Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


From Blacktop to Laptop ...


   Etter å ha rattet lastebiler langs Norske landeveger i 17 år var tiden kommet til å prøve nye utfordringer. Mange har sikkert fanget opp at OleM er ny journalist i vår lokalavis Dølen.Tekst & Foto: Olem-- 14. August 2008.
Artikkelen har tidligere stått på trykk i Dølen.

   Noen ganger står man ovenfor vanskelige valg. For min del dreide det seg om å si opp min jobb gjennom mange år, eller bli værende. Men i mars i år ble valget tatt og oppsigelsen levert, og mine 26 år i TINE gikk inn i sine tre siste måneder. Et risikofylt valg, men tross alt ikke så altfor vanskelig. Vi kan si at ønsket om nye utfordringer gjorde utslaget.

I samme periode fikk jeg anledning til å bli frilansjournalist for Dølen, og fram til ferien leverte jeg etter beste evne aktuelt stoff til avisa, hovedsakelig fra min hjemkommune.
Min erfaring som skribent og ansvarlig fra flere internettsider kom nå godt med. Som frilansjournalist fikk jeg bruke to av mine hobbyer, nemlig å fotografere, og å formidle en historie til leserne av Dølen.

Å kunne jobbe med lokalnyheter og lage artikler om Døler falt fort i smak, og er vel noe som passer meg godt. Som en kar fra bygda sa, "du by`nte seint, men godt". Jeg ser på jobben som noe med stor frihet, men med stort ansvar. Veldig sosialt ved å jobbe med mennesker mye av dagen, men allikevel ensomt, da du gjør skrivejobben alene.

I bortimot tre år har jeg drevet min egen hjemmeside kalt fåvang.com, og der skrevet mange artikler og historier (noen vil si skrøner…) av mange slag. Hjemmesida ble bla. starta for å legge ut reisebrev fra mine turer til USA. For meg er USA ferielandet framfor noe annet, og landskap, kultur, og folkelynne er svært fascinerende.

Jeg har til nå foretatt to reiser i det store landet i vest sammen med min sønn Ingar og besøkt 29 av statene. Vi har bla. besøkt slektninger i New Orleans, og vi har vært i en liten by i Sør-Dakota hvor butikknavna hadde Norske etternavn. Et rørende møte med vår utvandringshistorie.

Men fåvang.com ble opprettet til ære for hjembygda Fåvang, som er et lite vakkert sted på jorda. På Fåvang har jeg bodd all min tid, og jeg kan vel ikke tenke meg å bo noe annet sted. At jeg kan sies å være en skikkelig bygdepatriot er nok riktig. Jeg er opptatt av bygdehistorie og finner det svært interessant å finne ut hvordan livet artet seg før i tida. Deriblant gjennom gamle bilder, og fra historier og beskrivelse av arbeidsmetoder og dagligliv.

Jeg har etter mange år som hobbyfotograf tatt mange bilder, og et internettalbum innholder mange tusen bilder fra hjembygda Fåvang. Etter mange år med fotografering som hobby har man naturligvis lært mye av teknikken og opparbeidet evnen til å fange øyeblikket. Noen har spurt om jeg har med kamera støtt. Jeg får si at det er med ganske ofte. …

Jeg har i sommer lagt min gamle bransje bak meg ved å koste på meg en måneds "slaraffenliv" i hengekøya. Et slags restart og nullstillings prosjekt som jeg ville bruke til å legge gamle vaner bak meg og innstille meg sjøl på en ny livsstil. Det har ikke blitt bare hengekøya, men fine turer i fjellet, flittig omsorg for plantene i hagen min, og litt stell med min gamle Amerikanske bil. Men, for all del, humla har sust som bare det ….

Nå er tiden inne til å tenke nyheter og små og store saker som det kan bli en artikkel av i Dølen. Sjøl om jeg kaller meg bygdepatriot, er hele Ringebu kommune min arbeidsplass nummer en, og ingen skal føle seg tilsidesatt, om du bor i Venabygda eller Brekkom, eller i andre grender.

Mange har ringt inn tips om ting som skal skje, og det setter vi stor pris på. Lesernes engasjement er sjølsagt meget viktig, og vi vil at dere fortsetter å sende tips om det som skjer der du bor. !! Nå ser jeg fram til å starte i min nye jobb, og å kunne bidra med mitt til å gjøre Dølen til en fortsatt god lokalavis, for Døl og Dal.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.