Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


VELKOMMEN TIL MIN OVERSIKT OVER TØFFE TING

   Jeg skal ikke gå "Husker du" i næringa , men en liten privat liste over ting som var tøffe en gang i tiden kan være på sin plass. !! Mange kan ha den (u)vanen at de sitter i små øyeblikk og husker at : "en slik husker jeg at jeg hadde...." , eller : jeg ønsket meg en slik en gang i tiden. Eller, jeg ønsker meg en slik NÅ.... Vi tar mimre-tyren ved hornene og drar en liste over TØFFE TING .....


Honda CB 100.

   Hvorfor noen blir så totalt hekta på bil og motorsykkler og alt som har med slike lyder å gjøre er ikke godt å forklare. Man kan vel forklare noe gjennom påvirkning, og tidlige opplevelser. !!

Vi som husker så langt tilbake som på 60 tallet kan såvidt...(!) huske lyden av motorsykkler som kom etter bygdavegen. Lyden av disse var høylydt og gjennomtrengende.

I ettertid vet vi at det dreide seg for det meste om BSA av 40 og 50 tall`s modeller. De som kjenner til lyden av en BSA på rake rør, kan forstå at denne lyden kan påvirke noen og enhver.!!


Undertegnedes gener var særdeles mottagelige, og lyden fikk "forever" feste i sinnet.

Da mopedalderen gikk mot slutten var den store drømmen førerkortet på "sykkel". Sykkel dengang (som nå ?) var det samme som motorsykkel. Uten motorsykkel ville det bli uholdbart. Det føltes nå i den rettning...

Min Honda 100 var ikke den første i bygda,- og heller ikke den siste. Flere hadde Honda 100 gjennom mopedalderen min, og lyden av en Honda 100 minnet mine små motorgener om tidligere BSA lyder. Honda 100 ble uansett årsak den skråsikkre favoritt blant alle merker som var tilgjengelige, og var noe man MÅTTE ha.

Det fantes både Suzuki, Kawasaki, og Yamaha, som vel alle gikk liiit fortere, men tapte på en ting ; LYDEN. Foran nevnte merker var også liiiit tøffere med bla. dobble instrumentklokker og dobble eksosrør. Saken var at honda var 4-takter, og de andre 2-takter. Motor altså... og det gjorde hele lydforskjellen.

Jeg fikk tak i min første Honda 100 brukt, av en kar fra bygda, og hadde den et års tid før en ny en kom til gards. Bruken var så og si daglig i alle typer vær. Frihetsfølelsen var utrolig stor på en Honda 100. Man kunne dra hvor man ville, - på fisketur, til skole, Lillehammer, og enda lenger, helgebruken var jo sjølsagt der også.... Driftssikre maskiner var det, og penger til bensin var stort sett den eneste utfordringen man hadde.

For de som kjenner en honda CB 100, så har dere vel allerede sett at maskina på bildet er en 125. Amerikansk modell, med skivebrems, to "klokker" og høyt styre. Modellen er fra 74, makan til min første sykkel.

Nå for tida er en brukbar 74 modell nesten umulig å oppdrive. Synd er det for det er nydelige maskiner som fortjener en plass i solen, igjen...!

Vi minnes Honda CB 100 med godlyd i øret, og plasserer herved Honda CB 100 på listen over TØFFE TING.

Ole M. -- 29. mars 2006

  

   Flere Tøffe Ting:
DBS Apache guttesykkel.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.