Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Kå æ dæ mæ folk..?


   Kå æ dæ mæ folk som studere i åresvis, for å bli ; eks; gynokolog. ?
E berre spørr. !!
...et lite harselas med "yrker"....   Mang en hormonsprengt tenåring i stemmeskiftet har flåsete svart; gynokolog, på spørsmål om hva han skal bli når han blir "stor". !! Med knisende henvisninger til at det er det ultimate drømmeyrket.

Man kan bare forestille seg hva de... forestiller seg, -om hva dette går ut på.

Som Kar får vi ikke helt taket på hva disse Gynokologene driver med om dagen, for det hører til noe som ..bare er der... Gynokologen, som har "kontor" i fjerde etasje, innerst i gangen... bak en lysebrun imitert Teakdør... med kromma og svart dørvrider. !!

Jeg har IKKE vært hos gynokologen, om noen skulle tro det. Jeg kjenner ikke en som er, har vært, eller aller mest,- en som VILLE bli Gynokolog. De som ville bli det, holdt det for seg sjøl.

De fleste ble vel, uten å sjekke fakta, - gynokologer under alibiet at de skulle bli Doctor. !! De er vel også doctor, ettersom jeg skjønner, men med spesialfelt; gynokolologi.... (?)

Nå lar vi dette spesielle yrket ligge et lite "tag".
Noen arver yrket eter far sin. Slik som i Kongehuset. Sønn arver Far, osv... slik er det også i bondeyrket. Der går kustell og traktormerke i arv, men snart er den norske bonden noe som gamle folk husker.... Jeg skal ikke påstå at det går gæli med både kongehuset og bondestanden, men slik utviklinga går, kan man snart lure på....

Uansett hvor stor gard du har, så jobber bonden med noe annet. Regnskap, lærer, snekker, og mange andre ting på si` ..... Den gamle gardkjerringa er allerede utdødd, og vi har inntrykk av at alle som er gift/samboer med en bonde,- er lærer. !!

Før så var gardkjerringa den som kokka feit mat og stelte kalvan åt Dagros og Raulin og alle andre blankpussa Rødt Fe i fjøset frå fyrry krigen. Nå om dagen e fjøsa så store at døm itte ser burti andre endinn, og deinn som steille kua, e frå Polen og bry se itte om kå kua hæte....

Slik er det blitt. Noen har skylda, men hvem...huu.....

På TV ser vi en kar i en grøft. En grøft for vann og kloakk. Han er frå Polen eller et annet land hvor de er litt etter Norge i racet om å være dyrest og best.... Han tjener så jævla godt at han brødfør hele fylket der han kommer fra på et par timer,- fra grøfta si..

La nå kroppen få gjøre det da, og ikke tull med slike som ham.... stakkars... Poenget er at vi,- norske arbeidsfolk,- ikke søker jobber som innebærer at du må stå i en grøft dagen lang, -...lenger...

Vi selger oss ut fra det som før var et meget kurant yrke, og overlater alt "drittarbeidet" til "utlendinger. Slik er det blitt, og noen har skylda,- men hvem... huuuuuu.....

Hvor skal vegen gå.. sa den blinde vegingeniøren..... Nei, er det noen sak,- sa den arbeidsløse advokaten. Skal Norge bli et eksklusivt land der det bor en bitteliten minoritet som alle sammen er sjefer. ? Sjefer over utlendinger som jobber med det som våre besteforeldre hadde som sitt stolte fag. Snekker, baker, rørlegger, mekaniker, ..osv... og det stopper ikke der.

Nå skal vi passe oss litt her, for når framtidas ungdom skal foreta sitt yrkesvalg, så kan den lista være stutt og smal, en gang i framtida. Ingen vil bli noe som ikke finnes lenger. Vi flytter grensa stadig oppover for hva som er akseptabelt å drive med.

Vi ekslusive gode gamle norske sjefer, vi er blitt så jævla opptatte om dagen. Frivillig arbeid, før kalt dugnad, er snart noe bare gamle folk husker.. (det også..?) nei, vi har ikke tid. Det får noen andre drive med, vi har IKKE TID sa e....

Musikk. Musikk 17. mai. Det er 17. mai det.... Men hva blir 17. mai uten musikk. Vi står i fare for å bli så rike og så mange sjefer at ingen vil gjøre seg så jæævla små at de vil gå i nordavind og regn, og spelle trompet åt alle de andre sjefan på fortauet. !!

Ska oss bli så utseld at det ende slik.. ?? Neida, slapp av . her er løsningen. I Norge finnes det tusenvis av sirkus og tivolier. Alle sammen har ett eller flere "korps" i sine rekker. E er helt sikker på at alle de korpsa vil spille for oss på 17. mai. Polske sirkus marser på 17. mai.

Det ordne se, slapp av...... huuuuu......

Nei, verden er ikke som før, og ting som var normale før er unormale i dag. Ting er blitt så unormale at det er blitt normalt å være unormal, eller var det omvendt. ??

Er du så domm at du har et yrke som ikke er sjef. ?? Hææ.?? Er du vanlig arbeidskar si du.. Stakkar. E du frå Polen du da. ?? Det kan ikke bli slik. ? Hææ ??

Nei folkens, slapp av, dette er bare et aldri så lite harselas med alt og alle, Ikke noe vondt ment, kun et lite skråblikk på dagens tilstand, slik man KAN oppfatte det. Det går nok bra, for det er bare framtida som kommer og henter oss...... "" sjå kare` heinn gikk på vattne heinn, sa karan da Jesus gikk på vatne` Neira, svårrå de einn, heinn væt kå stænan e bekka e hass..... ""

Vi har fortsatt Norke prester, til de grader......

Tilbake til vår alles kjære Gynokolog. Vårt skulte statusyrke. Har begynt å lure på om det kan være med dem som med prester. At de får et Kall... ? En stemme sier en sen kveld, med et "blad" under dyna.... du skal bli Gynokolog...." eller Doctor da, som det heter offentlig.

En tenkt situasjon: På et selskap, la oss si en konfirmasjon, som er "hotte" i disse dager. folk som er i slekt, og ikke har sett hverandre på stygg mye år. Vanlig er å prate om været, og litt om været.... før man sjekker ut at de driver med det samme som før. Kå my ky har du på "sygard øvre" nå ra... Per.. ?? 234,- tru e, si`n Per. Eill du da si`n Per. Driv du som gyn... æææ med mu..... ææææ som docter enda.. eill. ???

Men mest av alt, kan man lure på ; kå æ dæ mæ folk. - som skriv någgå slikt. ???


Text: olem-- 29. april, 2007.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.