Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Ut i min hage.


   Hagearbeid er avkobling og terapi. Etter mange år med planter og busker og trær, er hagen etterhvert blitt full av farger og liv. Bli med ut i min hage....
Høst i Hagen.

   I disse dager pågår avsluttning og oppryddingsarbeid i hagen. Etter en kjempefin sommer og like fin høst, går nå hagen snart i vinterdvale. Jeg må vel si at denne sommeren og høsten har vært den "beste" noensinne når det gjelder min lille hage ..... Aldri har så mange blomster og planter gitt så mye fine farger.

Mitt nye "Garasje Bed" står fortsatt i full flor i dag den 15 oktober. Også blomster i krukker og kar står (nesten) like fine. (se bildene) Plenen har fått 3 runder med et hemmelig "serum" mot løvetann og groblad i sommer, og står nå 100% uten ugras.

I et par uker har jeg gått noen runder med busker, hekk, og mindre trær. De fleste trenger tynning og klipp for å holde seg unge og grønne.... Bare Hasselnøtte kjørra står igjen, de blir tynnet noe senere.

Hasselnøtt ja,- Disse buskene som jeg har tre grupper av ( to med nøtter i år..) gir mye liv og røre i hagen. Utover i September ble det modne nøtter i klasene, noe som så og si aldri skjer. Ekorn og Spettmeis har levd gott på nøtter i høst, og jeg har latt krabatene få hele avlingen til sitt bruk. Kattene mine har holdt seg unna også dyra, - bare en liten "treffning" fant sted i sommer, da minstemann var farlig nær en ekorn unge. Far i huset ofra både tresko og kaffekopp for å forhindre at katten fikk kloa i tassen....

Jeg fikk tilfeldigvis tatt et bilde av en Spettmeis under et Nøtte tre. !!! Artig er det å bli holdt med selskap av fugl og dyr når man driver på ute i hagen !!!!

Jeg har også satt noen poser med bla. Krokus, som forhåpentligvis vil gi vårhagen litt farge, når den tid kommer. Litt jobb står igjen før snøen kan komme, men vi håper på at det blir noen uker til.....

Til slutt en liten etterlysning ; Har noen Georginer i fargene Hvite, Rosa, og Oransje, er jeg intr. i å få en liten knoll eller to til vårs.....

Ha en fortsatt fin og Happy høst ........

Sjå bildene fra Høst Hagen HER.
Ut i min hage, - en liten innledning...

   Ettersom åra har gått er hagen min blitt en av sommerinteressene mine. Slik arbeid er for meg god avkobling og terapi. Når du begynner å få taket på ting og planter vokser og blomstrer, synes man det er artig og er fornøyd med seg sjøl.

For at hagen ikke skal ta altfor mye tid har jeg sortert vekk planter som krever mye, og heller satser på enkle hardføre saker. De finnes i tusentall.... Når man bor slik til som her, blant skog og landbruks landskap, - har jeg prøvd å balansere beplantningen til klassiske og stedsopprinnelige planter.

Derfor er blomsterenga mi noe av det fineste jeg har. Den krever ingen ting, (nesten) og blomstrer og skifter karrakter i løpet av bortimot 3 måneder.... Et lite knep er det , og jeg har lært av kua, den spiser gresset, og blomstene kommer.... Ei slik blomstereng har helt utrolig mange arter, og jeg kommer til over hundre slag på kort tid. !!! Sjekk bildesida...

En annen plante(r) jeg er stolt av å eie er Hasselnøtt buskene mine. De sto her da vi bygde, og lever i beste velgående den dag i dag. På gode sommre kommer de med nøtteklaser som igjen gir vintermat til masse ekorn. Se bilder av nøtta på bildesida... Hasselnøtt vokser på noen få steder så langt nord i Oppland, og så vidt jeg vet er mine busker blant de nordligste.

Det blir ikke kjøpt mye planter, men mye blir sådd om vintern, og rotvekster som Georginer er til å stole på. Noe blir kjøpt, men da helst til verandakasser og linknende.

Jeg har tatt en del bilder av stort og smått gjennom sommeren, og bilder fra både høst og vår vil bli påfylt.

Ta en runde på fotosiden av hagen min HER    

Kommentarer, spørsmål eller andre ting på hjertet,- send en e-post til meg her


[Ole M. Nybakken 8. august 2006]

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.