Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Blå Rock i Country land...


   Tilfeldinghetene ville ha meg til å snuble over en CD av et for meg ukjent band,
kalt The Deadstring Brothers, og plata Silver Mountain. Med labre forventninger ble brødrene Deadstring plassert i CD spillern ... - Jeg skulle bli overrasket. !!Tekst: Olem-- 1. mai 2008.
   Uten å ha hverken hørt eller sett noe til disse såkalte brødrene Deadstring før, ble vi klar over at det ikke dreier seg om noe familie selskap. The Deadstring Brothers er navnet på bandet som serverer en meget oppegående mix av blårock, med tilhold i countryland.

Etter litt forskning finner vi ut at bandet har sitt utspring i the motor city, Detroit, USA. Bandet har faktisk et par brødre, næmlig Engelskmennene Jeff og Spencer Callum. Flere kilder er uenige om når de startet opp, men sjøl sier de høsten 2002. Et par plateutgivelser har de bak seg, som jeg såvidt har hørt noen kutt fra.

Den siste plata, som dette dreier seg om, Silver Mountain, kom i fjor høst,- er noe av det mest utypiske jeg har hørt på mange år. Lite kan sammenlignes med denne musikken, som går alene gjennom en mørk bluesgate, men ser den åpne prærien i enden av gata.

Mannen bak bandet kalles Kurt Marschke, og skriver det meste av låter på Silver Mountain. Men de to brødrene Callum har også et par meget vellykede låter med på plata.

Noe av det som gjør denne musikken såpass spesiell er de to vokalistene på låtene. Kurt synger sammen med Masha Marjieh, og det er ikke i tradisjonell stil. På alle låtene synger de enten hver sine vers, duetter, den ene versa, den andre refrenget, osv. Masha har en stemme som får tåke til å bli til regn, og ører blir skarpe. At hun i tillegg er en temmelig veldreid skapning er heller ingen bakdel. !

Bandets eneste gitar spilles av sjefen Kurt, men har i lydbildet selskap av flere typer steel instrumenter. Denne miksen av harde gitarriff i Rolling Stones stil, sammen med nydelige steel gitar melodier gjør at jeg blir fanget i dette selskapet.

Den eneste låta som ikke er skrevet av bandet er Leon Russell låta "You look like the devil", og er et av høydepunktene på plata. Men deres eget materiale faller ikke igjennom, og perler ramler inn i i øregangene på rekke og rad.

Silver Mountain er ikke en type musikk du blir ferdig med på en kveld, men krever jobbing av lytteren. Ikke gå i fella og si at "tja, hva var nå dette egentlig.." Kvaliteten ligger hardpakka i alle spor, og er du ute etter alternativ country farga i tungt blått, har du her en vinner.

Skal vi si hvor du skal begynne, så vil vi si snu plata opp ned, og begynn bakerst og jobb deg frammover. Muligens den beste låten er den siste låten på plata, "the light shines within". Fra der og innover er vi innom alt fra stillferdige balader som gjør deg "mo" i knea, og bloddryppende råe blueslåter fremført på en veldig ... alternativ måte, eks. "rollin blues".

Jeg fant fram til Jeff Cullum på "MySpace" her en kveld, og spurte om hvor de hadde fått bandnavnet sitt fra. Svaret jeg fikk var "ha, ha, you have to ask Kurt that one....

Mystisk, rått, alternativt, flott og vakkert, The Deadstring Brothers med Silver Mountain er plassert på min "spilles ofte hylle".

Viss du tør, - løp & kjøp.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.