Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Monster ...


   Hva er et Monster. ? For eksempel Hulken, den store sinte grønne karen som blir stående igjen bare i stuttbukse, og når han blir blid igjen så passer dressen som et skudd.... Jo, han kan kalles et monster, men det som var på Fåvang sist helg hadde to hjul med en V8 motor i midten. En Monster Chopper. ( Vi kunne ha kalt denne artikkelen "Med et Monster mellom bena..)Tekst & Foto: Olem-- Fredag 13. juni 2008.
   Noen gutter har mer leker enn andre, og noen har flere og tøffere leker enn alle andre... En som har vært flink på skolen er Ragnvald Brobakken, (vi tror han er Totning..?).

Derfor er Ragnvald blitt både pilot på en Amerikansk flyrute og han ratter en Boeing 747 til daglig. Som leketøy ville han ha noe som satte de fleste i skyggen, og vi skal vise hva det innebærer i denne lille artikkelen om piloten med monster på fritida.

Mange av oss har sett motorsykler som kalles for Boss Hoss. En sykkel med V8 motor i ramma. I Euoropa typegodkjent og forholdsvis "vanlig" å se. Ragnvald har slike også, og gjennom sitt lille fritidsfirma har han og broder Åge sammen med Tom Bogstad solgt 10 Bosser. Men en Boss Hoss ble litt for vanlig, og da Ragnvald fikk se en Monster Chopper i statene ville han ha en slik en ...
Monster sykklene er spesielle pga. den lange framgaffelen, som skiller dem fra en Boss. De er bygd i statene, og blir tatt inn til Norge på bestilling. Viss du bestiller et Monster får du en 3 meter lang motorsykkel med en Chevrolet 350 V8 motor i den kraftige rørramma. Du får en 450 kg tung puck som har 355 hester regna i ren netto ut på det breie bakhjulet. Nok til å gjøre livet spennende.

Bare lyden av Monsteret får isen til å smelte, og hva en slik opplevelse kan gjøre med de indre organer og psykotiske forstillinger, ja det tør jeg ikke tenke på en gang...
Men da vi fikk høre prisen ble vi fort kalde, for har du 1 mill. kroner så får du et Monster og har igjen noen få kroner til bensin og en burger på Nebbenes. Ja, såpass koster det å leke med disse gutta, men Ragnvald & Co. har faktisk solgt to stykker i Norge allerede.


Ragnvald hadde også med seg en annen "maskin" til Fåvang.
Kjell Borgedal fra Brekkom ble helt forgapt i denne "grasklipperen" og skulle nå legge bort både ljå og en vinglete gul grasklipper. Det ble ikke slått gras i Brekkom mer, før han fikk en slik ...

Den er faktisk godkjent som grasklipper, men kalles en "barstol" og kan kjøres på vegen uten skilt. Helt på andre siden av livsfarlig, men er du ute etter et kick, så har du et soleklart valg her. Du sitter oppe på en barstol... på luftfilteret og har 355 hester som sliter i nervesystemet noen få centimeter under livsgrunnlaget vårt. Med knøttsmå hjul og ratt som stikker rett opp fra en knotete mekanisme der nede. Den går ikke fort for en finurlig hydrostatisk sak gjør at girkassa drar ned både fart og nær døden opplevelser på denne farkosten.

Men med tid og stunder så er en slik sak et alternativ når vi skal på butikken etter mjølk, avis og Troika. Med trådkorg montert på hekken er den det ulitmate allround transportmiddel for alle som vil ha et leketøy på plenen...Ragnvald sitter og gliser på sin Monster Chopper, og bak ser vi en Trike Boss, også den med V8 motor. Gutta har også den grønne "Luna" traileren bakenfor i form av en Freightliner. Den går som utleie for firmaer, og har alt som tenkes kan av utsyr til både show og messer. Som vi vet, det er noen som har det ....

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.