Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra 4. Juli på        Lillestrøm

4. Juli


   4. Juli er nasjonaldagen i USA, og i vår landsdel feirerbilfolket dagen med crusing og treff på Lillestrøm. Vi kjørte vår trofaste Chevelle til årets feiring.Tekst & Foto: Olem-- 4-6. juli 2008.
   4. juli er nasjonaldagen i USA og her hjemme i gamlelandet feires den med et gedigent biltreff/cruising på Lillestrøm. I år hadde arrangementet 20 års jubileum, og da dagen var på en strålende fin fredag lå alt til rette for en alle tiders nasjonaldag feiring.

Og bilfolket strømmet til og mens asfalten truet med å koke i sommervarmen var plassen ved varemessa snart sprengt. Noen sa 2000 biler, og andre tusen til. Vi sier som alltid, det er umulig å si noe sikkert tall. Men at vi kan henge med på til over et par tusen biler, jo det er mulig ....

Den årlige cruising ruta var i år gravd i filler og runden ble aldri den samme uten storgata som var stengt og full av hull etter entrepenørers gravelyst. En sving bortom alle´n ved Åråsen og tilbake ga liksom ikke all verden. Da vi i tillegg oppfattet det hele som litt kaotisk var årets nasjonaldag en aldri så liten nedtur, rent cruising messig. ! Kan Lillestrøm ha blitt for "liten" til dette gigant arrangementet. ? Vi bare spør.

Vi ble på toppen av det hele stoppet av en cruising vakt og bedt,- riktignok pent og stillferdig,- om vi ikke ville gi oss for kvelden og dra ut av byen. Politiet begynte å få nok, og var redd feiringa skulle utarte seg. Vi svarte at vi hadde da bare kjørt 20 mil i kokvarmen for så å bli kasta ut av byen, så greit, vi skal hjem snart allikevel, så, hadetbra....

Vi følte oss som en revolvermann i ville vesten som ikke var velkommen i en ny by....
Men, nok om det, på treffplassen ved varemessa hadde vi det fint, og kjøretøy i alle mulige versoner dukket opp. Som nevnt ble det stappfult, og i vår iver etter å få sett alt sammen, måtte vi kapitulere og bergrense omfanget. Alt fra T-Ford i original stand til "Radar" fra MASH dukket opp i sin Army Wagon. I mellom der var det 32 Hot Rod, strøken restaurert Cad, og sjeldne saker som Pacard fra 29`.

Musikk, mat og drikke, mye hyggelig folk ( pluss en og annen drittsekken naturligvis...) gjorde ettermiddagen til en verdig Amerikansk Nasjonaldag. Vi traff på folk fra både Løten, Vingrom, Skjåk, og folk fra tidligere Amcar blad.... pluss flere hyggelige pratsomme folk. !!
Men Fåvanginger var det som vanlig snautt med, bare gode gamle Arnt Aune kom på sin Kawasaki Z900 dukket opp. Utenom det var den andre Fåvangingen den gamle verkstedvogn fra Fåvang Bilverksted, den gamle Willys Jeepen, (??) fra 54-56. Den sto der like skakk som før, og med sine flotte falma farger. Og, merk dere, TIL SALGS. Dere finner telefonnummer til selgeren på bildet av vogna, så alle med vett i pappen, sørg for å få "hjem" verkstedvogna vår. !!

Vi svetta rundt med Nikonen og tok et visst antal bilder fra nasjonaldagen. Etter iherdig redigering har vi lagt ut 96 (!) sterke bilder, med damen ved sin gamle Chevrolet som ett av de ypperste.


   Se bilder fra 4. juli på Lillestrøm HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.