Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


World Cup i Kvitfjell.


   Det Alpine World Cup sirkuset har besøkt Fåvang i helga og vi har fått med oss både skirenn, underholdning fra scener, og mye annet rundt omkring på de forskjellige arenaene. !!Tekst & Foto: Olem-- 2. mars 2008.   Først av alt skal vi takke Brede Vestby for at vi kunne henge på oss adgangskort av flere slag og gå hvor vi ville med kamera.

Folk som gjør det lille ekstra er verdt utrolig mye, og uten slike som Brede så hadde vi amatørene stått på sidelinja. Så tusen takk. !!

Når World Cup i alpint reiser rundt i verden er det vanligvis store folkefester og mye "ståk" rundt arrangementene.

Det blir sagt at det var "mye folk" tilstede i Kvitfjell i helga, men det stemmer dårlig i mine øyne. Noen få tusen var det, men å kalle det folkefest er å overdrive en del. !!

De som kaller frammøtet i arenaen for folkefest har ikke vært i Brekkom på fest, - for å si det slik. !! Men, bortsett fra et snautt folkehav var det ellers nok å se og høre på, og vi er like imponert over jobben alle 450 frivillge gjør hele uka for å få dette til å fungere bortimot knirkefritt. !!
( bildet viser Bode Miller i dagens super-G.)


   De så altfor få som tross alt var til stede fikk se og høre mange artister fra scenene, og blant dem var "Raperne" Erik & Kriss som utenom å underholde ungdommen, - og skape litt liv, fikk utdelt beviset på Gullplata etter gode salgstall i bransjen. !

Også "Candy Queen" Marion Ravn hadde tatt turen til fjells, som hun sa, og dro topplua bak i nakken og sang og spilte for folket. Det samme gjorde mange andre, og flott er det at lokale talenter får opptre for publikum.

Det er ingen tvil om at det jobbes meget godt i kultur miljøet i Midtdalen, noe både antall og kvalitet på underholdningen viser. ! De to gode naboer, Anton & Sverre blåste i sine lurer også i år, noe de har gjort hvert år siden OL.

Kommunens nye Ordfører hadde tatt på Ordførerkjedet og holdt sin første "Welcome to Kvitfjell" tale på både Norsk og Engelsk,- med klar og sterk røst. ! Norges Skiforbund er 100 år i år, og fikk gave fra Kvitfjell/Hafjell i den anleding.

   I selskap med "The Canon Culture", dvs. de proffe journalistene, så blir begrepet "Frekk" satt i nye dimensjoner. I dag kjørte en løper ut og skada seg stygt, og umiddelbart var hovedoppslaget i bla. Da`bla at "her skader han kneet sitt". Vi snakker om fokus på de rette tinga .... Renna både i går og i dag ble fullført til tross for avbrekk og lange pauser, og til slutt kommer blomsterseremonien og premieutdelinga, som er en flott gjennomført seanse. !

Lokale frøkner stiller i bunader og pene smil og får skjeggete klemmer av topp 3 ved blomsteroverrekkelsen. Bode Miller og Didier Couch er populære guter i Kvitfjell og måtte tåle mye oppmerksomhet. Ellers er Alpinløperne hyggelige gutter som tar seg god tid til autografjegere og publikum.


   På Fåvang.com kan du se bilder av stort og smått, fra Bode Miller i et av hoppa i løypa, - til smårollingen i barnevogn, - til Marion Ravn som synger. Alle bilder (nesten..) er å få i super size, og om noen har bruk for et bilde, kan det ordnes mot en liten "bot". !!

Bildene fra World Cup helga ser du HER.   [3. mars 2008]
Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.