Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


One more time ...


   Når musikkglade gutter får anledning til å besøke et studio under plateinnspilling er det sjølsagt stor stas. Anledningen var Tina Lie og innspillingen av hennes kommende plate...Tekst & Foto: Olem-- 21. mars 2008.
   Uten kunnskap eller forestillinger i det hele tatt om hvordan en plate spilles inn, fant vi vegen til Lensbygda på Toten og studio tilhørende Ronni Ødegård, medlem i Tina Lie band.

Etter å ha entret studio golvet og hilst på Tina, musikere, og produsent Byron House, var det den spesielle stemningnen i rommene som grep tak i en uvitende sjel. Konsentrasjon, musikalsk talent, teknisk talent, nerver, og noe som jeg ikke var riktig forberedt på, følelser.

Overrasket var jeg vitne til at produsent Byron House nesten umerkelig presset fram det beste Tina og hennes talent kan levere. En stillferdig perfeksjonist som ikke lar en eneste detalj være ubehandlet. Hos Tina er ikke vegen fra smil til tårer lang, og når sjølsikkerheten sviktet og leie følelser tok overhånd, var både Brede og Byron gode å ha...

Med rolig stemme hører vi fra Byron; one more time, Tina..? Ja, huff, nei, huff, ja, nei, jeg må ha en blås ... gi meg publikum, jeg liker å ha full sal ... slik går prøving og feiling og slik bygger Byron opp låten bit for bit. Noen ganger synger Tina flere linjer perfekt og vi kan ane et lite fornøyd smil hos en ærfaren musiker og produsent.

Låtene blir "snekret" sammen ord for ord, og til slutt er det tid gjennomlytting og tid for å la prestasjonen modne litt ... At Tina er en sanger og musiker som viser følelser vet vi. Det viser hun på scenen og gjennom fremførelse av musikken sin. Men å kontrolere talentet og følelser i studio er ikke alltid så lett ser vi.

At Tina har fått Byron House til å lede henne gjennom dise opptakene kan vise seg å være gull verdt. Byron har ikke bare all verdens musikalsk innsikt, han tøyler Tinas nerver og følelser, og får prestasjonsangsten til å gå over til sjølsikkerhet og musiakalsk glede.   Nå er ikke dagene i studio bare en nevrotisk happening, men et stykke nøye planlagt arbeid som med inkluderte følelsesmessige utbrudd, går som det er tenkt. Jobben i studio skal være avsluttet i løpet av neste uke, med bare en fridag i Påsken.

Studio eier Ronni Ødegård forteller at han innredet studioet for tre år siden, og har her det som skal til for å lage en plate for hvemsomhelst.... Men, han sier at han prøver å begrense det til prosjekt han sjøl er med i.

Foruten å traktere det meste av tangentinstrumenter i Tina Lie Band, driver Ronni musikkforrettning på Gjøvik. Som sikkert noen har sett så består et platestudio av spaker og knapper og skjermer i stort antall. Forvirrende for uinnvidde, men Mr. Ødegård styrer teknikken med sikker hånd, og han og Byron ser ut til å jobbe sammen på en svært så samstemt måte. !   I en av de få pausene Byron House tok, spurte vi ham om litt av årsaken til at han valgte å jobbe med Tina.

- I mengden av artister som jobber hardt for å slå igjennom, har Tina det som få andre har. - En særpreget stemme, som er lett å gjennkjenne i mengden av alle andre, - forteller Byron.

- Når du hører Bob Dylan, eller Neil Young synge på radio, vet du med en gang hvem du hører - sier Byron.

Uten videre sammenligning sjølsagt, er det mye årsaken til at han ville jobbe med å utvikle Tinas talent som sanger og musikker, og stå for produksjonen av den kommende platen.

- Jeg har hørt folk fortelle at hun gjør fine sceneshow i tillegg - sier Byron, og det skader ikke for en musikk karieere det heller. Nå får både han og trommeslager Mauro Magellan se og oppleve det "live" på Lillehammer torsdag 27. mars, da Tina Lie Band spiller på Gamlebanken. Byron og Mauro vil opptre som gjester sammen med Tina under denne konserten, og blir noe av det siste de gjør her i landet i denne omgang før de drar over til statene neste helg. Byron vil hjemme i statene jobbe med Tinas musikk en måneds tid før alt sammen begynner å ta form.

Trommeslager Mauro Magellan kom hjemme i statene i fjor sommer tilfeldig over en CD med Tinas musikk, og etter å ha hørt på den en tid tok han sjøl kontakt med Brede Vestby og tilbød seg å delta på eventuelle kommende plateinnspillinger.
Mauro forteller, - Jeg hørte med en gang at Tina var en "sulten" artist, og jeg er sjøl "sulten" og elsker å jobbe sammen med slike artister som har dette i seg, forteller han.

Etter oppholdet i platestudio i Chicago i fjor høst, hvor jobben med den nye plata til Tina ble påbegynt, tok både Byron og Mauro besluttningen om å dra over til Norge for å fullføre jobben med Tina.

Det var litt merkelig å se ut av vinduet og ut over det flate Totenlandskapet og høre en meritert produsent si; one more time, Tina....? Langt fra store byer og store navn i musikkverdenen, nikket han fornøyd da han omsider hadde fått Tina til å synge akkurat slik han ønsket.

Dagen gikk fortere enn andre dager bruker på å gjøre, og plutselig var det mørke kvelden. Siste post på dagens program var låten "Wintermoon". Fire - fem forsøk, og Tina sammen med Ronni på piano fikk tommelen opp fra en nå tydelig fornøyd og imponert produsent.

Det omstendelige studio arbeidet fortsetter enda en liten uke, og vil nok ta mye krefter fra energibunten Tina.
Vi er tilbake med kamera på Gamlebanken på Lillehammer den 27. mars, og forventer å få høre "Wintermoon".
Smaken av en tåre er salt, men kan gjøre godt en gang i blant ....

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.