Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Neil Young til Oslo.


   Vår STORE helt Neil Young blir å se & høre i Oslo Spektrum 11. august.Tekst: Olem-- 11. juni 2008.
   Vår STORE musikk helt Neil Young legger turen om Oslo og blir å oppleve fra scenen i Oslo Spektrum mandag 11. august.

Vi hoppa i taket og ropte YESSS... da meldinga tikket inn på skjermen, og bildet av en Neil med hatt glodde olmt på oss fra Headeren til Oslo spektrum info.

Oh yes, vi skal dit, og mandag 16. juni klokka 09.00 er bilettsalget i gang.


Fra Oslo Spektrum har vi saxa dette :

Neil Young skaper historie i Oslo Spektrum 11. august 2008 kl. 19.30.

Neil Young har i over 40 år vært en av rockens største personligheter som vokalist, låtskriver og gitarist. Nå kan du oppleve den karakteristiske, store stemmen live i Oslo Spektrum. Dette blir en konsert du ikke kan gå glipp av.

Gitarbasert rocker
Han ble født 12. November 1945 i Canada. Etter en barndom preget av foreldrenes skilsmisse, sykdom og flytting valgte han selv å slå seg ned i California. I 1966 dannet han bandet ”Buffalo Springfield” sammen med Dewey Martin, Stephen Stills, Richie Furay og Bruce Palmer – et band som ble oppløst allerede to år senere. I 1969 kom hans første soloalbum, ”Everybody knows this is nowhere”, der Young innledet et livslangt samarbeid med gruppen ”Crazy Horse”. Dette var starten på en lang og mektig karriere som artist.

I 1970 kom det legendariske albumet ”After the Goldrush”, et album preget av dysterhet og overdosedødsfallene til gitaristen i ”Crazy Horse”, og roadien Bruce Perry. De to neste årene ble brukt til å lage nytt album, og i 1972 kom albumet som skulle bli hans kommersielle gjennombrudd. I etterkant har Young uttalt følgende om plata ”Harvest”: ”Jeg havnet midt i veien, slik at jeg følte jeg måtte bevege meg ut mot grøftekanten.” Dette satt sine spor i senere album, som har vært betydelig røffere enn ”Harvest”-materialet.

Neil Young har iløpet av sin lange karriere vært innom de fleste sjangere. Det er allikevel blant sine røtter han gjør det aller best. Energisk gitarspill, elektrisk og akustisk, med velskrevne tekster til fengende og oppslukende melodier. Young har til sammen utgitt 47 album, hvorav 13 enten er live- eller samleplater.

Karismatisk liveopptreden Neil Young er ikke kjent for å gjøre det kjedelig for publikum når han står på scenen. På 70-tallet fikk han kritikk for å gå tydelig rusa på scenen, noe han sluttet med etter sjangereksperimenteringen på begynnelsen av 80-tallet. Da han gav ut albumet ”Freedom” i 1989 var han tilbake i rockesjangeren.

Til tross for at han begynner å dra på årene er han fremdeles kjent for å gi alt på scenen, og for å bli der lenge. Han har holdt konserter i opptil tre timer. Klassikerne kommer på løpende bånd, like energisk som fra sine glansdager. Gå ikke glipp av verdenskjente, klassiske sanger som “Needle And The Damage Done”, ”Heart of Gold”, ”Old Man” og “Tonight’s The Night”.

Bestill billetter fra og med mandag 16. juni kl. 9.00!

Priser:
Sitte: 1000,-/875,-
Stå: 750,-

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.