Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Fra Fåvang til Aidensfield.


   Mange har sikkert sett TV serien kalt "Med hjarte på rette staden" som foregår i den lille Engelske byen Aidensfield. Kameratene Lars Hallum og Finn Aune fra Fåvang har vert i Aidensfield, og det på egne medbrakte motorsykler. Vi har tatt en prat med en av "rytterne" fra turen, Lars Hallum.
Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i Dølen.Tekst & publikasjon: Olem-- 11. juni 2008.
Foto: De reisende...
   Det hele starta i vinter da vi fikk høre at Tina Lie skulle til Liverpool og opptre på The Cavern. Det var flere fra Fåvang som ville bli med over dit for å høre Tina, og motorsyklistene Lars og finn fant ut at det kunne være en anledning til å ta med seg syklene og kjøre på venstre sida av vegen noen dager.

- Vi bestilte flybilett til damene og båtplass til oss og syklene forteller Lars. - Vi måtte til Stavanger og ta båten over til Newcastle, og vi kjørte fra Fåvang til Stavanger på to dager, med en overnatting i telt og sovepose.

Båten over Nordsjøen brukte rundt 22 timer, og vi ankom den nord engelske byen om ettermiddagen den 1. mai. - Det gikk greit med venstrekjøringa, men vi rota litt på tur ut av Newcastle forteller Lars.
De kjørte fra Newcastle til Liverpool samme ettermiddag, og planen var å rekke Tina Lie`s første konsert på The Cavern. Vi rakk de to siste sangene hennes gliser Lars, for tida gikk fortere enn vi hadde regna med.

Lars og Finn parkerte sine sykler ved hotellet og fikk med seg Tinas konsert lørdag ettermiddag. Søndag tok de farvel med sine fruer og de andre Tina Lie supporterne som da dro hjem fra Liverpool.

- Vi hadde egentlig ikke noen plan eller noe sikkert vi skulle gjøre, sier Lars. Men vi hadde hørt og sett forskjellige ting og steder vi ville til, og vi la i veg østover. De kjørte østover fra Liverpool i retting byen Lincoln som ligger øst for Leeds og Sheffield. - Vi overnatta første natta på et sted som heter Worksop. Mest på grunn av navnet som var litt tøft.

De var innom både Lincoln og styrte så mot kystbyen Whitby, hvor målet var tettstedet Goathland, eller for oss her i dalen bedre kjent som Aidensfield. Stedet er vertssted til innspillingen av TV serien "Med hjartet på rette staden", som sikkert mange av Dølens lesere ser på.
Goathland, eller Aidensfield ligger i nasjonalparken North York Moors, som ble opprettet så tidlig som i 1952. Parken er kjent for sine store vidder med lyngvekst og myrer.

- Landskapet her var helt utrolig flott. Utsikt over store vidder og grønne jorder med sau og steingjerder. Gardene var slik vi ser dem på film, med små steinhus og pene hager. Lars er imponert over hvor flott det var i dette området. - Vi skulle ønske vi hadde bedre tid og kunne vert der litt lenger, sier han.

Goathland består av bare gamle hus, og det lille stedet er som å komme flere hundre år tilbake i tid. Både distriktet og North Yorkshire Moors Railway som går gjennom området er mye brukt i Engelske filmer og TV serier. Jernbana her er også brukt i Harry Potter filmer.

Å kjøre motorsykkel i England er en drøm. - Vi motorsyklister elsker litt svingete stille veger, og i England er det flust opp. Det finnes bare asfalt veger det vi kunne se, sier Lars fornøyd. - Viss man vil kan man unngå motorvegen og bare kjøre de smale gamle vegene, som er som laget for motorsyklister.

Gutta hadde basert seg på å overnatte i telt og sovepose, men ble fort klar over at det ikke var bare å slå seg ned på et hvilke som helst sted. - Det er strengere skille mellom offentlig og privat eiendom der borte enn hjemme, forteller Lars. Vi fant det best å legge oss på campingplasser, hvor vi hadde det kjempefint.

- Folk er hyggelige, pratsomme og behjelpelige på alle måter, legger han til. Vi hadde sol og fint vær hele turen, og syklene gikk uten problemer av noe slag. Syklene som de kjørte er en 85` Moto Guzzi 1000 California II, som eies av Lars, og Finn kjørte sin HD 1340 fra 1989.

Fra Goathland dro de til havnebyen Newcastle og en ny båttur hjemover til gamlelandet. Fra Stavanger dro Lars hjem til Fåvang, mens den ihuga Harley Davidson entusiasten Finn Aune, dro på ny båttur ned til Danmark for å delta i årets Super Rally.

- Jeg er nok ikke ferdig med England og motorsykkelkjøring riktig ennå, sier Lars Hallum. Flypiloten fra Fåvang er imponert over hvor flott det var der borte, og tar gjerne en tur til om anledningen skulle by seg.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.