Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Kjempesuksess For Tina i Liverpool.


   Fåvangs musikkdronning Tina Lie har vært i Liverpool og opptrådt på verdens mest berømte musikklubb, The Cavern.Tekst: Olem-- 9. mai 2008.
Foto: Reidun & Ronny.

   - Vi spilte to konserter på The Cavern for fulle hus, og folk var helt ville. - Det er nesten ikke til tro, sier en lykkelig men sliten Tina Lie etter at hun er tilbake på Losna og Fåvang etter kjempesuksessen på verdens mest berømte musikklubb.

De fleste Norske artister, og i hvert fall de fra Fåvang, kan bare drømme om å få opptre på den prestisjetunge klubben i Liverpool. Klubben hvor The Beatles i sin ungdom trådte sine første svarte spisse sko.

Nettopp The Beatles har gjort The Cavern til et kultsted, som i dag har tilreisende fra hele verden.

Klubben er et av flere steder i Beatlesbyen Liverpool som inngår i en såkalt Beatles runde som turister bruker på å ta.

The Cavern ble tatt ned stein for stein for en del år siden og flyttet til et annet sted, men i samme gate. Sytti tusen murstein ble pussa og vasket og The Cavern ble satt opp igjen av de samme steinene og alle de samme materialene som tidligere. Hele klubben er i dag slik den var da Beatles spilte der, bare at den står på en annen tomt.

Da Tina fikk muligheten til å dra til Liverpool for å opptre på The Cavern, var ikke det valget vanskelig. - Vi måtte sjølsagt benytte oss av denne flotte muligheten til å få opptre på et slikt berømt sted, sier Tina.

Tina med sitt følge dro over til England onsdag i forrige uke, og brukte en dag i verdensbyen London.
- Vi lekte turister i storbyen, og så oss litt rundt, sier Tina. Fredagen tok gjengen toget nordover til Liverpool, og dro rett på lydprøve på The Cavern. - Vi ble tatt imot på en kjempefin måte, og alt var lagt til rette for oss på alle måter, sier en fornøyd Tina.

- Vi var spent på om noen i det hele tatt ville komme for å høre på oss sier Tina. Men vi ble overraska. Allerede under lydprøva var det mye nysgjerrige folk som stimlet sammen foran scena. - Noen så vi både på lydprøva og på begge konsertene, flire Tina. - Vi har nok fått noen flere fans etter Liverpool turen.

Da Tina Lie og bandet gikk på scenen fredags kvelden var bortimot 400 mennesker samlet inne i lokalene på The Cavern. - Det ble stinn brakke sier Tinas ektemann og gitarist i bandet, Brede Vestby. - Klart vi ble overraska over responsen, og det var jo kolossalt artig, sier han.
Tina skulle opptre lørdag ettermiddag på samme tidspunkt som et visst hjemmelag skulle spille fotball kamp, og skepsisen var nok tilstede om de skulle få like mye publikum som fredagskvelden.
Men da Tina skulle på scenen var lokalene i kultklubben The Cavern like stappfull som kvelden før.

Flere Fåvanginger og andre døler hadde tatt turen over til Liverpool for å få med seg både Tina på The Cavern og fotballkamp lørdagen. Kristin Brandstadmoen Hallum fra Fåvang var en de som fulgte med Tina til Liverpool.

- Tina var helt fantastisk, og vi vet om folk som droppa fotballkampen lørdag for å få hørt Tina synge, forteller Kristin. - Jeg prata med en dame fra Portugal som grein så tårene trilla av musikkopplevelsen hun fikk av Tina. Det var ikke mange tørre øyekroker da Tina sang "Son of mine", forteller Kristin. - Folk kommer til dette stedet for å høre musikk, og ikke bare drikke øl og feste. Det var rørende å både høre og se responsen Tina fikk. Helt klart en artist et noe bortskjemt Liverpool publikum satte stor pris på.

Tina er en utadvent dame, som mange vet, og hun var ute på gata for å trekke frisk luft etter konserten.
- Folk stimla sammen rundt meg og jeg fikk gratulasjoner og masse gode ord for min opptreden, sier en lykkelig Tina. Som Beatles engang gjorde, så gikk Tina og bandet hennes over gata til restauranten The Grapes for å spise.
- Når vi var i den gata og gikk i spora til John Lennon og gutta måtte vi gå til The Grapes og spise fish & chips, forteller hun. Arrangørene på The Cavern var like entusiastiske som publikum. En av de beste artistene vi har hatt her på lange tider, var meldingen Tina fikk. Bookingansvarlig på The Cavern kunne også meddele Tina og bandet at det er store muligheter for at de skal få komme over til Liverpool igjen til høsten. - Vi fikk beskjed om at da blir det antageligvis en mini turne med konserter på 4-5 forskjellige scener i byen, forteller Tina og Brede.

Nå går det slag i slag utover, og neste oppdrag er på Lillehammer kommende helg da Tina skal opptre under Classic Rock Weekend.
Vi kikka på gjesteboka på Tinas hjemmeside, og fant en melding fra en kar som kaller seg Steve. "Saw you at the cavern in my home town, Liverpool. I was very impressed, a fantastic performance, thank you."

Nå er Tina hjemme på Losna, og i disse dager venter hun på at et Føll skal bli født. Hester er en av hennes lidenskaper utenom musikken, og fra stjernestatus på scenen i Liverpool skal hun nå sove i stallen til det lille føllet blir født!
Tina og Brede sammen med resten av bandet utenfor verdens mest berømte musikklubb, The Cavern i Liverpool.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.