Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


To gamle damer.


  Ting er ikke alltid slik de ser ut til å være.  En gang for lenge siden nådde vi igjen en bil med to gamle damer. Dette var like etter at mjøsbrua var åpnet, og på Moelven sida var det bomstasjon. Historien begynner på nye E6, omtrent ved   Biri ...Tekst & Foto: Olem-- 19. juli 2008.  Det var dengang da brua over Mjøsa var forholdsvis ny. Så ny var den at det å passere bomstasjonen var noe vi aldri før hadde vært borti. Å betale bompenger for å kjøre over en ny bru altså. I hvertfall ikke på E-6.

 

Men nå hadde vi ny veg til og fra Lillehammer på "Gjøviksida", og for å komme over Mjøsa gikk altså vegen over den enorme brua. Vi hadde prøvd både nyvegen og nybrua, og fått en viss teknikk i å betale bompenger og agere kuule ved bommen ...

Vi lå i fint driv i vår da ganske nye Escort, og i bakken ned til sagbruket på Biri så vi en svart BMW dukke opp framfor oss. Omtrent der Travbana kom til å bli bygget, nådde vi igjen den svarte bilen.

Den svarte BMW av modell 320 og en bokstav eller to, brukte det meste av vegen, dvs. på begge sider av den gule fine nye stripa i midten. Vi rista på hodet og leste et par gloser over "slik kjøring da.."

Vi la oss på vent bak den svarte bilen for om mulig å foreta en forbikjøring på fjerde gir, noe som brukte på å gi Forden vår et lite "kick". Men BMW sjåføren tilpasset både fart og vegplassering etter møtende trafikk, slik at vi ble liggende i lomma bak uten å komme fram. !!

Vi var nokså nærme, og ble oppmerksomme på to flotte hatter i hert sete. Hatter av typen gamle med fjær og bånd. Hatter til to gamel damer. Små gamle damer. For det var stort sett det vi så der framme. To hatter. Vi fulgte nølend etteer BMW`en gjennom rundkjøringa og vinglet i rolig tempo opp vestsida av nybrua over Mjøsa.

Nå er jeg ikke kar om å hukse hva biletten i bommen kosta, men jeg bommer ikke mye nå jeg tipper 35 kroner. !(?) Vi hadde mynter klare og hadde lært oss teknikken med å plassere bilen klin intill luka hvor det satt en kar med godt betalt glis i fjeset. Men før det ble vår tur, var det den svarte BMW`en sin tur....

Vi nærmet oss bomstasjonen i mer og mer stoppende fart, og det var tydelig at personalet med hatter inne i den svarte BMW`eb ikke var trygge på det å møte en bom midt i vegen. Bilen ankom bommen i meget god avstand til luka, og de to damene ble sittend eå stirre på bommen som om den ville åpne seg bare de så hardt nok på den. Bua og luka enset de ikke i det hele tatt.

Mannen med gliset i bua åpna luka og kom ut med overkroppen, mens han vinket og prøvde å få kontakt med de to hattekledde damene i BMW. Omside så de til venstre og oppdaget mannen i luka. Med sneglefart kom sideruta på sjåførsida ned, ca. halvveis. Vi satt i vår Ford bak og ble temmelig oppgitte og topplokket (på sjåføren ...)  begynte å bli varmt. "" E tru e går uttur å betale førr døm så oss kjemm oss åt...""" . Men nei, det ble avslått. Bommannen og damene med hatt hadde blitt enige om at de måte betale for å komme gjennom bommen, og søket etter mynter i damenes vesker startet.

En kø som begynte å bli ganske imponerende vokste opp bak oss, mens de to gamle damene tellet mynter i rolig tempo inne i sin svarte BMW. Omsider kom døra på sjåførsida opp. Med sneglefart kom først en brun sko med halvhøy bred hel ned på asfaltem, så en til. Damen i sine beste alderdommelig år spaserte de  3 meterene bort til luka, og overrakte mannen i luka en neve mynter som ble tellt opp. Vi fikk forståelsen av at alt var i orden.

"" e kjøre forbi døm det fyste e gjerr ette e ha betalt "" døra på den svarte BMW`en smalt igjen, og vi ventet at de ville ha kommet 30 meter mens vi betalte vår bombilett. Vi satt klare med ruta nede og penga klare i venstre hånd. BMW`en sto der ennå.

Så, kom dagens skjokk og store hendelse. BMW`en begynt eå ruse motoren noe voldsomt. Som om den skulle eksplodere når som helst. Eller som om en dragster sto ved startgrana på stripa. Det som skjedde var mer som en dragster  ....

BMW`en slapp kløtsjen og bakhjula spant så blårøken sto. Bilen skar avgårde med dekkskrik som la igjen to svarte triper på asfalten fra der de starta. Med kvart sladd til høyre dro damene i gang ut fra bommen som de skulle kjøre 402 meter på stripa. Bilen spant vel 25 meter og røken lå blå og stinn da vi kom fram til luka og ga stille fra oss vår neve med bomdollar til en stum og litt blek bomvokter.

Vi så aldri mer noe til en svart BMW med to gamle damer med hatt. 

Nei, ting er ikke alltid slik de ser ut til.....

 

BMW`en skar avgårde med skrikend ebakhjul

 

 

 

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.