Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Lillehammer Blues weekend 2008


   En lang og blå musikkhelg er over på Lillehammer. Store kjente navn innen blues har gjestet byen sammen med nye spennende artister, som har fått sitt navn på manges huskelapper.


Tekst: Olem-- 30. mars 2008.   Se bilder fra Lillehammer Blues Weekend HER.
   En maraton helg med blå musikk er over, og med øresus og sjelvende ryggrad har vi i løpet av dagen redigert bilder ....

For å begynne med det første først, så takker vi Brede og Andre` for at jeg fikk henge rundt scenekantene kostnadsfritt hele helga. Alle som var tilstede burde også sende en stor takk til gjengen som får i stand denne festivalen. Vi kan godt tro på at at dette er mye arbeid. Vi som har en viss peiling på frivillig arbeid vet hva tida går til når slike arrangement blir til ....

Publikum strømmet til både til Kulturbanken og Tina Lie på torsdag, og fredag og lørdag var det stinn brakke på hotellene. Hvor mye folk det skulle/burde kommet vet jeg ikke, men muligens kunne det nok ha vært flere. Er det ikke alltid slik. ?

Men, mye folk var det i alle lokaler, og i følge kultursjefen i Lillehammer kommune er dette en festival som drar flere tilreisende publikum, - enn publikum fra byen.

Det kan nok stemme, for vi hørte dialekter fra både nordnorge og danmark og finnskogen. En og annen Fåvangingen slang innom også, og vi traff noen som hadde tatt tuen til Lillehammer etter å ha lest om festivalen på fåvang.com. (Ser man det !!!)

Lillehammer Hotell er bortimot perfekt for slike festivaler, og med nærliggende andre hoteller, så er overnatting ikke noe problem.

Publikum var som vanlig i aldersklassen ; ferdig med rep.øvelser, - men ikke eldre enn at de husker hvordan man var da man var tøff. Et stille innslag av yngre blues patrioter så vi, men vi den yngre garde kommer vel etter når de blir voksne... ( Hæ, da er de jo blitt gamle (eldre) de også ...?)

Gutta med grånende hår hadde fått på seg "tøff - for - en - kveld - olajakka" og fruene hadde kjøpt seg sko med høye hælar, og struttet ... av forventninger til sceneshowene. !

Vel, hva fikk vi høre fra scenene, eller rettere sagt hva husker vi fra scenene. ? Å få med seg alt ble en umulighet og vi fikk sortere med hard hånd. Torsdag var Tina Lie bankers i banken, og som alltid,- Tina serverer sitt publikum fra rause fat. Under lørdagens konsert i Longhorn Pub dro Tina fullt hus, og ifølge sikre kilder var det en kanonbra konsert. !

Fredag kveld ble en kveld med to fine overraskelser. Den første var mannen på bildet over her, - Reverent Peyton & the Damn band. Rev. Peyton er en artist på gitar som holdt på å blåse øra av de frammøtte ved den knøttlille scena.   Den andre overraskelsen holdt både på og blåse av øra og lage bakoversveis på publikum, og spesiellt undertegnede. Sidetrack fra Tynset/Røros dro en konsert som det står respekt av, og som vi ikke hadde sett/hørt makan til på det vi vet.

Bandet spiller en skranlgete form for rock`n roll blues, i et tempo like i nærheten av punk (?).... Punk er det ikke, men jeg prata med en av karene i bandet og nevnte et band jeg sammenlignet de med. Nine Below Zero var et av mine helteband fra slutten av 80 tallet, og sidetrtack ligner svært mye på NBZ.

Med opptil flere frontprofiler i stor showklasse er bandet et virkelig syn på scenen. Gitarist og vokalist Arild Nygård minner om en kryssning mellom Rory Galagher og et lite troll fra Femundmarka. Håvard Bekkevold med sitt munnspill og ikke minst "frakke" kostyme sper på totalen til bortimot 100%.

Vi lager mer om dette unike showbandet som oser av blå rock´n roll, spilleglede, humor, og sjølironi.

   Festivalen hadde såkalte store navn på plakaten, og Magic Slim og Big Time Sara var et par av disse. Begge var på scenen fredag kveld, og mange festival gjester fikk oppleve et par veteraner fra Bluesens hjemland. For undertegnede er denne formen for Blues i tyngste laget, men for alle del, solid og polert fremført. !!

Johnny Hoy & the Blue Fish var et nytt bekjentskap, men faller vel litt igjennom i mine øreganger. !! Lørdag var både The blues Band og Kim Wilson & The Fabolous Thunderbirds på hovedscenen.

Paul Jones og The Blues Band hadde tatt på seg bluesbuksa og kjørte et fint show på med full sal og stor jubel. Rundt 1980 var disse gutta i hver en kasettspiller i bilene på Fåvang, og vi så fram til denne opptrednen. Paul Jones er en artist med litt humor, -takk og pris, men på sine eldre dager har vel han og bandet slått på autopiloten litt for ofte når de går på scena.

På Lillehammer var de litt løsslupne, og vi kunne telle både et splitthopp og gitarspilling på nakken, samt klapping med henda over månen. Vi skal ikke gjøre narr av noen, men heller minne oss sjøl på at de er tross alt gentlemen innen blues, og de får klart godkjent for sitt show på Lillehammer.

Den siste vi prioriterte var den store helten Kim Wilson, med sitt Fab. T-birds. for 30 år siden var Kim Wilson på LP og gikk mange runder før vi ble lei av å høre "whats wrong with me". Kim Wilson hadde i sin tid Jimmy Vaughn som gitarist, men har opp gjennom åra skiftet ut bandet mange ganger.

Også nå hadde Kim en gitarrekke som kunne sine saker, og vi blir alltid forundret over hvor han finner disse gitar gutta henn... Vi husker Kim Wilson for sin stemme som bar virkelig langt.... Og, vi kan skrive under på at det gjør den fortsatt.

Kim vet hva som skal til på en scene, og når publikum forventer, så gir Kim Wilson jernet. Den fullsatte salen fikk valutta for pengene, og ikke en sjel gikk skuffa ut av hovedsalen og opp til Longhorn Pub etterpå. Kim Wilson er fortsatt konge.

Vi tok (altfor) mange bilder fra Blues helga, og vi har samla noen få som er å finne på et lite album med link øverst på denne siden. Å fotografere artister er alltid en stor utfordring, og mye ligger i å ramme inn den enkelte artist og hans særpreg. De tekniske forholdene er vel alltid for dårlige, - men lystettinga var allikevel nogenlunde bra denne gang... .

Skal man fotografere rock`n roll bør man være litt rock`roll bak kamera også ....

Vi takker for oppholdet, og ønsker lykke til med både blåmandagen og neste års forberedelser.
Snart er det Rock Weekend på samme sted, og vi tar gjerne en tur dit også ....   Big Time Sara med bassist Rune Endhal i bakgrunnen. En virkelig showdame som ga alt til tross for både alder og skrantende helse.   Magic Slim representere den tradisjonelle bluesstilen og er en ærfaren Bluesrev.   Tina Lie var i storform både på Kulturbanken torsdag og i Longhorn Pub lørdag. Mye oppmerksomhet for Tina i disse dager, med flere opplsag i aviser og TV. Snart komemr ny plate ...   The Blues Band får godkjent for sin opptreden på hovedscena. Når gutta fikk spilt seg varme kom både smilet og gløden ut av instrumentene.

   Geir "Grizzly" Hovig Presenterte artister med sin velkjente og kjære radiorøst.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.