Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Slipp fangene fri, - det er VÅR....


   En eller annen lærd mann sa disse ord en gang i tiden, og var sikkert rette ord til rett tid og sted....
Det finns å mange slags fanger, og noen har vi inni oss.   For oss som synes vinteren er en stusselig årstid uten lyspunkt eller høydepunkter, er våren lenge etterlengtet. Vinteren blir vel bare tyngre og tyngre for hvert år som går, og våren blir mer og mer etterlengtet på samme vis...

Smått om senn, nesten umerkelig skjer de små forandringer som vi plutselig en dag ser, og vi lyser opp. En gammel mann jeg kjente en gang hadde det på samme måte. Han fant et slags vendepunkt i sola, og dens gang over bakside fjella. Når sola kommer over Bånsæterkampen, da går det så mye lettere, sa han.

Solgangen er et viktig målepunkt, og dagens lengde sikeså. Allikevel kan viten om at det er ukesvis til både varme og skikkelig sol, gjøre dagene tunge og lange.

Ettersom dagene og ukene går, kommer de små signaler om at våren kommer snikende ... Plutselig en dag ser vi en gåsunge, og det drypper fra taket. Råket i Laugen blir større, og nattemørket blir kortere og kortere. Gardsplassen blir snart berr, og Påska var over før vi visste ordet av det.

Mens alt dette skjer prøver en vintersjuk stakkar å gjøre de tunge vinterhverdagene lettere. Det er på det rene at det er ikke noe man bare kan "bestemme over", for det er mektige krefter i en kropp som blir utsatt for ""vintersjuka""

Gode råd skal man passe seg for å gi, men å komme seg ut i frisk luft og få oppleve naturens store og små under, - det hjelper. Nå den senere tid har fotohobbyen gitt mye positive opplevelser, og vi takker og bukker for at akkurat dette kom til å krysse vår veg. !!!

I dag var vi på verkstaden og bytta om til sommerhjul/dekk. Et vendepunkt i seg sjøl. Hagen er snart tørr og ar, og i dag har vi rydda og ordna og stått i som bare det. Dette lar deg neppe gjøre uten at kroppen er kommet i ""vårmodus"". Så da er det vel snrt vår på alvor. ??

Ja, for i kveld kom bekreftelsen på at det virkelig er VÅR, og det på alvor. Etter at sola var nede og kveldsmørket kom snikende sammen med en kjølig trekk, - hørte vi den første lyden.....

Vi så opp på himmelen og der kom det første Gauglerepet med larm og leven. Rep på rep kom nordover og bekreftet at våren VAR kommet til Fåvang. Grågåsa på veg nordover gir håp om varme dager og bedre tider for både mennsker og dyr.

For en vintersjuk stakkar er dette det endelige sikre tegnet på at Våren er kommet. For andre som ikke aner noe om disse ting, ser vel heller ikke opp på himmelen og stopper opp når naturen har oppvisning i navigasjonsinteligens.

Det handler mye om å ta seg tid til å lytte. Lytte til seg sjøl og andre. Det handler om å lære å sette pris på også andre ting enn bare det som man kan ommsette i kroner og ører.

Vi var så heldige å få et lite bilde av Gåsa i rep, på tur nordover i kveld.
Sjå bildet    HER.

[Olem. 11. april 2007]

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.