Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Linc-Volt, "Repowering the American Dream".


   Linc Volt er navnet på Neil Youngs 59` Lincoln som i disse dager får montert hypermoderne elektrobio motor.Kilde; CNN,- Tekst; Olem-- 13. januar 2008.
Foto; CNN, Shakey Pic. Goodwin Inc.   Neil Young går igjen foran og viser veg. !!! Denne gangen er det hans 1959 Lincoln Continental Mark IV convertible som får montert en hypermoderne elektrobio motor hos Johnathan Goodwin i Wichita, Kansas.

Bilen ble kjørt fra Neil Youngs hjem sør for San Fransisco og til Goodwins verksted i Kansas. Shakey Pictures, som er Youngs filmselskap, skal lage en dokumentarfilm om turen frem og tilbake, samt om motorskiftet i Kansas.

På turen fra San Fransisco og østover blir folk som teamet møter på bensinstasjoner og andre plasser intervjuet om viderse tema, og bla. får de uttale seg om miljøspørsmål og hva de synes om motorskiftet på denne klassiske bieln.

Linc-Volt får montert en elektro motor som skal drive bilen, men i kombinasjon med en bio motor som også driver bilen, men også lader siste oppfinnelser i batterier når de er kommet ned til et vist nivå....

Biomotoren går på alt unntatt vann, sier Goodwin som også i likhet med Young er en kar som går sine egne veier. Mulig de to karene går godt ihop..?

Goodwin er etter det vi forstår en kar som har minimalt med skolegang, og er kommet dit han er i dag ved hjelp av egne spesielle selvlærte evner innen motor og elektro. Han driver firmaet H-Line Conversions som har fullt opp med biler som kunder fra hele USA sender dit til ombygging til miljøvennlige biler. Bla. California guvernør Arnold S. har sendt en bil dit ...

Mange bilentusiaster vil nok si at det å rive ut en original motor fra en slik klassisk bil er både tragisk og en kultur-skjending, men Neil Young ser det på en annen måte. Alle har et visst forhold til en klassisk Lincoln sier Young, men skal vi komme videre må vi gjøre våre biler om til et ikke-miljø-fiendlig middel, sier Young.

Vår helt står på skansene enda en gang, og vi gleder oss til filmen som kommer i år en gang ......


Linc-Volt fotografert på sin siste tur med sin originale V8 motor.
En litt shabby og sliten bil, og en av historiens største biler
på godt over 6 meter, og over 2,5 tonn.


Neil Young overvåker arbeidet med å løfte ut den gamle motoren på Linc-Volt.
Young i skjeggstubber, lang bustete hår, og småfillete klædning. Ikke noe nykker der i gården ....


Neil og Johnathan Goodwin i verkstedet i Wichita, Kansas.

 

  Neil Young arkiv.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.