Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Bombelignende gjenstander.


   I vår nevrotiske hverdag får vi stadig høre fra media om at bombelignende gjenstander er funnet under bord og bak biler, og over alt. Men hva er egentlig en slik bombelignende gjenstand, og hvordan ser de ut. ?? Vi funderer på saken.Tekst: Olem-- 25. februar 2008.   Vi kan rett som der er lese, høre og se i media om folk som har funnet en bombelignende gjenstand. !! Hvorpå politiet foretar en utrykning til det aktuelle stedet.

Politiet leter etter en bombelignende gjenstand, men hverken den blankpelsa bombebikja eller all verdens tekniske hjelpemiddler finner noe som ser ut eller ligner en bombe.

Men hva var det de egentlig så etter. ? En bombe. ? Hvordan ser en bobme ut egentlig. ? Det første som slår meg er en slik som de tok med seg opp i fly for godt og vel 60 år sida, for eksempel.. , - og slapp ned på jorda, og bomben eksploderte da den traff noe der nede.

En slik bombe er rund og litt lang, med en slags styre ordning bakerst. Og gjerne styggdiger og vond å bære rundt i skumle strøk for å slippe ned på noe(n).

Det andre bombesynet som slår meg er en slik som alle amerikanske filmer brukte til å sprenge ting i lufta med. En liten fjøl, med 5 dynamittkubber surra sammen med påmontert lunte til fyrstikker, eller med en antenne på som mottok signaler fra en diger fjernkontroll med rød knapp på. Trykket noen på knappen smalt det. Opptil 4-5 ganger. Gjerne samme smellen, men filmet fra nede i gata, ute fra båten, og et par kameraer oppe i boligblokka i gata.

Ingen som vil sprenge noe nå for tida kommer med slike opplagte bombeutseende bomber. De ser jo ut som en bomber. Knepet ser ut til å være å få folk (les: politiet..) å tro at det er en bombe. Altså bombelignende gjenstander.

For et par år siden ble det slått alarm i vår turistmetropol Myrdal, et tett besøkt lite sted hvor også jernbanen har stoppested (og avgang..) Saken dreide seg om en person som hadde satt igjen en koffert på perongen i Myrdal. !!!

Da har vi en situasjon. Ingen på stasjonen tror at de er en koffet som en stakkar har glemt, eller tror at fruen, sønnen eller svigerfar tar med seg inn på toget. !! Neida, alle ringer til det lokale politiet som igjen får hetta og søker assistanse fra bombespesialister fra Oslo.

Politiet frå Oslo flaug inn ein bombehund sto det å lese i Firdaposten om saken. Kjøteren snuste på den flekkete gamle kofferten men fant ingenting som fikk den til å reise bust. Altså ingen bombe. Bomb-tur på bikja altså....

Historien forteller at den fortvilte eieren av en koffert i 17 tida samme dag kontaktet NSB på Myrdal. Stasjonsmesteren kunne da fortelle en fortvilet NSB reisende at etter at bombekjøteren fra Oslo hadde snust på, pissa på, og ridd kofferten hans, ble den sprengt i lufta, av sikkerhetshensyn.!!!!

Som bombe gutta sier; dæ æ bére å verra føre vár enn skyldig svar....

Til nå har vi lært at en koffert kan komme i klassen for bombelignende gjenstander. Det neste eksemplet befinner seg helt på ytterkanten av hva vi vil tro på.

På en jernbanestasjon ved København hadde politiet sperret av et område stor som en standard norsk byggefelt tomt,- rundt gjenstanden. Den omtalte gjenstanden var et drikkebeger, med en ledning oppi....

Vår egen bredformat avis VG dekket saken, og var i kontakt med en 18 år gammel jente på et tog som ble stående på stasjonen. Jenta kunne fortelle at det var en årntli bombe, et sted der ute, allshå...

Ettersom media kom til åstedet ble drikkebegeret omdannet til en sylinderformet metallgjenstand havveis nedgravd i jorda, og med en ledning tilkoblet et strømskap. Rettt og slett stygt.

Det hender mer enn en gang i løpet av et år at jeg befinner meg på en kafe`. Nå i ettertid av mine kafe` besøk er jeg blitt oppmerksom på alle bombelignende gjenstander som egentlig befinner seg inne i lokalene. Da har vi ikke regnet med alle "nyheter" som slår ned som en bombe....

Tenk bare på alle barna som drikker halvveis opp sine sure beger med leskedrikk og går fra bordet med begeret og sugerøret stående i.... Atpåtil ligger en liten haug med gjenstander igjen på en talerken..... Rosiner kan fort begynne å gjære og ligne små granater,- som videre er koblet til en halvfull Kjeftboks med sugerør, - resultatet kan bli grusomt ødeleggende. !!

Eller tenk på den bombelignende gjenstanden Mjølgampen. Knallhard og stor som en Scudd rakett. Fyrer noen av en Mjølgamp går den gjennom både vinduer og trommehinner....

Nei, vi må begynne å se oss rundt med mistenkelige øyne her oppe i Dalom også. En koffert, et drikkebeger, en bolle med rosin, en Fiat Uno med for lav tenning, et bagasjerom fult av handleposer, en møkktank, en katt som ingen har sett før, eller rett og slett noe som ingen har gjort før.

Det meste kan bli en bombe også på Fåvang. !!! Bare tenk etter litt....


For å oppklare gåten; hva er en bombelignende gjenstand, - har vi tilkalt eksperthjelp. Macgyver. !!
Macgyver som er 12% Fåvanging, da hans filltantes søskenbarn var gift med Macgyvers halvsøsters kusine først på 70 tallet. Dette søsken barnet; Mary Sue Liers, med slekt i Lauvlykja på Fåvang, - har samlet og arkivert alle tegningene Macgyver har jobbet med og som endte opp med å bli en bombe, eller noe som lignet en bombe.

Vi har fått hjelp av Løytnant Luhnte i bombeskvadronen på Hørlandet til å teste Macgyvers bomber. Konklusjonen er at 100% av forsøkene var negative, og hadde det ikke vært for filmbransjens "dirty tricks" så ville det ikke blitt noe smell i det hele tatt.

Vi takker Mary Sue Liers og Lt. Luhnte for alle hjelp. !!Ble vi så mye klokere av å gjøre bombeforsøkene eller lese mediaoppslagene. ?? Nei .... Hvis du skal fortelle noen hva en bombe er, og ser ut, vil du klare det, men hva som kjennetegner en bombelignende gjenstand, det er verre. !!

Min konklusjon er (delvis...) at det er ikke nødvendigvis selve gjenstanden, altså en koffert ligner ikke mye på en bombe, slik i utgangspunktet. Men om du går fra en koffert, slik at den blir stående alene, da blir den lignende på en bombe temmelig fort. Altså, du som glemmer ting, får det meste til å bli en bombe ....

Nei, vi får gi oss her, før noe smeller....

Det eneste jeg vet sikkert hva er, - er en Sex bombe. !!!

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.