Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Ford Ranchero 59`


   Dette er en av de flotteste bilene vi "fant" i bilsesongen 2007. En strøken Ranchero fra Biri blir årets "Julebil". Bilen er kjøpt på det moderne mediaet E-bay, og ble kjøpt ferdig restaurert og oppbygd. Bare lakken og interiøret er gjort her i landet, og resultatet er helt strålende.
La oss kose oss med bilder av denne nydelige bilen i Jula. !!Tekst & Foto: Olem-- 23. desember 2007.   Helge Engen fra Biri har flere biler på samvitighetn, og bla. en hvit Camaro i hans eie har figurert i Amcar Mag. I år er det denne nydelige Ford Ranheroen fra 59` som får rulle mest. Ofte blir Ford fra siste del av 50 tallet undervurdert, men i 59` mener jeg at Ford hadde helklaff i design på sine modeller.


   Nei, det er ikke et bilde fra en kjøpesenter parkering i USA på 70 tallet, men på Gjøvik i august i år. Helge Engen og Rancheroen på tur ut fra treffplassen. Ranchero er et skikkelig "candy" å se på, med nydelig linjner all over....


   Noe uvanlig fargekombinasjon, men på denne bilen passer det perfekt. Her ser vi begge farger i et godt lys som fremhever begge kulører godt.


   Hvor vanskelig er det å lage en fullkommen bakende på en pick up, - eller liten lastebil. ??? Så vanskelig, eller lett, er det. Ford Ranchero fra 59` er en juvel i hekken og intet mindre, og er på pallen i mine øyne når bilhistoriens fineste hekker skal kåres. Se og nyt folkens. !!


   "" Candy Corner in the sunshine"


   Stilrent og strøkent interiør, hvor Fru Engen har sydd setetrekk og dørsider i matching colors.....


   Bilen er utstyrt med en frisk 390 motor, sjølsagt ikke original, men det gjør ikke noe, når man har tilpasset det hele så godt. Det er heller ikke feil å ha litt å fyre på med ..... god lyd er det også. !!

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.