Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Vårslepp på Fåvang.


   Et sikkert vårtegn i amcar bygda Fåvang er at Fåvang amerikanerklubb inviterer til vårslepp. Et lite uhøytidlig møte på parkeringsplassen ved gamle Tromsvang hvor bilentusiastene kan beundre hverandres biler og prate om vinterens garasjeaktiviteter.Tekst & Foto: Olem-- 2. mai 2008.

   Sist fredag var det klart for årets vårslepp og klubbpresident Torger Lien kunne ønske velkommen til bortimot 40 kjøretøy i forskjellige utgaver. For det meste store amerikanske biler, men også en gjeng Harley-Davidson ryttere tok turen til Fåvang.

Fåvang har rykte på seg for å være en av dalens store amcar bygder og en lang og stolt tradisjon lever i beste velgående i bygda. - Det har vel aldri vært så mange biler fra Detroit, USA i bygda som nå, sier klubbpresident Lien fornøyd.

Helt fra slutten av 60 tallet har amerikanske biler pyntet gatene på Fåvang med sine store vakre former og krom mengder.
- På Fåvang blir det ikke vår før vi har hørt den første V8èrn i gatene, gliser Torger. Sjøl kjører klubbpresidenten en rød Chevrolet Impala kabriolet fra 68`, - den ultimate sommerbilen sier Torger.
- Åpen bil, stor V8 motor, - hver tur med Impalaen er en nytelse og en opplevelse, sier Torger.

Også nysgjerrige tilskuere stoppet opp for å se på alle de flotte bilene ved Tromsvang. Vi hørte en kar si, - det er rent trivelig å sjå at amerikaneran er ute at, da er det vår på Fåvang ….

Det er ikke bare bygdas egne biler og entusiaster som stiller opp på vårslepp. Flere biler fra nabobygdene Vinstra og Tretten hadde tatt turen til Fåvang i det fine vårværet. Den som kjørte lengst til vårsleppet på Fåvang var en kar som kom helt fra Åsmarka sør for Lillehammer.

Vårsleppet ved Tromsvang er et sosialt møte og kaffe til bilpraten hører med. - Det går fort en 2-3 timer når bilfolk samles rundt kaffekoppen, sier Torger. Et og annet panser ble løfta på og vinterens oppdateringer ble beundret og kommentert. Bilentusiaster har ikke lett for å si at en bil er ferdig restaurert. Det finnes alltid noe å fikse på, og det er den andre siden ved hobbyen, det å kunne koble av med bilen i garasjen på vinterstid.

Utpå kveldinga tok entusiastene en runde gjennom gatene på Fåvang, og om noen hadde vert i tvil så ble de sikre på at nå var våren kommet til Fåvang.Fåvang Dåggån, amcartreff, og utefest …

   Torger Lien og Fåvang amerikanerklubb er godt i gang med planlegging og forberedelser til sitt amcar treff helga den 6-8 juni. Treffet faller sammen med Fåvang dåggån, og er etter hvert blitt et tradisjonsrikt og populært treff.

Treffet har samlet i overkant av 100 biler de siste årene på gresset på treffplassen mellom Tromsvang og Kvitfjelltunet. Treffet blir stort sett arrangert etter samme mal som de siste åra, og starter allerede fredag kveld med innsjekking og oppstilling.

Klubbpresident Lien sier at nytt av året er at det blir musikk i teltet på treffplassen fredagskvelden. Mølla Blues Band fra Otta/Vågå spiller utover fredagskvelden, men blir også å høre under treffet lørdag, og fra scenen på festplassen lørdags kvelden. Årets hovedband er Fåvangs egen Tina Lie med band, som tar over på scenen senere på lørdagskvelden. Nettopp utefesten i Nesseskogen er et av de store trekkplastrene under Fåvang dåggån. Amerikanerklubben har arrangert denne festen i forbindelse med sitt amcartreff de siste åra.

- Det er bare en liten måned til det hele braker løs, og vi har mye å gjøre før treffet og festen kan begynne.
Torger Lien og hans klubbmedlemmer har gjort dette i mange år og vet hva som skal til. Men de er ikke alene om arrangementet, da klubben har "gitt bort " fest arrangement til lag og foreninger, slik at de kan gjøre noen kroner på festen.
- Det skal gå på rundgang blant aktuelle foreninger med to års intervaller.
- I fjor og i år er det fotballgruppa som står for festen, sier Torger.

Det har vert godt med folk på utefesten i Nesseskogen under Fåvang dåggån, og det virker som alle i bygda skal på fest denne kvelden, gliser Torger. Ikke minst alle utenbygds treffdeltagerne setter stor pris på denne festen, og mange sier at de aldri har vert med på noe lignende før …

Som tidligere vil alle bilene fra amcartreffet kjøre en cruising runde i Fåvangs gater midt på dagen, lørdag. Dette samler mye folk i gatene og ivrige tilskuere fyller hele krysset ved Kroa for å se på den lange rekken med amerikanske biler. Tilskuerne vil i løpet av treffdagen lørdag, få anledning til å komme inn på plassen og se nærmere på de flotte kjøretøyene.

- Vi venter i år flere amerikanske lastebiler til treffet, sier Lien. Han kjører sjøl trailer til daglig, og kjenner flere i miljøet som har amerikanske trucker som vil stille opp på årets treff på Fåvang.

- Cruising ruta vil gå som tidligere år, men med tilpassninger for de store Truckene som må ha god plass, sier Torger. - Vi vil lørdag ettermiddag kjøre i samlet flokk ned til Tretten, og besøke "Cadillac Cafe".
- Kaffen på Tretten er laget og innredet i amerikansk stil og passer oss bilentusiastene godt.

- Alt arbeid med treffet og festen er i rute, og vi vil passe på å ønske alle velkommen til Fåvang Dåggån i amcar bygda Fåvang den 6-8 juni, sier klubbpresident Torger Lien   Ole Bjørn Nymoen fra Ringebu har en historisk norsk hot rod, og denne bilen blir ikke forbigådd i stillhet, hverken av publikum eller bilblader ....

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.