Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK

Fotballgal.....

   I går så jeg Tottenham slå Man. City 2-1. Jubel og klapp, klapp. Man blir liksom så i godt humør når laget sitt vinner fotballkamper, ikke sant....??

Tottenham Hotspur har vert laget mitt i mange, mange år. Hver gang Tottenham spiller på TV er jeg fastspikra i stolen. Hvorfor det ble Tottenham vet jeg ikke, men antagelig fordi alle holdt med de som alltid vant, og var gode, - engang, - og hadde røde trøyer. !!!

Senere kom det til spillere som fyrte oppunder favorittlag statusen; Klinsman, Torstvedt, Mabutt, osv..... Laget med hvite trøyer var, og er Tottenham. Englands,- uansett,- beste fotballag. !! Så det så... I 2001 fikk jeg fotballtur til London med Tottenham-kamp i gave. Det var en opplevelse jeg lever lenge på. Man får jo lyst på mere av slike turer, så vi får nå se.....

Atmosfæren og miljøet før, under og etter en Engelsk fotballkamp er noe av det artigeste som finnes i hele verden, og kan ikke beskrives eller fortelles om. Det må oppleves. Bare da forstår andre hva det drier seg om.

I dag, Søndag 9 April starter den Norske tippeligaen. Hvert år er det en overgang fra vinter til vår, når fotballen starter. Avisene dreier over fra Birkebeinerresultater og alpint og alle andre snøidretter og til å tippe lagenes plassering på tabellen.

Alltid like artig er det å følge seriestarten og se hvem som innfrir og hvem som driter på draget. Hvem blir årets overraskelse, - kommer det nye stjerneskudd, ala Doffen, i år. ?

Vi mål vel få til en tur eller to til Hamar i år også, for å se på Ham-Kam, - med nye trenere,- mot et par gode lag utover sesongen. Vi får se.... Fotball engasjerer, ingen tvil om det, og ikke bare på Tippeliga nivå.

Her hjemme i Dalen har utetreninger starta opp, og utetreninger er nok et lokalt vårtegn. !! Om ikke lenge nå så ser vi småtasser på sykkel på veg til fotballtrening. Vår lokale avis går over fra tullball skriverier til fotballreferater.

De fleste bygder i Dalen har fortsatt sitt A-lag. A-laget er fortsatt Bygdas flaggskip, i en eller annen form. Lokaloppgjør på A-lagsnivå er nå for tida det nærmeste vi kommer borgerkrig. (!) Sjøl om temperaturen har dabba av mye de siste åra er lokaloppgjør i fotball noe som får mang en stille hjemmesitter ut og opp på tribunen. !!

Fotball spillet engasjerer, ikke tvil om det, og regner vi alle de som har dette som sin voksne hobby, får vi store tall.

Ja, - da er det dagen for både SuperSøndag på Canal Minus /Plus, og tippeligastart på TV (?). Vi har topptrimma kaffetraktern og et aldri så lite kakefat på lur. !! Så da er alt klart til å la "galskapen" husere en hel søndags ettermiddag. TENK DET ........

Olem.-- (Fotballgal) (9. april 2006)

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.