Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Solfylte California ...


   Lengter du etter vår og sommer, med tørre veger og V8 lyd i øret ? Fra Don Dillard i California har vi fått et knippe bilder å varme oss på, men vi sitter å venter på våren og at bilsesongen skal starte.Tekst: Olem-- 18. mars 2008.
Foto: Don Dillard 9. mars 2008.
   Dagene blir stadig lengre og sola varmer mer og mer. Snart kan vi ta ut våre entusiast kjøretøy og igjen nyte Norge fra landevegen.

Men når vi skriver 18 Mars så går snøbygene tett gjennom dalen, og gradene er blå og sure. Bygdavegen er fortsatt en blanding av is, gjørme, grus, hull, kuler, og ellers litt svineri ...

Mange biler står nok ferdige til å kjøres ut av garasjen. Motoren har fått ny olje, og småfeil fra i fjor er fiksa og ordna på. Bare nå det kunne bli skikkelig vår. Våren i norge er en prøvelse for de av oss som lengter ut på tørre veger. Ustadig vær fra dag til dag, og Mars måned er for oss den lengste i året.

Det blir ofte fristende å drømme seg bort, drømme seg til et land der våren snart går over til sommer, og entusiastbil sesongen går hele året. Drømmer du om California, USA ? Noen har vært der, for andre er det fortsatt en drøm.

Jeg har vært i bortimot 30 stater i USA, men California er ikke en av dem, ennå. For å bøte på det er intertnett en fin ting. Gjennom websider og bilder kan man følge med på hva bilfolket der borte gjør, og klart man blir misunnelig. !!

En kar som "trøster" meg med sine bilder fra "events" i L.A. området heter Don Dillard. Han bor i Alta Loma øst for Los Angeles, og er bla. eier av en såkalt "barnfresh" 32` Ford Roadster. Don og hans 32` kjører mange "runs" i området, (som vel er på størrelse med både Hedemark og Oppland ...) og deltar på mange treff og utstillinger.

For å trøste kalde lyseblå Nordmenn med snørrdråpe på nesetippen har Fåvang.com fått bilder fra noe av det som Don er med på.

Vi har fått et lite knippe bilder til lån fra et "run" som kalles Early Times Mid Winter Run, til Oak Glen, California. Som vi ser på bildene starter treffet tidlig, mens tåka ligger tett, men når sola stiger blir det bilvær.

På slike treff og runs, kan vi se hobbybiler som folk flest har og bruker. Folk flest er vel noe drøyt, når vi vet priser på saker og ting der borte, - men allikevel.

Kos deg med "ekte" biler fra solfylte California enn så lenge ....Don Dillards egen bil. Funnet i et skur for bare noen få år siden. Muligens kan vi vise mer av den hendelsen senere.


Skal Olem -- ha en hot rod noen gang, vil det nok bli noe som denne her. Akkurat stor nok til en, og altfor dyr. Men jeg har begynt å spare. ... Grisen er allerede blitt for tung for bare en hand ...


En Ford fra 36` (?) er manges drøm. Denne har de rette elementene i seg, der den står i morgentåka før start.


Denne 57` two-ten ser både slakk og sliten ut, men det var noe med hunden og hårene da. IKKE tro at denne blir walkover på et rødlys. Hærlig vogn.


Sola har kommet opp bak San Bernadino fjellene, og skinner på en nydelig Oldsmobile. Rekk opp handa de som har sett en slik Panel-Olds før .... Den er vel fra 48-50, ? og er den første utgaven jeg har sett i live noen gang.


En av Dons kamerater har denne Ford Coupe fra 39`, (rett meg på årstall...) og don tar mange bilder med miljø, noe jeg liker svært godt. Her er Forden ved en gammel bru et sted på reiseruten.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.