Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Gatebil on ICE ...


   For en bilgal (!) fritidsfotograf er det å overvære et bilrace på isbane midt i blinken. Nærmere 60 biler i de fleste fasonger og med mer enn nok hester under panseret kjørte på isen ved Hunderfossen Lørdag til glede for over 5000 tilskuere. Vi sto på indre bane, midt i smørøyet for å få gode bilder ....Tekst & Foto: Olem-- 10. februar 2008.   For en tid tilbake traff jeg en kar som viste seg å være bossen for GATEBIL, Leif Nilsen. Jeg takket sjølsagt ja til tilbudet om å få tilgang til bana under " gatebil on ice" og stilte opp på Hunderfossen Lørdag formiddag.

Ved å kontakte en person i vaktmannskapet fikk fotografen fritt leide med vakt helt ned på isen, og anvist plass i svingen på indre bane .... Vi må si en ganske enestående service. !!!

Å fotografere i sterkt solskinn og tilsvarende skygger, - med reflekterende snø som eneste bakgrunn, - og et motiv som kommer med breisladd i snøføyke er ikke lett.

Men, ved hjelp av litt erfaring, innhentede tips, godt kamera, og ... litt flaks, kan vi si oss meget godt fornøyd med mesteparten av bildene vi tok.

Nå var det ikke bare biler, men også motorsykler, snøscootere, og speedway sykler kjørte på isen. Minst 5000 tilskuere hadde funnet vegen til Hunderfossen, og samtlige fikk valuta for den beskjedne inngangsbiletten.

Flere lokale helter stilte til start, og blant de som virkelig kunne å kjøre breisladd var Per Kristian Harildstad fra Vinstra, (bildet). Han var blant "topp tre", som kjørte lengste og breieste sladden til stor jubel fra tilskuerne.

Av øvelser som bilene kunne delta i var både frikjøring, breisladd, og drag, i tillegg oppvisning av motorsykkler og scootere. Folk på tribuneplass og bilførere koste seg i finværet, -( vi fikk antydnming til påskefjes..) Gatebil folka vet hvordan det skal arrangeres stevner, og lite eller ingenting knriket under en fartsfylt og fin motordag.

Det ble ca. 600 bilder totalt, som er redigert ned til ca. 2-4 bilder av hver bil, som finnes i store versoner. De som måtte finne seg sjøl, eller noen vil ha et bilde av en de kjenner, eller en racebil ... osv. kan de få det ved å kontakte undertegnede. !!

Tips gjerne om bildene til noen som kjenner noen som kjenner en som kjørte på isen, osv ...


BILDESALG

   Bilder av biler i "breisladd svingen" koster kr. 150 -. Da får du alle tilgjengelige filer av gjeldende bil.

   Andre bilder, eks. drag, koster kr. 75 -.

   Flere bilder av flere biler/motiv; pris etter avtale. !!

   De fleste bilder er mellom 4-8 mb, og er egnet for størrelser opp til poster size. !

Bestill bilder her -    eller på mobil; 92499097.For å sjå bilder, KLIKK HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.