Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Indian Chief.


   Meldinga kom via en god bekjent om at Indianarane kom. Det var bare et par timer til de var ventet, og forografen hadde andre ærender først. En stor flokk med ekte Indianere på Fåvang ville vi ikke gå glipp av, så ting ble gjort fort, og en smule stressa fotomann kom akkurat tidsnok til å få se hele flokken med Indianere.

   Det dreier seg ikke om levende Indianere, men motorsykkelen Indian. God Gammel Amerikansk motorsykkel, som i sin tid ga H-D hard kamp om å være den beste US motorsykkelen. Indian gikk konk i 1953, og de fleste av sykklene som var innom Fåvang var fra 30 og 40 tallet.

Anledningen var landstreffet for Indian på Bådstø på Tretten, og Lørdagens tur gikk via Fåvang, hvor det var kaffe og kake servering i lokalene til H-D klubben Rattlesnakes. På bildet her står nabo med klubblokalene og mangeårig Indian rider, Per Martin. Bak Per ser vi en eldre herre fra Danmark (85 år..). Det var bortimot 30 maskiner innom lokalene Lørdag. Folk i Indian miljøet forteller at i Norge er det ca. 200 Indian, og at 70 av dem er registrert og i drift.


   Indians fra 30 tallet dominerte, og vi kom over denne maskina fra 1936, ( vi tippa 37..) med eiere fra skjåk i gudbrandsdalen. Karene forteller at sykkelen ble kjøpt fra Sørumsand.

Betegnelsen på disse maskinene er Chief, og maskina er på 1000 ci. Karene forteller at før gjorde Indian maskiner på 1200 ci, og de gikk under betegnelsen Big Chief.   Å starte en Indian med høg komp er ikke for pyser, og en egen start teknikk er innøvd hos alle som driver med motorsykkel uten sjølstart. ( Det var en sykkel tilstede med sjølstarter,- en dame hadde med seg en kar som starta sykkelen for henne...)

Karen som trår i gang her har kjørt fra trondheim, men har slekta si fra vågå, og denne 36 modellen kommer også fra vågå.

Det var sykkler i forskjellig stand, men mange var restataurert og var meget flotte å se på , med mange fine detaljer. Man kan stå og beundre en slik sykkel lenge, og stadig vekk se nye artige detaljer ...

Det kom etterhvert en del folk innom, - eller stoppa på, for forsamlinga sto omtrent midt i bygdavegen. En artig ettermiddag, da slike flotte maskiner er heller sjeldent å se. Ved avreise var lydnivået ganske så heftig og "godlukta" fra de gamle Indianerne smakte godt. !!!!

   Fotografen vil takke for tipset om at Indianarane var i annmars, og for slike artige innsalg etter vår lokale bygdaveg. F.o.m. i dag er mine fotoalbum plassert på ny server, som er mer samarbeidsvillig enn min forrige. Ta deg god tid på det nye albummet, og se mine bilder av sykkler og ryttere. Gi gerne en kommentar på bilder og stoff. !

Sjå bilder av Indians HER.


20. august, Ole M. Nybakken.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.