat. Etter smak og behag kan Kjell velge lettere kosmetiske småfixing på motor og motorrom.

(Hærlig V8 muller)

Sætetrekk, golvteppe og dørsider er nye, og gir bilen et pent inntrykk fra døråpningen.

Hel (nydelig) soffa er base for utsikten til det klassiske instrument oppsettet på bilen.

Originalratt med rattgirspak.Vi takker for vår anledning vi fikk til å leke motorjournalist/fotograf, og håper vår lille presentasjon av Kjell`s 55 Chevy faller i smak hos våre lesere, - og hos bileier.....


Se flere bilder av Kjell`s Chevy 55 HER    


12. juli, Ole M. Nybakken

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.