Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK

   Jeg synes vi trenger å ta vare på,- og ta våre gamle helter fram i lyset ... igjen. !!
Alle har jo en eller mange helter som har tatt boplass i oss. !!
Tidspunkt og årsak er så forskjellig, men finnes, det gjør de. !!
Kanskje finnes årsaken til at man er så Amerikanisert her et sted... man skal ikke undervurdere eksemplets makt. !!

Gode gamle Rip Kirby blir min helt # 1 på min liste, - hvor det nok blir hardt å komme med på.
Vi får se hvem som får plass.

Historien går som følger:

For 40 år siden var Rip Kirby eller (Rolf Kirkeby) det skumleste og mest spennende som fantes. Det var på den tiden da unger IKKE gikk i barnehagen, eller så på TV dagen lang. (eller i det hele tatt) Ord som fjernkontroll, mikrobølgeovn, videospiller, glasfiberski, v-stil, eller mobiltelefoner viste ingen hva var for noe.

Dette var på den tiden da kuer gikk etter bygdavegen som hadde stabbesteiner på vegkanten, - da vegkanten var full av blomster man kunne plukke...og ripsbusker. I vegkanten kunne man senere sitte og skrive opp bilnummer. Ja, det var en gang en hobby for bygdas unger..

Unger lagde olabiler sjøl, og sykler gikk både oppover og nedover bakker.. Om vintern lagde man hoppbakken sin sjøl før man fant ut man ikke turde å hoppe.

De store tøffingene hadde Tempo 175 og BSA og brylkrem i håret. Noen hadde PV og 17M og opprulla skjorterm , - året rundt.. Elvis tenkte på et comeback i trang skinndress, Beatles hadde enda flere Hits på lager, og Månen var ikke tilgriset av et amerikansk filmteam.

Nå holder det ellers.......

De daglige høydepunkter fikk man stå for sjøl, og når man i en tidlig snørrete alder fattet interesse for bildene i avisa (Dagningen) var det Rip Kirby man så på. Våre norske redaktører fant ut at Rip Kirby skulle hete Rolf Kirkeby her hjemme. Det var på dette tidspunkt det absolutt skummleste og mest spennende som var å oppdrive. Den ene tegnede stripen om dagen ble studert nøye. Etterhvert som man fikk kontroll over bokstavkunnskapene ble dagens Rip Kirby et "måste"..

   Rip kirby ble skapt i 1946 av Alex Raymond, som også er mannen bak Lyn Gordon og Agent X9. Rip, eller egentlig Remington Kirby var US Navy Kaptein, Kjemiker, og etter krigen startet han som privat etterforsker. Hans gode venn og assistent Desmond, eller Severin på norsk er en pensjonert tyv, med kunnskaper innen typen etterforskning Rip driver.

Rip er damenes venn, og hans blonde mer eller mindre faste følge har det fantastiske navnet, - Honey. Rip har også et godt øye til den mørke, noe mer mystiske damen Pagan Lee. Skurkene Mangler og Fingers Moray er klassiske typer.

Serien om Rip Kirby og hans bedrifter gikk fra 1946 til 1956 tegnet av Alex Raymond. Da han døde i et bil crash tok John Prentice over, og fortsatte til han døde og serien ble lagt ned i 1999.

Handlingene foregår i USA med replikker i et utrolig stilfult miljø. Strekene er tidvis grove med dominerende skygger. Handlingene er kriminelle, men uten å bli overdrevent voldelige eller blodige. Rip Kirby opptrer alltid stilfult antrukket og er en sann gentleman. som datidens Herrer skulle gjøre, røyker han pipe og bruker ofte hatt til sine kledninger. Han tar gjerne et glass god drikke i gode lag.

Serien er laget i farger, men de eldre svart/kvite tegningene er mine favoritter.Rip Kirby får plass på min liste "Mine Helter".

  

   Helt # 1:
Rip Kirby.

  

   Helt # 2/3:
James Arness, alias: Matt Dillon og Zeb Macahan

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.