Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Klikk på bildene.

www.flickr.com

Opptur i Chicago ....


   Vår alles Tina Lie er nettopp kommet hjem fra platestudio i Chicago, Illinois USA, og er full av sjøltillit etter fantastiske dager sammen med en utrolig dyktig gjeng musikere og en fabelaktig produsent. !! Men ikke bare god musikk ble med hjem til Losna, men også en Ford Coupe DeLuxe fra 1946 kommer med båten .....Tekst; Olem--, Foto; Brede Vestby og andre ...Musikken ...

   Det er ikke bare, bare, å dra til verdensmetropolen Chicago for å spille inn plate, men med gode kontakter og tro på seg sjøl, går det meste.

For godt og vel to uker siden dro Tina Lie fra Losna og Fåvang over "dammen" til Chicago for å starte innspillinga av sin nye plate. Med på lasset var ektemann Brede Vestby, og et par andre musikere fra Norge, nærmere bestemt Ronny Ødegård på orgel, og Levi Bergrud på bass.

En uke i Studio Chicago var leid, og det er ikke noe hvilket som helst sted, - men er et sted som har stilt sine lokaler til disposisjon for bla. frøken Britney Spears, og en lang rekke kjente, og for oss "nisser", ukjente musikere. Tidligere i høst var Tina og Brede i studio på Toten for å gjøre en prerecording av de låtene som skulle spilles inn i Chicago. Dette ble gjort for at produsenten skulle lettere gripe fatt i musikken ....

Stor tro på seg sjøl har Tina, - og det må man ha,- og etter det vi forstår er ikke sjøltillitten svekket etter studio oppholdet i Chicago. 5 låter av platas innhold ble ferdige i Chicago, og resten blir spilt inn og gjort ferdig i løpet av Januar måned i studio på Lena på Toten.

Tinas produsent Byron House ble så imponert over Tinas stemme, person, og musikk, - at han ikke kunne gi seg med å produsere halve plata. Han stiller derfor opp på Toten i Januar for å fullføre jobben med Tinas nye plate. Den godeste Byron er ikke en ukjent kar i musikk kretser i statene, og kan vise til en lang rekke internasjonale musikere han har spilt med, og jobbet for. Den mest kjente for oss er vel Emmylou Harris.

Det var flere gode gutter i studio sammen med Tina og Brede, og bak trommesettet satt Mauro Magellan, fra rockerne i Georgia Satellites, med Dan Baird i spissen. Altså en kar som vet å behandle sine stikker .....

Mauro, eller "murven" som han kan kalles på Fåvanging, var i likhet med produsent Byron House så imponert over Tina at han også ville bli med til Norge for å fullføre jobben på Tinas plate.

Med i studio var også Keith Sewell,- en utrolig god gitarist fra Texas, nærmere Duncanville,- (som vi passerte i nærheten av på vår tur i Texas i Mai ....olem`s anmerkning..) Keith har spilt sammen med mange kjente folk han også, og i tillegg laget musikk til andre musikere. Denne gjengen fant tonen (!!) i Studio Chicago, og Brede og Tina sier at det er en stor ære å få jobbe med så dyktige folk.

Som nevnt er det ikke bare, bare,- å dra til Chicago på en slik "mission", men med gode kontakter går det meste !!
Tina sendte ut en forespørsel til 5 produsenter i statene, og Byron House var en av to som svarte. Tina valgte ham mer eller mindre på magefølelse, og Byron fikk med gitarsiten Keith Sewell, mens Trommeslager Mauro Magellan ringte sjøl i Februar i år, og ville gjerne bli med på denne plata, for som han sa, - noe inni ham sa at dette måtte han bli med på- . Mauro hadde også prata med Tinas låtskriver Anne Spencer om Tina og hennes musikk, - og han og Byron House kommer altså til Norge utpå vintern ...

Etter en uke i studio ble det til til andre ting også, og Tina var hjemme hos sin låtskriver Anne Spencer i wisconsin for å få med seg hjem nye låter. Tina og Brede fikk også anledning til å opptre på en liten bar i Milwaukee, kalt Mo's Irish Pub. En annen Fåvanging, Vemund Moss, var på USA tur, - og stakk innom sambygdinger i Chicago. Verden er ikke såååå stor. !!

Den nye plata til Tina kommer i løpet av neste år, men forhåpentligvis til våren en gang, og blir en pate med 12-15 låter. Vi fra Fåvang og resten av verden følger spent med, og gleder oss .....

Når musikk jobben var ferdig var det de "bilgale" som fikk regere, og Brede tok turen til steder hvor gamle biler var til salgs ....

Gamle biler ...

  
Brede har fra før en "liten samling biler..." på Losna, men den var ikke stor nok !! , og hos Olson Auto i Stoughton, Wisconsin sto en 1946 Ford Coupe DeLuxe.

En mattsvart bil med flatåtter og ellers en patina som falt i smak. En neve dollar skiftet eier, og Brede sto som eier av en sanseløs tøff "fatford" som amerikanerne kaller dem.

Brede traff en kar som er god til å trekke seter og interiør på biler, så Forden får Tuck`n Roll innredning i ekte skai før den skippes til Losna i løpet av tiden Dollaren er fordelaktig billig.

Vi håper å se DeLuxen slå seg fram med "sideflesk" motor nordover Losnabaksida i April en gang... Bilen er som nevnt utstyrt med en fin patina utvendig, men maskinellt er den i topp stand. Bilen er antagelig en overlevning fra tidligere Rodder tider, og har ikke blitt utstyrt med High Tech saker som skivebremser eller andre unødvendige ting.

Fra Brede og Tina har vi fått en samling bilder fra både studio og fra bilforhandler John Olson, som du kan se på ved å klikke på bildene i menyen til venstre ....
Eller ved å klikke HER. Vi anbefaler å se bildene i "slideshow".

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.