Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Plymouth Fury V.I.P 1967.


   I vrimlen av såkalte "publikumbiler", av typen røde Ford Mustanger,- dukker det fra tid til annen opp biler som de fleste folk ikke aner så mye om, og heller ikke gir sin fortjente oppmerksomhet. !! Vi kikker etter biler av denne typen, og Lørdag 7.7.07. var igjen dagen kommet til å få kikke på en skikkelig godbit. !!   Anledningen var Country Car Meet i forbindelse med Country Festivalen på Vinstra, og vi ble oppmerksomme på denne bilen da den kjørte inn på treffplassen.

Det var ikke bare såkalte "publikumsbiler" på treffet, men sjølsagt er det slik at det som folk stemmer på i disse "konkurransene" er profilerte kjøretyer av typen Røde Mustanger. Nå vel og merke uten å ville fornærme eiere av slike biler.......

På mange treff rundt omkring sniker flotte og godt restaurerte biler seg inn, og totalt ubemerket ut igjen, uten at folk har virkelig sett hva slags flott bil som har vært på besøk. Slik var det også på dette treffet. Ikke bare denne omtalte bilen fortjener omtale, men i mine øyne en av treffets fineste, best bevarte, og sjeldneste biler. Midt i blinken og rett etter min smak, og vi kjører den fram på favang.com   Eieren Bjørn Saugstad fra Våler i Østfold tok turen fra festivalplassen og over til PG sentertes treffplass med sin gedigne Plymouth uten at så alt for mange snudde seg etter bilen da den gled inn på plassen. Noen var det nok som snudde seg etter lyden fra Chryslers 383 motor som sitter i denne bilen. En behagelig V8 "gurgling" følger denne lavbygde bilen bortover asfalten....

Vi som satt ved innsjekkinga merket oss bilen umiddelbart, og krysset den av på "må-se-nærmere-på" lista vår...
Mr. Saugstad og Frue satt pent i campingstoler, som seg hør og bør, og ble vel en smule overrasket over min interesse for bilen. Men det var ikke noe problem å få informasjon, - og ok til fotografering,- fra en meget hyggelig kar fra Østfold.

Denne bilen som var toppmodellen til Plymouth dette året er den eneste i Norge med sin type utstyrspakke. Det finnes en bil til av typen, men den har standard utrustingen til V.I.P. Bjørns bil har bla. den store 383 motoren sammelignet med standardutgaven som hadde en ordiner 318 motor. Den er utstyrt med aircondition, servo på ratt og brems, og mye annet småsnacks som eks. utvendige blinker indikatorer på framskjerm toppene.   Bjørn sitter og gliser fornøyd i setet på en meget påkostet bil. Interiøret er preget av de iøyenfallende "gullemblemene" som kjennetegner V.I.P. utgaven. Bjørns bil har også bucket seats, som er ekstrautsyr til bilen, sammen med mye kromdetaljer og smådetaljer i interiøret som gjør dette eksemplaret meget spesiellt.

Bjørn viser oss et par små lakkskader som er reparert med "pensel", men nettopp slike smådetaljer på en urestaurert bil gjør ingen ting. Han var ute etter en urestaurert bil i god stand da han skulle kjøpe bil, og de småtingene som kan pirkes på er å regne som bagateller. !!

Utvendig er bilen strak og fin i platen, med så og si ikke rustskader. Små gamle tegn tyder på at bilen er omlakert en gang i tiden, men i bilens originale farge. Igjen er det smådetaljer og ikke minst den meget spesielle coupe formens takstolpe på denne modellen som gjør at den skiller seg ut. Sammen med noen få modeller fra Chrysler konsernet, bla. Dodge Monaco,- fikk Fury V.I.P denne stolpe formen.

Fronten på denne brede bilen er dominert av dobble stående frontlykter, som igjen er spesiellt for denne bilen. Langs siden går det en bred list i børstet aluminium som bryter moderat opp den 5,56 meter lange bilens ganske stramme form. Bak finner vi en hekk full av baktunge breie baklys som er med og gir bilen et lavbygd utseende, sammen med en stor tung støtfanger.   Bagagerommet er av de største vi har sett på lenge, og rommer et utrolig antall store "ting" for den som måtte ville ha med seg det. De brede store dørene på Plymouthen åpner uten å "sagge", og går i lås med et kvalitets klkk..... Bjørn kjører på originalfelger med de rette kapslene, sjølsagt. !!

Denne bilen er ikke kommet til Norge fra California som de fleste importerte biler, men fra Canton i Ohio. Bjørn viser oss originalpapirer som har fulgt bilen siden den var ny i Canton. Inne i bilen står en Kurer "reiseradio" fra dengang, sammen med gamle LP plater, for de av oss som vet hva den sjarmen var, - en gang....

Men det som får mine øyne til å blinke vått, er synet av en nikkende hund i bakruta. Disse brunflekkete filtbikjene med gullhalsbånd som satt i alle hatthyller på 60 tallet. Når bilen var i bevegelse nikket hunden på hodet..... I gamle dager var de i selskap med en hjemmebrodert pyntepute med bilens registreringsnummer på. Nostalgi. !!

Dette foregikk på den tiden da små guttunger satt i vegkanten og skrev bilnummer i en gul notisbok. Hva om en Plymouth Fury V.I.P hadde kjørt forbi...
Vi gratulerer Herr og Fru Bjørn Saugstad som eiere av en meget flott vogn.......


olem-- 8. juli 2007

Sjå fotoserie av bilen HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.