Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


PERFEKT HARMONI....


   Vekkeklokka ringer..... Jeg myser på de digitale røde tallene, og får det til at det står 03.45. Den trøtte grimasen forvandles til et lite glis om munnen, og jeg går stille ut fra soverommet.   Vekkeklokka ringer..... Jeg myser på de digitale røde tallene, og får det til at det står 03.45. Den trøtte grimasen forvandles til et lite glis om munnen, og jeg går stille ut fra soverommet.

På kjøkkenbenken står korga ferdigpakka. Kringle med rosin og sukat, og fyrstekake med bringebær fyll. Kaffetrakteren gurgler ut sin tilmålte liter sterk kaffe mens jeg ser over det lille utvalget Magaziner som skal pakkes sammen med nista. - MC Nytt fra høsten 75, med den nye Kawasaki Z modellen.... Wheels fra April 81, Power fra juni 2003 med extra reportasje om Børje Forslund og alle hans biler... Wheels fra 2004 med en original 67 Chevelle, plus noen til.

Kaffen er ferdig, og helles på kanne, - og hele beholdningen stappes oppi korga. !
Nyvasket olabukse, T-shirt innkjøpt i Green Bay, Wisconsin, og lærbelte fra Deadwood SD har jeg funnet fram kvelden før. Alt klart. Bortsett fra småfugl som kvitrer og vinden som rasler forsiktig i løvverket, er det helt stille ute.

Ved garasjeporten trykker jeg på knappen på fjernkontrollen, og porten rangler sakte opp fra gulvet, og legger seg stille oppunder taket. I det kjølige halvmørket blinker det i støtfangerkrommet og jeg kjenner den hærlige lukta fra blandingen av dekkgummi, lakkvox, og gammel vinyl innredning.

Bagasjelokket åpnes med nøkkelen, og knirker forsiktig når jeg stopper det på sitt behagelige sig oppover til full åpning... Jeg setter korga ned på bagasjegolvet oppå teppet som ble med hjem i kofferten fra USA. Prislappen henger der ennå. 14.95 dollar, kjøpt på Wall Drug i Sør Dakota. Jeg klemmer ned bagasjelokket i lås, og hører bakakslens spiraralfjærer gnikke en aning .....

Jeg setter meg inn i den store myke Chevrolet soffaen. Vinylen er kjølig etter nattens opphold i den mørke garasjen. Krommen på rattet og instrumenten blinker dunkelt i skinnet fra portlampa. Nøkkelen henger og dingler og venter på at tommelen og pekefingeren skal vri om...

Jeg gir gasspedalen et lite trykk og hører choken gå på et knepp. Jeg vrir om nøkkelen og V8 motoren våkner øyeblikkelig til liv. 5 sekunder på tomgang, og jeg dra rattspaken mot meg og ned til høyre. Bilen synker ned på høyre side forran da girkassa går i R. Reverse. Spaken passerer N, og deretter D. Jeg kjenner trykket fra motoren og bilen som står klar til å få mer gass og vil avgårde... Med foten lett på bremsa og et lite trykk på gassen siger Chevroleten ut på gardsplassen og lager et merkelig knaselyd på grusen.

Det er ikke direkte mørkt ute, men jeg setter på lysa. Det småskumle grønne lyset i radio og instrumenter skinner svakt inne i Chevroleten idet vi svinger ut på vegen med de velkjente småknirk fra fjærer og foringer. Gammle biler skal ha lyder. !! Girkassa veksler mykt og motorern mullrer godt i motbakkene. Det finnes ikke trafikk. Vi er helt alene med vegen, Chevroleten og jeg.

Etter 30 minutter er vi framme. Plassen har blitt valgt ut på tidligere planleggingsturer, og er derfor ikke tilfeldig. !! Tørr fin grasmark, det lille tjernet, og sola står snart opp..... Teppe, kaffe, og nistekorga. Jeg ligger på ryggen med hodet på framfelgen og ser morgentåka lette fra vannet.
Det knepper i varm motor.
Det er helt stille.
Folk sover ennå.
- Perfekt harmoni.-Jeg har gjort denne turen i tankene tusen ganger. En gang skal jeg gjøre den i virkeligheten. !!!
Ole M. Nybakken, 11. juli 2006.
Fritt etter krønike skrevet av Lars Åke Krantz publisert i Wheels juli 2001.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.